-
تاثیرات بودجه ۱۴۰۲ بررسی شد
تفاوت ادعا با عمل
مواردی که در بودجه آمده همانند گذشته است. درواقع دولت در حال توسعه صندوق تثبیت هم از نظر واریز و هم از نظر اختصاص سهام جهت حمایت از بازار سرمایه است.
-
کسری بودجه در کار نیست!
در واقع، بودجه تنها در ایران به این صورت است که بیشترین میزان اثرگذاری را میتواند روی بورس کشور بگذارد.
-
آثار لایحه بودجه ۱۴۰۲بر بازار سرمایه کشور
سید محمد تقی پور مقیم، سرپرست مدیریت تحلیل و مطالعات اقتصادی شرکت تامین سرمایه تمدن ابعاد مختلف اثرگذاری لایحه بودجه را بر بازار سرمایه بررسی کرد.
-
تهدیدهای جدید برای بورس ۱۴۰۲
مهدی دلبری - مدیرعامل شرکت سبدگردان هیوا معتقد است افزایش هزینههایی از جنس خوراک و حقوق دولتی باعث میشود تا شرکتها در طرحهای توسعه و افزایش سرمایه با مشکل مواجه شوند و در آن صورت عملا انتظار بازاری شاداب و پرنشاط را تا سال آینده نخواهیم داشت.
-
آسیب های نرخ سود دستوری برای اقتصاد
احسان ذاکرنیا، معاون سرمایهگذاری و توسعه گروه مالی کیمیا معتقد است اساسا بانک بنگاهی اقتصادی است و باید دخل و خرج آن باهم تناسب داشته باشد. هرگونه مداخله بانک مرکزی در فعالیتهای عملیاتی بانکها مانند مداخله در تسهیلات دستوری، تعیین نرخ و... موضوعی آسیبزاست.
-
الزام عرضه استارتاپها در صندوقهای vc
علی سجادی، مدیرعامل شرکت مشاور سرمایهگذاری امین نیکان آفاق معتقد است عمده ثروت استارتاپ ها داراییهای نامشهود است، بنابراین بحث ارزیابی هم قاعدتا نیاز به تیمی تخصصی دارد تا بتواند داراییهای نامشهود را ارزیابی کند.
-
ناترازی ارزی چه آینده ای را برای اقتصاد ایران رقم خواهد زد؟
کفه ترازو در سمت تقاضای ارز به شدت سنگینتر است. به نظر میرسد در شرایط کنونی هرگونه عرضه ارز یا صحبت از آزادسازی منابع ارزی جزء سیاستهای کوتاهمدت بوده و تاثیری در کنترل نرخ ارز ندارد و موضوع بحث برانگیز اینکه، دولت هم چندان نگران نیست.
-
محل هزینه کرد مالیات ها مشخص نیست
پیمان مولوی، کارشناس بازار سرمایه معتقد است باید محل هزینهکرد مالیات ها روشن شود و برنامه مدون برای کاهش تورم تا چهار سال آینده به زیر ۱۰ درصد تدوین و ارائه شود. در صورتی که تورم در حال کنترل شدن بود از آن پس میتوان مالیات بر عایدی سرمایه هم دریافت کرد.
-
افزایش دامنه نوسان اولویت است؟
سعید ذوالفقاری- مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری افتخارسهام معتقد است مواردی مانند افزایش دامنه نوسان نمیتواند روی مثبت شدن بازار اثری بگذارد. بحثهایی مانند بودجه، قطعی برق، قطعی گاز، بحثهای سیاسی مانند نرخ رشد دلار، نرخ گاز، نرخ سوخت، نرخ حاملهای انرژی و... بر مثبت شدن بازار تاثیرگذار هستند.
-
نظارتها بر عرضه خودرو در بورس کافی نیست
علی علیلو- کارشناس خودرو معتقد است بورس برای اینکه به عنوان ابزار، میدان و روشی که به عدالت، درستی و صحت نزدیک باشد باید خیلی حساستر برخورد کند تا مردم اعتماد خود را نسبت به آن از دست ندهند.
-
ضرورت تصویب قانونی دقیق برای حاکمیت شرکتی
شاهین احمدی - کارشناس بازار سرمایه معتقد است بازار سرمایه باید به سمتی حرکت کند که سهامدار عمده و نمایندگان آنها نسبت به رفتارشان پاسخگو باشند و نتوانند منافع را بین گروههای مختلف سهامداری جابهجا کنند.
-
دولت سیزدهم برای عبور از چالش ها برنامه ندارد
سید مرتضی افقه - اقتصاددان معتقد است در چنین شرایط بیثبات و ناآرامی، دولت منفعلانه برخورد می کند و در حالی که قادر به کنترل اوضاع نیست، ضمن تکرار وعدههای نشدنی پیشین، همچنان توپ را به زمین دولت قبل پرتاب میکند و جالبتر آنکه در همین شرایط در حالتی خوشبینانه اوضاع را مطلوب و در حال پیشرفت اعلام میکند.
-
افزایش دامنه نوسان؛ تاثیرگذار در مقابل رفتار هیجانی فعالان
به طور کلی اتفاقات تکنیکی روی فاندامنتال بازار تاثیرگذار نیست یعنی اینکه تصور شود تغییر دادن حجم مبنا یا دامنه نوسان میتواند در بازار روند ایجاد کند، اساسا تصور اشتباهی است.
-
بورس کالا محلی برای دلالی خودرو؟
عرضه خودرو در بورس کالا خاصیت زیادی ندارد ولی ضرر خاصی هم ندارد و ضرر آن قطعا کمتر از قیمت گذاری دستوری، قرعه کشی ودستورالعمل جامع فروش است.
-
افزایش دامنه به تنهایی کافی نیست
تطبیق پذیری بازار سرمایه با واقعیت های روز با افزایش دامنه نوسان
سعید درخشانی- کارشناس بازار سرمایه معتقد است هر قدر دامنه نوسان بیشتر باشد بازار سرمایه تطبیق پذیری بیشتری با واقعیتهای روز خواهد داشت در غیراین صورت باعث نوسان نمیشود. دامنه نوسان خود یک اندیکاتور است و عامل نیست.
-
بهترین شیوه تعیین قیمت خودرو قیمت گذاری توسط خودروساز است
محمدرضا نجفی منش - رئیس انجمن همگن قطعهسازان کشور معتقد است باید همه خودروها در بورس کالا عرضه شوند و سپس به ترتیبی که اگر قیمت کشف شد و خریداری در بورس نبود آن را به قیمت خود خودروسازها بتوانند عرضه کنند.
-
همه چیز به نفع خودروساز است
عرضه خودرو در بورس کالا فرمول خوبی نیست؛ به این دلیل که عرضه خودرو به این شکل باعث تشنج در بازار میشود...
-
نرخ بهره فاکتور مهم ارزشگذاری سهام
همایون دارابی کارشناس بازار سهام معتقد است در حال حاضر نرخ بهره یکی از فاکتورهای بسیار مهم برای ارزشگذاری سهام است و ارزش سهام به مقدار بسیار زیادی به نرخ بهره وابسته است
-
از جهشهای قیمتی تورمی تا سقوطهای بنیادی
با توقف نمادها، در واقع نقدشوندگی سهام شرکت به طور مستقیم تهدید شده و در شرایط پرتلاطم اقتصاد کشور ما و به تبع آن بازار سرمایه کشور که سرمایهگذاران را به سمت بازارهای غیرمولد و یا بازارهای موازی سوق میدهد، ریسکی مضاعف به سهامدار و فضای سرمایهگذاری مولد تحمیل میشود.
-
جذابیت بورس در پی مالیات بر عایدی سرمایه
ابوالفضل شهرآبادی، مدیرعامل سبدگردان داریک پارس معتقد است دریافت مالیات بر عایدی سرمایه فعالیت سفتهبازی در بازارهای موازی بورس را کمرونق و باعث افزایش جذابیت بورس میشود و میتواند مشوقی باشد برای اینکه فعالیتهای سفتهبازی و سرمایهگذاری کوتاهمدت به سمت بورس بیایند.
-
چهره های برتر/برندگان جایزه نوبل در اقتصاد
در این نوشتار به معرفی لئونید کانتوروویچ و جالینگ کوپمانس، دو برنده نوبل اقتصاد در سال ۱۹۷۵ میلادی میپردازیم.
-
مانع تقابل واقعی عرضه و تقاضا در بورس
در حال حاضر سهامداران خرید سهام مورد نظر خود را در صفهای فروش یا بالعکس آن ندارند اما با حذف دامنه نوسان این امر ترمیم داده میشود چرا که در این صورت زمانی که فشار عرضه افزایش یابد، سهامدار عمده به منظور حفاظت از داراییهای خود، با خرید سهام از ریزش قیمت آن جلوگیری میکند و شاهد افزایش حجم معاملات خواهیم بود این امر باعث افزایش حجم معاملات و نقدینگی سهام خواهد شد.
-
یک بحران گذرا یا آغازی برای تداوم جهش؟
عوامل متعددی مانند بحران نقدینگی و حجم پول، برجام، رکود جهانی و کاهش قیمت کامودیتی ها، نگرانی های سیاسی و ... روی قیمت ارز اثر گذاشته و باعث شده تا جهش تاریخی در قیمت ثبت شود.
-
حضور موفق استارتاپها در بورس چگونه میسر است؟
تاخیرهای کنونی در مورد ورود شرکتهای استارتاپ بحثهای مربوط به مدل ارزشگذاری و ملاحظات حاشیهای است، در مورد مدل ارزشگذاری قطعا مدل ارزشگذاری شرکتهای استارتاپی با بقیه شرکتها متفاوت است
-
افزایش دامنه نوسان به شرط اِعمال در همه بورس ها
علیرضا تاجبر کارشناس بازار سهام معتقد است افزایش دامنه نوسان به صورت تدریجی اقدام خوبی است ولی خیلی بهتر است که در کل بورسها وحدت رویهای وجود داشته باشد. یعنی مانند حالا که نمادهای بازار اول بورس ۷ مثبت باشند و بقیه آنها کمتر، نباشد.
-
بی اعتمادی به واگذاری سهام دولتی
غیر قانونی دانستن واگذاری ۱۲ درصدی هلدینگ خلیج فارس چه اثری روی عرضه های بعدی خواهد گذاشت؟ یک کارشناس بازار سرمایه به بررسی این موضوع پرداخت.
-
صنعت بازارگردانی را اصلاح کنید
عظیم ثابت، عضو هیات مدیره سبدگردان البرز معتقد است فرآیند بازارگردانی باید به سمتی برود که یک فرآیند سودآور، مطلوب و کارا باشد تا بتواند به اهدافی که برای بازارگردانی وجود دارد برسد.
-
ریسک های مهم بازار سرمایه کدامند؟
با وجود عدم توافق در برجام تاکنون و تحریمهای احتمالی، کاهش نقدینگی به بازار سرمایه محتمل خواهد بود. همچنین بروز ناآرامیهای اخیر در بعضی از نقاط کشور نیز میتواند در تولید شرکتها و به تبع آن سودآوری آنان، آثار منفی داشته باشد، ازاینرو بازگشت آرامش به کشور و همچنین تعیین تکلیف برجام مهم قلمداد میشود.
-
رونق و تداوم استارتاپها با استراتژی خروج
علی سنگینیان- کارشناس ارشد بازار سرمایه معتقد است استراتژی خروج برای سرمایه گذاران استارتاپی اهیت دارد و باید این فرصت برای سرمایهگذاران اولیه این استارتاپها فراهم میشود که بتوانند در صورت لزوم کل یا بخشی از سهام خود را واگذار کرده، از بیزنس خارج شده و بیزنس جدیدی را شروع کنند.
-
علل ناکامی سیاستگذار در بازار سرمایه چیست؟
شاهین شایان آرانی- کارشناس ارشد بازارهای مالی و بینالمللی معتقد است برای ثبات بازار سهام لازم است هرچه سریعتر تحولات سیاسی و تنشهای اجتماعی به سمت بهبودی و ثبات سوق پیدا کرده و مشکلات جدی اقتصادی از قبیل تورم مزمن و بالا، تلاطمهای ارزی و عدم توان جذب سرمایهگذاری خارجی به صورت پایدار مهار شده و نظام نظارتی و مدیریتی بازار سرمایه کشور به سمت نگرشهای صنفی و خودجوش و جدای از نفوذهای دولتی و سیاسی عمل کرده تا رونق اقتصادی و در نهایت شکوفایی واقعی بورس اوراق بهادار تهران را مشاهده کنیم.