چرا شانگهای جایگزین برجام نمی‌شود؟

عضویت رسمی ایران در سازمان همکاری شانگهای برای دولت یک دستاورد مهم اقتصادی به حساب می‌آید؛ اما سازمان همکاری شانگهای نمی‌تواند جایگزین مناسبی برای برجام باشد.

به گزارش صدای بورس،، ابراهیم رئیسی صبح امروز (دوشنبه) پیش از ترک تهران جهت حضور در هفتاد و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل اظهار کرد: ملت ایران ایستادگی و مقاومت داشته و حضور من در این سفر به عنوان صدا و نماینده این ملت خواهد بود.

وی افزود: اگر با تحریم و تهدید، ملت ایران متوقف می‌شد، حضور ما در سازمان ملل عزتمندانه نخواهد بود، اما حضور من در این سفر عزتمندانه و با افتخار است.

رئیس جمهور ادامه داد: به دلیل قدرتی که ملت ایجاد کرده است، حضور من با افتخار و عزتمندانه است. قدرت مسئولان ناشی از قدرت مردم است و این قدرت مردم به ما جسارت و جرات می‌دهد تا حرف ملت را بدون لکنت زبان بیان کرده و از حق ملت دفاع کنیم.

رئیسی با اشاره به اینکه سفر به نیویورک با دعوت رئیس سازمان ملل انجام می‌گیرد، گفت: این سفر فرصتی برای بیان دیدگاه‌ها و تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران است.

همچنین فرصتی برای بیان ظلم‌هایی است که به ملت ایران و مردم تحت ستم دنیا شده است. این سفر محل تبیین ظلم‌ها و بی عدالتی‌هاست. در واقع این سفر می‌تواند یکی از جلوه‌های جهاد تبیین باشد.

وی افزود: در حاشیه این سفر دیدارهای دو جانبه با مسئولان عالی کشورهای مختلف انجام می‌شود. تا فرصت باشد دیدار با کشورهایی که تقاضا داشته اند انجام می‌شود. هیچ برنامه‌ای برای مذاکره یا ملاقات با آمریکایی‌ها نداریم.

رئیسی با بیان اینکه در این سفر مواضع جمهوری اسلامی ایران بیان می‌شود، تصریح کرد: اگر فرصت باشد دیداری با ایرانیان مقیم آمریکا و برخی چهره‌ها خواهم داشت. اصل حضور در این اجلاس در راستای سیاست خارجی ایران یعنی عزت، حکمت و مصلحت خواهد بود.


بیشتر بخوانید: ایران و آمریکا برجام را بوسیدند و کنار گذاشتند!


چرا شانگهای جایگزین برجام نمی‌شود؟

به نقل از خبرفوری، سازمان همکاری شانگهای نمی‌تواند جایگزین مناسبی برای برجام باشد. دولت جمهوری اسلامی ایران باید در عین نزدیکی به کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، مذاکرات هسته‌ای را نیز ادامه داده و مانع از پاره شدن آخرین نخ‌های برجام شود.

عضویت رسمی ایران در سازمان همکاری شانگهای برای دولت یک دستاورد مهم اقتصادی به حساب می‌آید. این خبر بسیاری از شهروندان، تحلیلگران اقتصادی و دولتمردان را خوشحال کرد.

در این میان، گروهی بیش از حد معمول خوشحال شدند. این افراد معتقد بوده و هستند که عضویت ایران در شانگهای و نزدیکی به چین، روسیه و کشورهای آسیای میانه می‌تواند جای برجام و نزدیکی به غرب قرار را گرفته و خلاء آن را جبران کند.

این گروه که بیشتر از مخالفان برجام هستند، معتقدند عضویت رسمی در پیمان شانگهای باعث می‌شود بن‌بست‌های اقتصادی ایران که بعد از اعمال تحریم‌های آمریکا به وجود آمده، از بین رفته و برای کشور نوعی گشایش اقتصادی ایجاد شود.

محدود بودن بازار نفتی کشورهای عضو شانگهای

مهم ترین بخش تحریم‌های آمریکا بعد از خروج از برجام ممانعت از فروش نفت ایران است.

اگرچه عضویت در شانگهای باعث می‌شود خرید نفت ایران توسط چین و هند آسان شود اما نباید از دو نکته غافل شد. اولا همانطور که بیان شد کشورهای عضو شانگهای هنوز به لحاظ امنیتی و سیاسی تابع سازمان ملل متحد هستند و در صورت صدور قطعنامه علیه کشور و بازگشت تحریم‌های بین المللی خرید نفت از ایران را متوقف می‌کنند.

ثانیا، روسیه که خود منابع نفتی فراوانی داشته و حالا با تحریم های مختلفی روبه رو است تلاش دارد نفت خود را به کشورهای عضو شانگهای (چین و هند) بفروشد.

به گزارش تجارت نیوز، حضور همزمان ایران و روسیه در سازمان شانگهای باعث اشباع بازار انرژی شده و اجازه نمی‌دهد هر دو کشور به فروش نفت خود و کسب درآمدهای نفتی بپردازند.

کد خبر 459466

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =