ادعای آمریکا: آماده بازگشت متقابل به برجام هستیم؛ ایران مشتاق نیست

سفیر ایالات متحده آمریکا در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه تاکتیک مقصر نمایی ایران تکرار کرد که این کشور آماده بازگشت متقابل به برجام است اما ایران برای از سرگیری اجرای این توافق مشتاق نیست.

به گزارش صدای بورس، لورا هول‌گیت سفیر ایالات متحده نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین مدعی شد که به‌رغم گام‌های جبرانی ایران در برجام، «ما در تلاش‌های خود برای بازگشت به این توافق، که ابزاری حیاتی برای رسیدگی به نگرانی‌های دیرینه جامعه بین‌المللی در مورد برنامه هسته‌ای ایران است، ثابت قدم مانده‌ایم ما آماده اجرای سریع توافق در مورد بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام هستیم. اما چیزی که کم داریم شریکی مشتاق در ایران است.»

این دیپلمات آمریکایی بدون اشاره به اقدامات غیرقانونی کشورش در نابودی برجام و تداوم نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد ادعا کرد: «اگر ایران بخواهد به ما بپیوندد، بازگشت متقابل به اجرای برجام یک دستاورد مهم دیپلماسی بین‌المللی و فرصت جدیدی برای اعتمادسازی به برنامه هسته‌ای ایران در آینده خواهد بود.»

این درحالیست که مذاکرات رفع تحریم‌ها پس از ماه‌ها گفت‌وگوهای فشرده به نقطه‌ای رسیده که اگر ایالات متحده آمریکا الزامات شکل‌گیری یک توافق پایدار و قابل اتکا را بپذیرد، توافق نهایی در کوتاه‌ترین زمان حاصل خواهد شد.

ایران تاکید دارد که شرط رسیدن به توافق رفع موثر و پایدار تحریم‌ها به نحوی است که انتفاع اقتصادی مردم تامین شود و موضوعی به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران نماند.


بیشتر بخوانید: ایران و آمریکا برجام را بوسیدند و کنار گذاشتند!


اما دولت ضعیف جو بایدن که به دلیل مشکلات داخلی و فشار رژیم صهیونیستی قدرت تصمیم‌گیری برای بازگشت به توافق هسته‌ای را ندارد به تاکتیک مقصرنمایی و تعیین ضرب‌الاجل‌های ساختگی متوسل و باعث طولانی شدن روند مذاکرات شده است.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران دوشنبه گذشته در نشست خبری تصریح کرد که مقامات دولت آمریکا باید رفتار سازنده‌ای را برای دستیبابی به توافق در پیش بگیرند.

وی افزود: ما بارها تاکید کرده‌ایم و مجددا تاکید می‌کنیم کشوری که به طور یک جانبه از توافق امضا شده در سال ۲۰۱۵ میلادی خارج شده و مانع دستیابی به یک توافق مبتنی بر منافع مشترک در روند توافق شده است و با اعمال تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه و غیرمنطقی هزینه‌های زیادی را بر دولت و ملت ایران تحمیل کرده است، حق ندارد اکنون در مقام مدعی قرار بگیرد و ژست طلبکارانه به خود بگیرد.

به گزارش ایرنا، کنعانی با بیان اینکه آمریکا باید برای بازگشت به روند توافق اثبات کند که یک عضو قابل اعتمادی است خاطر نشان کرد:‌ این دولت آمریکا که باید اثبات کند یک رژیم قانون گریز و بحران‌آفرین نیست، این آمریکا است که باید اثبات کند به هنجارهای بین‌المللی پایبند است و به نرم‌های بین‌المللی احترام می‌گذارد.

کد خبر 459178

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  •  توافق ایران و آمریکا طی چند روز آینده !

    الجزیره به نقل از یک مسئول ایرانی:

    توافق ایران و آمریکا طی چند روز آینده !

    الجزیره به نقل از یک مسئول ایرانی اعلام کرده است اگر آمریکا واقع‌بین باشد طی چند روز به توافق می‌رسیم. به گفته او ما خواهان متنی برای توافق هستیم که غیر قابل تفسیر باشد به گونه‌ای که هیچ طرفی در آینده نتواند از آن سوء استفاده کند.

  • پیش بینی از بازار سرمایه/صنایع ریالی و خودرویی پیشتازان بازار

    پیش بینی از بازار سرمایه/صنایع ریالی و خودرویی پیشتازان بازار

    مدیرعامل سبدگردان داریک پارس عنوان کرد: تا پایان سال و در بلندمدت برجام مسیر مشخصی را پیدا خواهد کرد و این موضوع بعنوان مهمترین عامل باقی عوامل را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.وضعیت این روزهای بازارسرمایه تحت تاثیر عوامل مختلفی است که در راس آن موضوع توافق برجام و یا عدم توافق برجام وجود دارد که در بلندمدت و با فرض توافق صنایع مختلفی همچون خودرویی‌ها با رشد مواجه می‌شوند.

  • چرا مسکن در جنوب تهران گرانتر شد؟

    چرا مسکن در جنوب تهران گرانتر شد؟

    تبعات سریال تورم مسکن در مناطق ۲۲گانه شهر تهران، میانه تابستان امسال خود را در شکل خروج دوباره بازار املاک پایتخت از فاز «تنظیم رابطه» نشان داد.

  • در هفته ای که گذشت کدام خودروها ارزان شدند؟

    در هفته ای که گذشت کدام خودروها ارزان شدند؟

    انتظار برای ورود خودروهای وارداتی موجب شد تا در دومین هفته شهریورماه ۱۴۰۱ خودروهای پرتیراژ داخلی بیش از همه افت و ثبات قیمت را تجربه کردند، بطوریکه در میان پرتیراژهای ایران خودرو و سایپا تنها دو خودرو در هفته سپری شده رشد قیمت داشتند.

  • چرا شانگهای جایگزین برجام نمی‌شود؟

    چرا شانگهای جایگزین برجام نمی‌شود؟

    عضویت رسمی ایران در سازمان همکاری شانگهای برای دولت یک دستاورد مهم اقتصادی به حساب می‌آید؛ اما سازمان همکاری شانگهای نمی‌تواند جایگزین مناسبی برای برجام باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 7 =