۱۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۸
سودجویان در کمین طلای سرخ

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: مدیران ارشد بورس کالا باید به موضوع عرضه زعفران با نرخ پایین در بورس کالا ورود کنند تا اجحافی در حق کشاورزان و تولیدکنندگان نشود.

به گزارش صدای بورس،محمد صفایی با بیان اینکه دو ماه و نیم آینده فصل برداشت زعفران است، اظهارداشت: عمدتا در فصل برداشت زعفران سال گذشته، عرضه می‌شود و در چند روز گذشته شاهد ورود عده ای به بورس کالا و عرضه زعفران با ۲۰ درصد کاهش قیمت از نرخ روز در بورس کالا (تحت عنوان عرضه زعفران سال‌های گذشته ) هستیم که در صدد هستند با ایجاد سیگنال منفی در بازار، قیمت زعفران را تحت تاثیر قرار دهند.

وی افزود: شاید یکی از دلایل عرضه این باشد که کسانی می‌خواهند خریدار زعفران باشند لذا کاهش قیمتی به زعفران می‌دهند.

صفایی بر ضرورت ورود مسئولان بورس به این موضوع تاکیدکرد و گفت: مسئولان، باید مانع از کاری شوند که دودش به چشم کشاورز می‌رود ، این اتفاق را البته به اشکال مختلف، کسانی که در بازار زعفران هستند و تجار بزرگ انجام می‌دهند و این دفعه از طریق بورس وارد شدند و حتما نیاز است مسئولان بورس وارد شوند و از این اجحافی که در حق تولیدکننده و کشاورز می‌شود،پیشگیری کنند.


بیشتربخوانید:طلای سرخ در دست دلالان


این نماینده مجلس با بیان اینکه زعفران ایران از کیفیت بالایی برخوردار است و این مرهون زحمات کشاورزان زحمتکش است گفت: زعفران‌کاران مشکلات زیادی در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت دارند ولی با این قبیل اتفاقات،در نهایت سود حاصل از زحمات آنها عمدتا به جیب دلالان می‌رود.

وی بیان کرد: در حالیکه با کاهش سطح زیر کشت زعفران در سال جاری پیش بینی می‌شود تولید زعفران، کاهش چشمگیری نسبت به سال‌های گذشته داشته باشد و همین پیش بینی کاهش تولید ، باعث افزایش تقاضای مشتریان خارجی برای خرید زعفران و افزایش قیمت آن در چند ماه اخیر شده است، متاسفانه در چند روز گذشته با ورود مافیای زعفران و دلالان به بورس کالا، با عرضه زعفران با ۲۰ درصد کاهش قیمت از نرخ روز در بورس کالا در صدد هستند که با ایجاد سیگنال منفی در بازار قیمت زعفران را تحت تاثیر قرار دهند.

به گزارش ایسکانیوز، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طبق محاسبات دقیق انجام شده با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، قیمت تمام شده زعفران در سال جاری بیش از ۴۰ میلیون تومان می باشد و با پایین آمدن قیمت، طبیعی است که کشاورز با ضرر و زیان بزرگی روبرو خواهد بود و نا امید تر از قبل ، برای سال های آینده دیگر به کشت این محصول استراتژیک ایران نمی‌پردازد و این کار، جایگاه ایران را به عنوان قطب تولید زعفران دنیا به خطر خواهد انداخت.

کد خبر 456857

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  •  ۹۰۰ گرم فیله مرغ ۱۲۴ هزار و ۲۰۰

    ۹۰۰ گرم فیله مرغ ۱۲۴ هزار و ۲۰۰

    در این خبر به بررسی قیمت انواع گوشت مرغ بسته بندی در بازار پرداختیم.

  • مردم بیشتر به دنبال کار خدماتی هستند

    مردم بیشتر به دنبال کار خدماتی هستند

    یک فعال حوزه کار می‌گوید: به دلیل نبود توازن میان بخش‌های تولید، صنعت، خدمات و کشاورزی، گرایش افراد به سمت کسب و کارهای خدماتی افزایش یافته و بازار از مشاغل خدماتی اشباع شده است.

  • کاهش ۷۰ درصدی مصرف زعفران در داخل کشور

    کاهش ۷۰ درصدی مصرف زعفران در داخل کشور

    نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: با توجه به افزایش قیمت زعفران در ماه های اخیر، میزان مصرف زعفران ۷۰ درصد کاهش یافته است.

  •  هر مثقال زعفران چند؟

     هر مثقال زعفران چند؟

    نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: قیمت کنونی زعفران به سبب رکود بازار نسبت به هفته‌های قبل تغییری نداشته است.

  • جزئیات کارت نان چیست؟

    جزئیات کارت نان چیست؟

    معاون وزیر جهادکشاورزی ضمن تشریح جزئیات طرح هوشمندسازی نان در زمینه نهاده‌های معوقه تولیدکنندگان گفت که به زودی این نهاده‌ها تحویل داده خواهد شد.

  • سرانه مصرف زعفران به ۴ دهم گرم رسید

    سرانه مصرف زعفران به ۴ دهم گرم رسید

    نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: با توجه به التهابات بازار زعفران در ماه های اخیر، سرانه مصرف به ۳ تا ۴ دهم‌ گرم رسیده است.

  • ورود زعفران نو به بازار از ۱۵ روز دیگر

    ورود زعفران نو به بازار از ۱۵ روز دیگر

    عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران گفت: از حدود ۱۵ روز آینده زعفران نو وارد بازار خواهد شد.

  • مسیر بانک‌های بین‌المللی برای تجار ایرانی باز نیست

    مسیر بانک‌های بین‌المللی برای تجار ایرانی باز نیست

    رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی خاطر نشان کرد: مسیر بانک‌های بین‌المللی برای تجار ایرانی باز نیست از این‌رو آنها مجبورند ارز حاصل از صادرات را به صرافان محلی بدهند و آنها با ریال پول را واریز می‌کنند. ۹۵ درصد صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس به‌صورت امانی انجام می‌شود و فروش امانی را بازار کنترل می‌کند نه صادرکنندگان و ما باید با چندین کشور تولیدکننده چانه زنی کنیم که بتوانیم در نهایت موفق به صادرات شویم.

  • سهم پنج قاره از صادرات به ایران 

    سهم پنج قاره از صادرات به ایران 

    براساس داده های اعلام شده از سوی گمرک در اولین فصل سال جاری کمترین حجم واردات به لحاظ وزن از قاره آمریکا صورت گرفته و پس از آن اقیانوسیه در جایگاه دوم ایستاده است، اما در جایگاه سوم اروپا و در نهایت آفریقا در رتبه کمترین حجم صادرات به ایران قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =