"کد واریزی" اسم رمز فرار بانک‌ها از پرداخت وام ودیعه مسکن

درحالی حدود یک ماه از ابلاغ دستورالعمل پرداخت وام ودیعه مسکن از سوی بانک مرکزی می‌گذرد که برخی بانک‌ها با بهانه‌های عجیب و من‌درآوردی وام متقاضیان را پرداخت نمی‌کنند.

به گزارش صدای بورس، ۶ تیرماه امسال توسط بانک مرکزی دستورالعمل پرداخت وام ودیعه مسکن به شبکه بانکی ابلاغ شد.

طبق اعلام مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی، در راستای حمایت از مستأجران، بانک مرکزی بخشنامه مربوط به وام ودیعه مسکن را ۱۰ خرداد به بانک‌ها ابلاغ کرده بود، اما دستورالعمل نحوه معرفی متقاضیان باید توسط وزارت راه و شهرسازی اعلام می‌شد که این موضوع (۶ تیرماه) با حضور معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی و مدیران مربوطه در بانک مرکزی نهایی شد.

شورای پول و اعتبار پرداخت وام کمک‌ودیعه مسکن تا سقف ۴۰ هزار میلیارد تومان را برای امسال تصویب کرده است که رقم این وام با سود ۱۸درصدی تسهیلات در تهران ۱۰۰ میلیون تومان، در کلان‌شهرها ۷۰ میلیون تومان و در سایر مناطق شهری ۴۰ میلیون تومان تعیین و به متقاضیان واجد شرایط پرداخت می‌شود.


بیشتر بخوانید: عقب نشینی بانک ها از وام ودیعه مسکن


گرفتاری مستأجران با اضافه‌برداشت برخی بانک‌ها

با آن‌که حدود یک ماه از ابلاغ دستورالعمل پرداخت وام ودیعه مسکن به بانک‌ها و مؤسسات عامل می‌گذرد اما برخی از بانک‌ها با بهانه‌های عجیب متقاضیان را سر می‌گردانند، به‌عنوان نمونه یکی از بانک‌های دولتی متقاضیان وام ودیعه را با اعلام این‌که «هنوز "کد واریزی" نیامده است»، جواب می‌کند.

یکی از مستأجران دراین‌باره به تسنیم می‌گوید: با این‌که تمام مراحل مربوط به وام ودیعه مسکن از ثبت‌نام تا تشکیل پرونده را در بانک ... انجام داده‌ام، اما بانک مربوطه به‌بهانه نبود "کد واریزی" وام را پرداخت نمی‌کند.

وی افزود: با وجود پیگیری‌های فراوان و اتمام قرارداد اجاره‌ام هنوز نتوانسته‌ام وام مذکور را دریافت کنیم و تا آخرماه جاری صاحبخانه برای افزایش رهن واحد مسکونی به بنده مهلت داده است.

پیگیری‌های خبرنگار تسنیم حاکی از آن است که بانک مورد نظر با یک بهانه من‌درآوردی، محدودیت خود در پرداخت وام را توجیه می‌کند. ماجرا از این قرار است که بانک دولتی مذکور به‌دلیل اضافه‌برداشت از بانک مرکزی، از ۲۰ تا ۳۰ هر ماه با محدودیت پرداخت تسهیلات مواجه است.

در واقع این بانک برای ۲۰ روز در هر ماه می‌تواند هر نوع وامی از جمله وام ودیعه مسکن را به متقاضیان پرداخت کند .

به گزارش تسنیم، دستورالعمل بانک مرکزی برای پرداخت وام ودیعه مسکن به‌شرح زیر است؛

ماده ۱ ـ متقاضیان مشمول این دستورالعمل از سوی وزارت راه و شهرسازی و بر اساس ضوابط موضوعه، در چارچوب سهمیه‌های تعیین‌شده از طریق سامانه طرح‌های حمایتی مسکن به‌آدرس https://saman.mrud.ir به بانک‌های عامل معرفی می‌شوند.

ماده ۲ ـ سقف تسهیلات اعطایی مشمولان موضوع این دستورالعمل، حسب درخواست متقاضی و ضوابط اعطای تسهیلات بانکی در مناطق شهری کشور، به‌شرح جدول زیر است:

تبصره: مبالغ در نظر گرفته‌شده برای تسهیلات موضوع این ماده، پس از اخذ مدارک و مستندات مورد نیاز و استعلامات صورت‌گرفته از سوی بانک / مؤسسه اعتباری غیربانکی و بر اساس توافق متقاضی و بانک / مؤسسه اعتباری غیربانکی می‌تواند به مبالغ کمتر از سقف‌های تعیین‌شده تقلیل یابد، در این صورت متقاضی موظف است نسبت به اصلاح سقف تسهیلات درخواستی در سامانه اقدام کند.

ماده ۳ ـ بانک / مؤسسه اعتباری غیربانکی موظف است قبل از پرداخت تسهیلات نسبت به اخذ استعلام از سامانه سمات بانک مرکزی بابت عدم دارا بودن تسهیلات جاری در بخش مسکن شامل تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن برای متقاضی و همسر ایشان اقدام و درصورت مثبت بودن این استعلام نسبت به رد درخواست متقاضی در سامانه با ذکر دلیل اقدام کند.

ماده ۴ ـ تسهیلات موضوع این دستورالعمل در قالب عقد مرابحه خرید کالا و خدمات توسط بانک / مؤسسه اعتباری غیربانکی به مستأجر پرداخت می‌شود.

ماده ۵ ـ تسهیلات مزبور با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار و بازپرداخت حداکثر ۵ سال قابل اعطاست.

ماده ۶ ـ وثایق مربوط به تسهیلات موضوع این دستورالعمل مطابق با دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد ابلاغی طی بخشنامه شماره ۰۱/۲۴۷۹۲ مورخ ۱۴۰۱/۲/۴ مدیریت‌کل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی بانک مرکزی است.

ماده ۷ ـ شرایط متقاضیان دریافت تسهیلات موضوع این دستورالعمل به‌شرح ذیل است:

۷ ـ ۱ ـ متقاضیان باید دارای اجاره ‌نامه رسمی یا اجاره‌نامه ثبت‌شده در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات و دارای کد رهگیری، از تاریخ ۱۴۰۱/۱/۱ به بعد باشند. متقاضی موظف است اطلاعات سکونت و مالکیت خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت نماید.
تبصره: بانک / مؤسسه اعتباری غیربانکی مکلف است نسبت به مطابقت کد رهگیری و شهر مندرج در سامانه با اجاره‌نامه دریافتی اقدام کند.

۷ ـ ۲ ـ متقاضیان و همسر ایشان متعهد هستند که در زمان ثبت‌نام، فاقد مسکن و یا زمین مسکونی ملکی باشند، چنانچه در هر زمان سابقه مالکیت ایشان محرز شود، از فرآیند پرداخت تسهیلات حذف شده و در صورت اخذ آن تسهیلات، متعهد به استرداد تسهیلات دریافتی و جبران خسارات و جرایم مربوطه خواهند بود.

۷ ـ ۳ ـ متقاضی باید متأهل باشد، چنانچه متقاضی مجرد باشد در خصوص زنان بایستی بالای ۳۵ سال سن و در خصوص مردان بالای ۴۵ سال سن داشته باشند.

۷ ـ ۴ ـ متقاضیانی که در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ از تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن موضوع مصوبات ستاد ملی کرونا استفاده کرده اند در سال ۱۴۰۱ امکان استفاده از این تسهیلات را ندارند.

ماده ۸ ـ چنانچه متقاضی تا حداکثر ۱۵ روز کاری از تاریخ معرفی به شعب، نسبت به تکمیل مدارک خود و ضامنین اقدام نکند، بانک / مؤسسه اعتباری غیربانکی مکلف است نسبت به رد درخواست متقاضی در سامانه اقدام کند.

ماده ۹ ـ چنانچه بانک / مؤسسه اعتباری غیربانکی نسبت به اعطای تسهیلات موضوع این دستورالعمل به متقاضیان بدون داشتن توجیه بانکی در سقف سهمیه ابلاغی اقدام ننماید، مشمول جریمه مالیاتی مندرج در تبصره (۵) ذیل ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن می‌شود.
تبصره: بانک‌های عامل موظفند تا زمان تکمیل سهمیه ابلاغی از سوی بانک مرکزی در سال ۱۴۰۱ فرآیند پرداخت تسهیلات به متقاضیان را ادامه دهند.

منبع: تسنیم

کد خبر 455940

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • مستاجران دوباره بسته بندی شدند!

    مستاجران دوباره بسته بندی شدند!

    بسته جدید وزارت راه و شهرسازی در پنج محور برای کمک به اقشار اجاره‌نشین ارایه شده که تعیین سقف برای قراردادهای اجاره، دائمی شدن پرداخت کمک ودیعه مسکن، تسهیل وثایق بانکی وام اجاره، اولویت قرار دادن دهکهای اول تا سوم در پرداخت وام ودیعه و ارایه مشوقهای تسهیلاتی و مالیاتی به موجرانی که مصوبات دولت را رعایت می‌کنند، محورهای این بسته را تشکیل می‌دهد.

  • خبرهای جدید برای متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن

    خبرهای جدید برای متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن

    معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اعلام تامین ۹۰ درصد اراضی ساخت مسکن، گفت: نخستین مرحله از طرح بزرگ نهضت ملی مسکن با بهر برداری از ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در شهریور ماه امسال افتتاح خواهد شد.

  • زنان خانه‌دار چگونه بیمه شوند؟

    زنان خانه‌دار چگونه بیمه شوند؟

    ایجاد بیمه زنان خانه‌دار به اصل ۲۹ قانون اساسی بازمی‌گردد، اصلی که بر برخورداری آحاد جامعه از پوشش تامین‌اجتماعی به عنوان حق شهروندی تاکید دارد. آذر ماه سال ۸۷ با مصوبه‌ هیات مدیره وقت سازمان تامین‌اجتماعی مقرر شد تا زنان خانه‌دار مشمول مقررات بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد قرار گیرند و به این ترتیب بیمه تامین‌اجتماعی زنان خانه‌دار به مرحله اجرا درآمد.

  •  وام ودیعه مسکن شامل چه کسانی می شود؟

    وام ودیعه مسکن شامل چه کسانی می شود؟

    در دو هفته گذشته ۱۷ هزار پرونده برای دریافت وام ودیعه مسکن تشکیل شد که ۴ هزار نفر هم این تسهیلات را دریافت کرده اند.

  • متقاضیان ودیعه مسکن بخوانند

    متقاضیان ودیعه مسکن بخوانند

    مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی گفت: میزان اقساط ودیعه مسکن به ویژه در تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی، کاهش می‌یابد.

  • جزییات ثبت نام وام ودیعه مسکن متقاضیان صاحب فرزند سوم

    جزییات ثبت نام وام ودیعه مسکن متقاضیان صاحب فرزند سوم

    معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی گفت: ثبت نام وام ودیعه مسکن متقاضیان صاحب فرزند سوم فاقد مسکن نیاز به ثبت نام در هیچ سامانه‌ای ندارد و به صورت حضوری و در ۶ بانک انجام می‌شود.

  • چرا معاملات مسکن کاهش یافت؟

    چرا معاملات مسکن کاهش یافت؟

    با عقب‌نشینی تقاضای سرمایه‌گذاری از بازار مسکن پایتخت، اوضاع خرید و فروش چنگی به دل نمی‌زند و بنا به گفته مشاوران املاک، تعداد معاملات در مقایسه با ماه گذشته تقریبا نصف شده است؛ برخی آمار غیررسمی هم از رسیدن سرعت رشد قیمت به یک سوم ماه گذشته حکایت دارد.

  • نیم‌میلیون فقره وام اجاره چگونه توزیع می‌شود؟

    نیم‌میلیون فقره وام اجاره چگونه توزیع می‌شود؟

     فرآیند پرداخت وام اجاره مسکن به مستاجرها وارونه تعریف شده و همین معادله تسهیلات‌دهی باعث شده «اجاره‌نشین‌های کم‌درآمد و به‌شدت نیازمند حمایت مالی» از این مسیر جا بمانند.

  • ماجرای‌ ارقام نجومی مالیات ارزش افزوده برای مودیان "خوش حساب" چه بود؟

    ماجرای‌ ارقام نجومی مالیات ارزش افزوده برای مودیان "خوش حساب" چه بود؟

    برخی مودیان خوش حساب مالیاتی، به واسطه گردش دستگاههای کارت خوان، مربوط به سنوات اولیه اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، با برگهای تشخیص دهها میلیاردی مواجه شده‌اند.

  • وام ۱۰۰ میلیونی برای تهرانی‌ها+شرایط دریافت

    وام ۱۰۰ میلیونی برای تهرانی‌ها+شرایط دریافت

    بسیاری از دریافت کنندگان تسهیلات ودیعه مسکن اعلام کردند در حال حاضر نرخ سود وام ۱۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن در تهران ۱۸ درصد است.

  • گزارش مرکز آمار از تورم بازار اجاره

    گزارش مرکز آمار از تورم بازار اجاره

    مرکز آمار، گزارش شاخص قیمت مصرف‌کننده در تیر ١۴٠١ را منتشر کرده و بر اساس آن، روند تورم ماهانه، نقطه‌ای و سالانه در بخش اجاره مسکن در سطح کشور و مناطق شهری و روستایی تفاوت‌هایی داشته است.

  • روایتی عجیب از فساد و زد و بند در ساختمان‌سازی دوران قاجار! +تصاویر

    روایتی عجیب از فساد و زد و بند در ساختمان‌سازی دوران قاجار! +تصاویر

    این روزها که بحث درباره تخلفات در ساخت و ساز ساختمان‌ها و به ویژه فساد سازندگان در ساخت متروپل بالا گرفته است، خوب است به ریشه‌های تاریخی این تخلفات هم اشاره کنیم. «هانری رنه دالمانی» سیاح فرانسوی در سفری که سال ۱۸۹۹ میلادی به ایران داشت، در کتاب «از خراسان تا بختیاری» به گوشه‌ای از این تخلفات عجیب در دوره قاجار پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.

  • آپارتمان های زیر قیمت کجای تهران هستند ؟

    آپارتمان های زیر قیمت کجای تهران هستند ؟

    در بازار مسکن شهر تهران نرخ‌هایی کمتر از عرف بازار وجود دارد که البته این واحدها بیشتر در مناطق شمالی پایتخت است اما در مناطق میانی و جنوبی هم دیده می‌شود.

  • مشخصات عرضه‌های جدید بازار اجاره

    مشخصات عرضه‌های جدید بازار اجاره

    در روزهای اخیر، بازار اجاره مسکن شاهد عرضه تعداد قابل‌توجهی فایل رهن کامل بوده است که اولین مشخصه و بارزترین ویژگی آنها، نوساز بودن آنها (عمربنای صفر )، است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 10 =