۲۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۰
کاهش ۲۰ درصدی تقاضای گوشت گاوی

مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: قیمت غلات به عنوان خوراک اصلی دام روند افزایشی به خود گرفتند و بالاتر از نرخ تورم (نقطه به نقطه و سالانه) بودند این در حالیست که افزایش قیمت دام سبک حتی به نرخ شاخص هم نرسید از این رو بسیاری از دامداران سبک ورشکسته شدند و دام‌های مولد را روانه کشتارگاه‌ها کردند.

به گزارش صدای بورس، افشین صدر دادرس با بیان اینکه میانگین فروش دام زنده کیلویی 65 تا 70 هزار تومان است، گفت: روند قیمت دام زنده نزولی است.

وی با اشاره به بی‌توجهی دولت‌های دوازدهم و سیزدهم به حوزه دام سبک روستایی و عشایری، افزود: وزارت کشاورزی در حالی با اصلاح نظام یارانه‌ای همراه شد که شرکت پشتیبانی امور دام توان تنظیم بازار نهاده را نداشت و هم اکنون قیمت جو و ذرت در بازار آزاد بالاتر از نرخ دولتی عرضه می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک تصریح کرد: قیمت غلات به عنوان خوراک اصلی دام روند افزایشی به خود گرفتند و بالاتر از نرخ تورم (نقطه به نقطه و سالانه) بودند این در حالیست که افزایش قیمت دام سبک حتی به نرخ شاخص هم نرسید از این رو بسیاری از دامداران سبک ورشکسته شدند و دام‌های مولد را روانه کشتارگاه‌ها کردند.


بیشتر بخوانید: برای گوشت گوسفندی چقدر هزینه کنیم؟ + فهرست قیمت


این فعال اقتصادی با بیان اینکه قیمت گوشت هفتگی در حال افزایش است، خاطر نشان کرد: به نظر می‌رسد دولت تلاشی برای کنترل گوشت انجام نمی‌دهد و بیشترین فشار را متوجه دامداران می‌کنند.

صدردادرس با اشاره به تکرار خشکسالی‌های شدید در سال‌های اخیر، افزود: ظرفیت مراتع کشور به ‌شدت کاهش پیدا کرده‌اند و لازمه این مهم این است که دام را از مراتع خارج و در بازار داخلی و خارجی عرضه کنیم.

به گفته وی؛ مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام با افتخار اعلام کرد روزانه 60 تن گوشت خارجی وارد بازار می‌کند این در حالیست که بازار در شرایط رکود است و این مسائل همه دست به دست هم دادند که قیمت دام زنده کاهشی شود.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک با بیان اینکه بی‌توجهی به صنعت دام از سال 98 آغاز شده است، گفت: شورای قیمت‌گذاری، با صادرات دام موافقت کرد اما تا زمانی شیوه نامه اجرایی این مصوبه خارج نشود نمی‌توان درباره آن اظهار نظر کرد. باید جزییات طرح دیده شود و اینکه آیا قابلیت عملیاتی شدن دارند یا ندارد؟

صدردادرس تاکید کرد: دامداران باید درآمد داشته باشند تا بتوانند به حیات خود ادامه بدهند اگر این درآمد کسب نشود به خودی خود تعطیل می‌شود. ماده 20 قانون نظام دامپروری دولت را مکلف کرده است که خرید تضمینی مرغ، شیر و گوشت قرمز را انجام بدهد اما این تکلیف مانده است و عملیاتی نمی‌شود.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه خرید تضمینی دولت می‌تواند تولیدکنندگان دام و طیور را از فروپاشی نجات دهد، افزود: با حکم و دستور نمی‌توان کاری را پیش برد. مراد از خرید تضمینی، یعنی خرید دام با قیمت تمام شده و با خرید حمایتی متفاوت است با خرید تضمینی دامداران هزینه و درآمد آنها متعادل می‌شود این در حالیست که از دهه 80 به این سو خرید تضمینی دام و طیور نداشتیم.

بنا به اظهارات این فعال اقتصادی؛ دامداران پس از ورود و دخالت دولت و دولتی شدن تامین و توزیع نهاده‌ها متوجه آسیب‌های جدی شدند؛ در واقع اولین و بزرگترین قربانی ورود مستقیم دولت‌ها و دخالت آنها در این بخش هستند.

قیمت انواع گوشت گوسفند و گوساله در بازار

همچنین در این رابطه مهدی میرزا امین عضو هیات رییسه اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گاوی با اشاره به افت فروش 20 درصدی خرید گوشت گوساله، گفت: قیمت خرید گوشت گوساله بعد از کاهش تقاضا برای خرید این محصول نسبت به هفته گذشته 10 هزار تومان کاهش پیدا کرده است.

وی با اشاره به نرخ گوشت گوساله، گفت: مخلوط کیلویی 195 هزار تومان، مغز ران کیلویی 215 هزار تومان، مخلوط گوشت گوساله (قلوه گاو و سردست گوساله) کیلویی 195 هزار تومان، چرخ کرده یک دست قلوه گاو کیلویی 175 هزار تومان است اما از آنجایی‌که چربی این گوشت زیاد است بیشتر کبابی‌ها آن را خریداری می‌کنند و مصرف خانوارها ندارد.

به گفته میرزا امین؛ فروش قصاب‌های کاهش پیدا کرده است و کاهش 10 هزار تومانی نرخ گوشت این امید را ایجاد کرده است کسانی که گوشت را از سبد غذایی خود حذف کرده بودند حداقل در ماه نیم کیلو مخلوط گوشت گوساله خریداری و بتوانند دو وعده غذایی با آن تهیه کنند.

به گزارش ایلنا، عضو هیات رئیسه اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گاوی تصریح کرد: هزینه تولید دام از خرید نهاده تا حمل و نقل آن بالا رفته از این‌رو طبیعی است شاهد افزایش نرخ گوشت در بازار باشیم.

کد خبر 453664

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • کار ناتمام / تمام ماجراهای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی  از اقتصاد ایران

    کار ناتمام / تمام ماجراهای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از اقتصاد ایران

    ماه‌های ابتدایی سال ۱۳۹۷ بود که بازار ارز در کشور، با نوسانات قابل توجهی همراه شد و نرخ دلار در بازار آزاد طی سه ماهه منتهی به فروردین ماه ۱۳۹۷، بیش از ۳۰ درصد افزایش یافت.

  • قیمت گوشت قرمز تازه و منجمد چند؟

    قیمت گوشت قرمز تازه و منجمد چند؟

    مشاهدات میدانی حاکی از آن است که قیمت گوشت قرمز نسبت به هفته‌های گذشته تغییر چندانی نداشته است.

  • گوشت دوباره گران شد

    گوشت دوباره گران شد

    بررسی بازار گوشت در هفته‌ای که گذشت نشان از افزایش دوباره قیمت گوشت و ثبت رکوردهای جدید دارد. روز گذشته چهار فروند کشتی حامل نهاده‌های دامی در بندر امام خمینی (ره) پهلو گرفتند. اما آیا نهاده‌های وارداتی منجی بازار گوشت قرمز می‌شوند؟

  • توقف عرضه برخی کالاهای اساسی در سامانه بازرگام

    توقف عرضه برخی کالاهای اساسی در سامانه بازرگام

    عرضه برخی کالاهای اساسی شامل روغن نباتی و گوشت قرمز تنظیم بازاری چند هفته ای است به دلایل نامشخص در سامانه عرضه کالاهای تنظیم بازاری عرضه نمی‌شود.

  • جدیدترین قیمت مرغ اعلام شد

    جدیدترین قیمت مرغ اعلام شد

    مشاهدات میدانی حاکی از آن است که قیمت مرغ گرم در خرده فروشی‌های سطح شهر تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسیده و به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران مرغ به اندازه نیاز وجود دارد و هیچ کمبودی در بازار نیست.

  • پایان عمر امضاهای طلایی

    پایان عمر امضاهای طلایی

    رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد تاکید کرد: تا آخر تیرماه همه مجوزها و استعلام‌های لازم برای کسب و کارها در درگاه ملی بارگذاری شده و از این طریق امضاهای طلایی حذف می‌شود.

  • پیشنهاد عجیب رییس سازمان شیلات ایران

    پیشنهاد عجیب رییس سازمان شیلات ایران

    رییس سازمان شیلات ایران گفت: پس از مردمی‌سازی یارانه‌ها، آبزیان کالای مکمل گوشت قرمز و مرغ در سبد خانوارهای کم‌درآمد خواهند بود.

  • کاهش ۵۰ درصدی خرید گوسفند در عید قربان

    کاهش ۵۰ درصدی خرید گوسفند در عید قربان

    عید قربان هم نتوانست منجی بازار دام در روزهای رکودزده باشد. بر اساس اعلام مجتبی عالیان، مدیرعامل اتحادیه دامداران، در عید قربان امسال تقاضا برای خرید دام ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافت.

  •  قرار تجاری با طعم چلوکباب

     قرار تجاری با طعم چلوکباب

    برای یک قرار تجاری متوسط، رستوران‌های مشهور تهران می‌توانند جای مناسبی باشند. یک چلوکباب یا چلوجوجه، غذای رایج در این‌گونه قرارها است، اما با تحولات گاه و بیگاه قیمت مواداولیه و متعاقب آن تغییر قیمت منوی رستوران‌ها، این سوال مطرح است که در این هفته، یک قرار تجاری در رستوران، چه هزینه‌ای را برای میزبان به‌همراه خواهد داشت.

  • دریافت ۱۱۰۰ میلیارد تومان پول از مردم برای نهاده ای که نیست

    دریافت ۱۱۰۰ میلیارد تومان پول از مردم برای نهاده ای که نیست

    رئیس سازمان بازرسی کشور گفت: مردم ۱۱۰۰ میلیارد تومان معادل ۵۰۰ هزار تن نهاده از سامانه بازارگاه خریداری کرده اند، درحالی که نهاده ای وارد کشور نشده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =