افزایش ۵ درصدی دستمزدها عادلانه نیست

یک کارشناس اقتصاد گفت: دستمزدها به طور متوسط ۵ درصد افزایش خواهد یافت و این عادلانه نیست.

به گزارش صدای بورس، مرتضی افقه، کارشناس اقتصاد در مورد موضوع یاد شده گفت: حذف ارز۴۲۰۰ تومانی به یک مسئله حساس بدل شده است. از طرفی آستانه صبر مردم به دلیل فشارهای چندین ساله تورم و تحریم لبریز شده است. به همین دلیل دولت و دستگاه ذی‌ربط نگران هستند که شوک های اقتصادی، تنش های جدید ایجاد کند.

افقه در ادامه بیان کرد: دولت سیزدهم در زمان تبلیغات ریاست جمهوری اصرار می کرد که دولت گذشته سفره مردم را به برجام و تحریم ها گره زده است و در دولت جدید نمی خواهیم این روش را ادامه دهیم. به این دلیل در مرحله اول لایحه بودجه را بر همین اساس نوشته اند تا درآمدها را از محلی غیر از فروش نفت تامین کنند.

وی افزود: در لایحه بودجه کاملا مشهود است که به مردم بسیار فشار وارد خواهد شد زیرا مالیات ها را افزایش داده اند و افزایش دستمزدها پلکانی است؛ یعنی دستمزدها به طور متوسط ۵ درصد افزایش خواهد یافت و این عادلانه نیست. نزدیک کردن فاصله افراد متخصص و با تجربه با کم تجربه ها به دور از عدالت است. متاسفانه مسئله شایسته سالاری را با حقوق های نجومی مقایسه کرده اند. از این طریق سعی کرده اند منابع درآمدی که از نفت حاصل نشده است را جبران کنند. اما هرچه جلوتر آمدند دیدند که حذف ارز۴۲۰۰ تومانی برخلاف ادعای برخی از مسئولین، سبب شوک جدی به بازار خواهد شد.


بیشتر بخوانید:

نرخ رشد تورم به ۱.۱ درصد رسید


جبران کسری بودجه تنها به یک شرط

افقه ادامه داد: در مدت زمان طی شده از عمر دولت سیزدهم نتوانستند نرخ تورم را کاهش دهند لذا برآوردها حاکی از آن است که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تورم شدیدی در پی خواهد داشت. البته بنده یک تصور دیگری هم دارم که علاوه بر تنش های اقتصادی ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومان، دولت نیم نگاهی به نتایج مذاکرات هم دارد. اگر برجام به نتیجه برسد و فروش نفت مجدد آغاز شود، کسری بودجه‌ای که درغیاب درآمدهای نفتی ایجاد شده است. جبران خواهد شد.

استاد دانشگاه چمران ادامه داد: به نظر من این معطل کردن ها و طول کشیدن مذاکرات برجام تا زمان تعیین تکلیف بودجه ادامه دار خواهد بود. اگر در مذاکرات به توافق برسیم و پول ها بلوکه شده به کشور بازگردد بخشی از کسری بودجه را تامین کند و پس از چند ماه بعد از رفع تحریم ها، درآمدهای نفتی و صادرات را از نو آغاز کنند.

به گزارش گسترش نیوز، افقه در پایان اظهار کرد: بنده فکر می کنم سردرگمی دولت و مجلس در همین بودجه مشخص است. برای مثال در ماجرای تعیین نرخ برای خرید سربازی دیدیم که دولت و مجلس بعد از واکنش های متعدد، آن مصوبه را پس گرفتند. این امر نشان دهنده آن است که دولت با بی پولی روبرو است و به دنبال منابع درآمدی جدید است و هر روز یک منبع جدید پیدا می کنند و بعد از واکنش ها از آن موضوع عقب نشینی می کنند. به هر حال یک سردرگمی میان دولت و مجلس پیرامون بودجه وجود دارد. این سردرگمی تا زمان مشخص شدن تکلیف بودجه ادامه خواهد داشت.

کد خبر 446165

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =