۲۳ تیر ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۱
ارزانی در کار نیست!

زمزمه‌هایی از بازگشت ارز ۴۲۰۰ تومانی به اقتصاد کشور به گوش می‌رسد. استاد اقتصاد دانشگاه تهران درباره این تصمیم احتمالی به گفتوگو پرداخت.

به گزارش صدای بورس،در روزهای گذشته، نقل قول‌هایی که از سوی سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، در رسانه‌های معتبر منتشر که شد در آن از لایحه دو فوریتی جدیدی برای بازگشت ارز ۴۲۰۰ تومانی برای نرخ محاسباتی گمرک خبر می‌داد. با اینکه، این نقل قول از سوی منابع آگاه تکذیب شد، اما بعید نیست که فشارهای وارد شده بر دولت به دلیل تبعات حذف ارز ترحیجی، باعث بازگشت ارز ۴۲۰۰ تومانی شود.

در این گزارش، آلبرت بغزیان، استاد اقتصاد دانشگاه تهران، با ارائه توضیحاتی پیرامون این موضوع، تبعات بازگشت ارز ترجیحی را تشریح کرد.

بغزیان با تاکید بر این نکته که بازگشت ارز ۴۲۰۰ تومانی در شرایط کنونی، نمی‌تواند کمک زیادی به اقتصاد کند، گفت: از آنجایی که زیرساخت‌های توزیع و نظارت در دسترس نبود، نباید از همان ابتدا بحث حذف این ارز مطرح می‌شد. با این وجود این تصمیم اشتباه گرفته شد و حالا بازگشت این ارز، اشتباه دوم خواهد بود.

وی ادامه داد: دولت و بانک مرکزی در زمان حذف ارز ترجیحی، اعلام کردند که این نرخ تاثیری بر اقتصاد ندارد و بنابراین حذف آن هم بی تاثیر خواهد بود. زیرا در همان زمان هم، همه کالاها و خدمات بر اساس نرخ ارز آزاد قیمت‌گذاری می‌شدند. اما این پیش‌بینی درست نبود و با حذف این ارز، قیمت‌ها افزایش یافت.

این استاد اقتصاد یادآور شد: زیرا این موضوع، بهانه خوبی برای کسانی بود که در گذشته ارز ۴۲۰۰تومانی دریافت می‌کردند تا قیمت کالاها را افزایش دهند. به این ترتیب قیمت‌ها کاملا از کنترل دولت خارج شد. بنابراین دولت به فکر بازگشت ارز ۴۲۰۰ تومانی افتاده است.


بیشتر بخوانید :پشیمانی دولت برای حذف ارز چهارهزارو 200 تومانی؟


این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: اگر دولت بخواهد این کار را انجام دهد، باید نظارت خود بر کالاهای مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی را افزایش دهد تا کالاها با همین نرخ هم در بازار توزیع شوند. از آنجایی که در گذشته چنین نظارتی وجود نداشته، نمی‌توان انتظار داشت که در آینده نیز امکان‌پذیر باشد. بنابراین هیچ کدام از کالاهایی که در این مدت گران شدند، ارزان نخواهند شد.

به گزارش تجارت‌نیوز، بغزیان در پایان خاطرنشان کرد: اقتصاد کشور، موش آزمایشگاهی نیست که چنین تصمیم مهمی را درباره آن اتخاذ کنیم و بعد آن را نهی کنیم. بسیاری از مولفه‌ها بر اساس تصمیم حذف ارز ترجیحی تعدیل شدند و نمی‌توان همه چیز را به قبل بازگرداند.

کد خبر 455565

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تصمیم سه قوه بود

    حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تصمیم سه قوه بود

    وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی با تصمیم همگرایانه سه قوه حذف شده است.

  • نجات بازار با تک نرخی شدن ارز

    نجات بازار با تک نرخی شدن ارز

    یکی از اثرات ارز ۴۲۰۰ تومانی بر اقتصاد، شامل تشدید مقوله نرخ‌گذاری دستوری در صنایع و به دنبال آن برخی شرکت‌ها و بنگاه‌های بورسی است، همانگونه که اغلب فعالان اقتصادی مطلع هستند این مقوله به بلایی برای جان بازار تبدیل شده است.

  • خبر تازه از ارز ۴۲۰۰ در گمرک؛ تجار آماده باشند

    احتمال جایگزینی نرخ حاشیه بازار تا هفته آینده

    خبر تازه از ارز ۴۲۰۰ در گمرک؛ تجار آماده باشند

    با وجود گذشت حدود یک هفته از ابلاغ مصوبه کاهش سود بازرگانی، مصوبه مربوطه به تازگی از سوی وزارت صمت به گمرک ایران ابلاغ شده و حداقل یک هفته دیگر تا تعیین‌تکلیف نرخ ارز و افزایش آن به نرخ حاشیه بازار زمان لازم است که تکلیف واردکنندگان نیز روشن خواهد شد. بر این اساس همچنان محاسبات بر مبنای ارز ۴۲۰۰ انجام می‌شود.

  • گرانی ۶۰ درصدی مواد غذایی در راه است؟

    چرا دولت اصرار به حذف ارز ترجیحی دارد؟

    گرانی ۶۰ درصدی مواد غذایی در راه است؟

    یک کارشناس اقتصادی می‌گوید: حذف یکباره ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت کالاها به ویژه مواد غذایی را حدود ۶۰ درصد افزایش می‌دهد؛ پس چرا دولت اصرار به حذف ارز ترجیحی دارد؟

  • ریسک و رشد / آیا بازار سهام سودآور خواهد شد؟

    ریسک و رشد / آیا بازار سهام سودآور خواهد شد؟

    گروه‌های زیان دیده پس از ماه‌ها به نقطه بی‌تفاوتی فروش رسیده و فشار فروش تقریبا فروکش کرده، بازار در حال خو گرفتن با متوسط‌های جدیدی در زمینه حجم معاملات روزانه، نسبت‌های قیمت به سود مناسب و نسبت‌های فوروارد مناسب شده است. تصور بازار از جهت دلار در اثر تحلیل اثر خالص فشار نقدینگی از یک سو و نتایج مذاکرات وین از سوی دیگر روشن‌تر از چند ماه پیش و در دامنه‌های قابل پیش‌بینی تری قرار گرفته است؛ به ترتیبی که با اطمینان بیشتری نسبت به کف و سقف دلار می‌توان اظهار نظر کرد.

  • با احیای برجام قیمت‌ها پایین می‌آید؟

    نرخ دلار تثبیت شد

    با احیای برجام قیمت‌ها پایین می‌آید؟

    ثبات در قیمت دلار یکی از اصلی‌ترین خواسته‌های فعالان بخش خصوصی در تمام سال‌های گذشته بوده، دغدغه‌ای که به نظر می‌رسد دولت در ماه‌های نخست کار خود توانسته تا حدی به آن جامه عمل بپوشاند.

  • یارانه ۸۰۰ هزار تومانی پرداخت می‌شود یا نه؟

    یارانه ۸۰۰ هزار تومانی پرداخت می‌شود یا نه؟

    با وجود تمام هیاهوی مربوط به پرداخت یارانه ۸۰۰ هزار تومانی، شرط اجرای آن یعنی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی فعلا منتفی شده و همین موجب عدم پرداخت یارانه‌های ۸۰۰ هزار تومانی وعده داده شده می‌شود؛ مگر آنکه دولت در فرصت باقی مانده برنامه‌ای ارائه کند که پاسخگوی تمامی ابهامات حذف ارز ترجیحی بوده و مدیریت بعد از آن را تضمین کند.

  • افزایش ۵ درصدی دستمزدها عادلانه نیست

    یک کارشناس اقتصاد:

    افزایش ۵ درصدی دستمزدها عادلانه نیست

    یک کارشناس اقتصاد گفت: دستمزدها به طور متوسط ۵ درصد افزایش خواهد یافت و این عادلانه نیست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =