ارز ترجیحی
-
تکلیف ارز ترجیحی کالاهای اساسی مشخص شد
یارانه حذف میشود؟
نمایندگان مجلس شرایط حذف ارز ترجیحی برخی کالاها را تعیین کردند.
-
حذف بدون استثنای "۴۲۰۰" از عوارض واردات!
با توافق دولت و مجلس، مبنای محاسبه ارزش گمرکی کالا و دریافت عوارض بر اساس نرخ ۴۲۰۰ تومان به طور کامل از تمامی واردات حذف و با رشد چند برابری، نرخ ارز نزدیک به بازار جایگزین شد، در حالی که برای امسال تاکید بر این بود که کالاهای اساسی همچنان بر پایه ۴۲۰۰ باشد و برای سایر کالاها تغییر کند که همان هم به دلیل تبعات تورمی به اجرا در نیامد.
-
اختصاصی صدای بورس؛
صنایعی که از حذف ارز ترجیحی سود میبرند را بشناسید / یارانه نقدی افزایش مییابد؟
مهمترین گروههای تحت تاثیر حذف این ارز تولیدکنندگان روغنهای خوارکی، شرکتهای زراعی و دامپروری و همچنین گروه دارویی هستند.
-
ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شد / کالاهای اساسی گران میشود؟
در جلسه علنی نوبت صبح امروز ( یکشنبه ۱۵ اسفند ) سازوکار حذف ارز ترجیحی مورد بررسی قرار گرفت.
-
تکلیف ارز ترجیحی امشب روشن میشود
در جلسه امشب کمیسیون تلفیق موارد ارجاعی از صحن علنی درباره بودجه ۱۴۰۱ مورد بررسی قرار می گیرد که از جمله آنها ارز ترجیحی است.
-
یک راهکار برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران در جلسهای با رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس به بررسی ابعاد مختلف حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و تاثیر آن بر تورم پرداختند.
-
میرتاج الدینی: کمیسیون تلفیق هنوز رای گیری نکرده / دلخوش: دولت برنامه مکتوب نداد،کمیسیون مخالفت کرد
حذف ارز ترجیحی، آتش زیر خاکستر
میرتاجالدینی از نمایندگان نزدیک به دولت، روایتی از تصمیم کمیسیون تلفیق ارائه میدهد که با برداشت عمومی درباره «نه» قاطع کمیسیون به حذف ارز ترجیحی کاملا متفاوت است.
-
صنعت دارو با کدام چالشها دست و پنجه نرم میکند؟ / کلاف سردرگم
بازار دارو در جهان یک بازار انحصاری و به شدت کنترل شده است. به طوری که درصد قابل توجهی از بازار در اختیار ۱۰ شرکت بزرگ چندملیتی (از جمله نواریتس، فایزر و... ) بوده و به راحتی اجازه ورود به سایرین را نمیدهند.
-
اختصاصی صدای بورس؛
در صورت توافق یا عدم توافق شاخص به چه کانالی میرسد؟
باتوجه به ارز نیمای محدوده ۲۴،۵۰۰ تومانی و با لحاظ اثرات مثبت و جانبی توافق برجام برسود خالص و ارزندگی سهام صنایع دلاری، چشم انداز این صنایع همچنان در میان مدت و بلندمدت روشن خواهد بود.
-
در فاز دوم حذف ارز ترجیحی
ارز نان و دارو تعیین تکلیف میشود
میرکاظمی گفت: ارز نان و دارو در فاز دوم حذف ارز ترجیحی تعیین تکلیف می شود و برای خرید نان با کارت مخصوص به نفع مصرف کنندگان طرحی در دست بررسی است.
-
افزایش احتکار کالای اساسی با ادامه بلاتکیلفی حذف ارز ترجیحی
بلاتکلیفی حذف ارز ترجیحی بهانهای شده است که گروهی دست به احتکار برخی از کالاهای اساسی بزنند و از عرضه آنها به بازار امتناع کنند. از جمله این کالاها، نهادههای خوراک دام است که از همان ابتدای تخصیص ارز ۴۲۰۰تومانی، ابهامات زیادی درباره وجود رانت و فساد در واردات و عرضه آنها وجود داشته و همواره از بازار پر نوسانی برخوردار بوده است.
-
توضیحات رئیس مجلس درباره بررسی فوریت لایحه ارز ۴۲۰۰
رئیس مجلس گفت: دولت توقع داشت ظرف ۴۸ ساعت مجلس درباره لایحه دوفوریتی درباره این موضوع تصمیم بگیرد اما مجلس هرگز برای یک امر به این مهمی تصمیم عجولانه و ۴۸ ساعته نخواهد گرفت.
-
تیغ دو لبه حذف ارز ۴۲۰۰
با حذف ترجیحی، فشار و کنترل دولت بر صنایع وابسته کمتر شده و این موضوع باعث افزایش نرخ فروش شرکتها میشود همچنین ازآنجایی که ارز ترجیحی به کالاهای اساسی تعلق میگیرد و این کالاها کشش قیمتی پایینی نیز دارند، رشد قیمت این کالاها چندان باعث کاهش تقاضای آنها نخواهد شد.
-
اثرات حذف ارز ترجیحی چیست؟ / پایان یک خداحافظی طولانی
در شرایطی که بازارهای مالی مختلف در کشور ما دچار سردرگمی بوده و چشم به مذاکرات وین دوختهاند و هر بار با یک خبر خوش و ناخوش دچار تزلزل و نوسانات شدید میشوند، افزایش تورم و به هم خوردن تعادل ناچیزی که در بازارها باقیمانده جزو عواقب این تصمیم در کوتاهمدت خواهد بود.
-
موانع حذف ارز ترجیحی همچنان پابرجاست
همتی، رییس سابق بانک مرکزی گفت: دلایلی که سبب شد دولت دوازدهم نتواند ارز ترجیحی را حذف کند همچنان پابرجاست.
-
ارز ۴۲۰۰ باعث افزایش تورم شد؟
بنا بر اعتقاد برخی کارشناسان حوزه اقتصاد، رشد پایه پولی، افزایش نقدینگی و تورم بیشتر، یکی از مهمترین آثار توزیع ارز ترجیحی است.
-
حذف ارز ۴۲۰۰ با کمترین اثرات تورمی
به اعتقاد یک کارشناس اقتصادی، اگر مذاکرات وین و برجام نتایج مثبتی داشته باشد، ممکن است تا طی چند ماه آینده تحولات مثبتی رخ دهد که در پی آن، درآمدهای ارزی افزایش و نرخ تورم کاهش یابد و از این طریق با کاهش فشارها از دولت، بتوان به سمت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی رفت که به مراتب اثرات تورمی و منفی این اقدام کمتر شود.
-
در دی ۱۴۰۰؛
ارز ۴۲۰۰ تومانی به برخی کالاهای اساسی اختصاص یافت
معاون بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: ارز ترجیحی تامین گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی برای دی ماه تخصیص یافت.
-
ارز ترجیحی، ده هزار نفر را به ابرثروتمند تبدیل کرد
یک کارشناس اقتصادی گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی، یک اقلیت حدود ۱۰ هزار نفری را به ابرثروتمند تبدیل کرد.
-
روش تخصیص ارز ترجیحی ایراد دارد
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مخالف ارز ترجیحی نیستیم بلکه به روش تخصیص آن ایراد داریم.
-
تامین ارز مورد نیاز دارو؛
سهمیه جدید تعیین شد
بر اساس دستور رئیس جمهور درخصوص "ضرورت توجه به تامین و تخصیص ارز مورد نیاز دارو و مواد اولیه"، بانک مرکزی با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و براساس اولویت های اعلامی آن وزاتخانه، با توجه به تخصیص سهمیه جدید در این خصوص، حداکثر تلاش لازم را برای تامین ارز مورد نیاز معمول خواهد کرد.
-
رئیس اتاق بازرگانی تهران:
منابع کشور اگر گنج قارون هم باشد یارانهها آن را میبلعد
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: منابع کشور اگر گنج قارون هم باشد یارانهها آن را میبلعد.
-
ارز ترجیحی در هاله ای از ابهام
در چند سال اخیر نوسانات قیمت دلار تاثیر بسزایی در کالاهای اساسی داشت که دچار آسیب معیشت مردم می شد به طوری که دولت برای اینکه قیمت دلار در تامین کالاهای اساسی تاثیری نداشته باشد، ارز 4200 تومانی را وارد اقتصاد ایران کرد.
-
اختصاصی صدای بورس؛
سرمایه گذاران امیدوار به صعود بازار باشند / چرخش مثبت بازار با یک تصمیم
برای هفته آینده در صورتی که در خصوص ابهامات موجود در نحوه جبران کسری بودجه شفافیت های لازم ایجاد شود تا فعالان بازار با اطلاعات بیشتری بتوانند نسبت به تحلیل صنایع مختلف و شرکت های مدنظر برای سرمایه گذاری تصمیم بگیرند، می توان امیدوار به صعودی بودن روند بازار بود
-
افزایش قیمت سرسامآور مواد غذایی ادامه دارد
در حال حاضر یکی موارد مورد بحث در اقتصاد کشور تاثیرگذاری ارز ترجیحی یا همان ارز ۴۲۰۰ تومانی است که در سال های اخیر برای کالاهای اساسی تخصیص داده میشد.
-
یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد:
بررسی راه حل اساسی مشکل کسری بودجه
یک کارشناس اقتصادی گفت: راهکار اساسی جز مقابله با فرارهای مالیاتی و بازنگری در معافیتها برای پایان دادن به کسری بودجه دولت وجود ندارد.
-
حجم بالایی از کالاها در بنادر در معرض فساد هستند
معاون فنی گمرک گفت: کالاهای گروه ۲۷ در بنادر در حال فساد هستند و حتی ممکن است تا امروز بخشی از آنها فاسد هم شده باشد و باید هرطور شده به نحوی در مورد این کالاها تصمیم گیری شود.
-
۲۲۰ میلیون دلار ارز ترجیحی در چین بلاتکلیف است + جزئیات
رییس کمیسیون اقتصادسلامت اتاق بازرگانی تهران از بلاتکلیفی ۲۲۰ میلیون دلار ارز ترجیحی تخصیص یافته به شرکتهای دارویی در چین خبر میدهد و میگوید: « کنلون بانک دیگر با ایران همکاری نمیکند، اگر بانک مرکزی راهی برای انتقال ارز پیدا نکند با کمبود دارو مواجه میشویم»
-
قالیباف: برای ما امضای بایدن هم تضمین نیست
رئیس مجلس با بیان اینکه زندگی و معیشت مردم را نمیتوان و نباید به پیروزی یا شکستِ کسی در کاخ سفید گره زد، گفت: این تصمیماتِ ماست که مستقل از این رفتنها و آمدنها، پایههای اصلیِ اقتصادِ ما را میسازد و قدرتِ ما را در این عرصه مشخص میکند. باور کنیم؛ کسی که واگن خود را به لوکوموتیو دیگران ببندد باید منتظر بنشیند تا با آنچه در اختیارش نیست شادی کند یا عزا بگیرد.