۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۷
رشد قیمت سهام استارت خورد

به نظر می رسد نمادهای کوچک در بازار روند رشد قیمت را آغاز کرده اند.

به گزارش صدای بورس، مقایسه عملکرد این نماگر با شاخص کل هموزن که رشدی ۲۷/ ۱ درصدی داشته، حاکی از آن است که رشد قیمت‌ها در بازار سهام از نمادهای کوچک آغاز شده است؛ با این حال بررسی نماگر اصلی نشان می‌دهد که این مساله برای نماگر مذکور نیز ممکن است.

4

بورس اوراق‌بهادار تهران در آغازین روز از آخرین‌ماه از فصل تابستان مسیری متفاوت در پیش گرفت و پس از ریزش‌های پی‌درپی در روزهای اخیر به مسیر صعودی بازگشت، به‌طوری‌که در روز یادشده نماگر اصلی تالار شیشه‌ای با رشد ۴۹/ ۰‌درصدی به سطح یک‌میلیون و ۴۳۱‌هزار واحد رسید ‌و نماگر هم‌وزن بازار نیز با افزایش ۲۷/ ۱‌درصدی تا سطح ۴۰۲‌هزار واحد پیش‌روی کرد. اینطور که به‌نظر می‌رسد با توجه به قرارگرفتن شاخص در محدوده فعلی و بازگشتن از حمایت یک‌میلیون و ۴۲۰‌هزار واحد احتمال رشد TEDPIX وجود دارد.

در آینه ارقام

شاخص‌کل بورس تهران معاملات روز گذشته را صعودی شروع کرد و در ساعت نخست دادوستدها توانست بیش از ۳‌هزار و ۷۰۰واحد افزایش را به ثبت برساند، به‌طوری‌که در ساعت مزبور نمادهای «حکشتی»، «نوری» و «وبملت» بیشترین تاثیر مثبت و «فولاد»، «کگل» و «فارس» بیشترین تاثیر منفی را داشته‌اند. ارزش معاملات خرد بورس تهران (سهام و حق‌تقدم) نیز رقم ۲‌هزار و ۱۵‌میلیاردتومان را به ثبت رساند و با بازگشت بازار به روند صعودی، سهامداران حقیقی نیز مسیری متفاوت درپیش گرفتند و حدود ۶۸‌میلیارد ‌تومان در روز مزبور سرمایه توسط حقیقی‌ها به بازار وارد شد، درحالی‌که عملکرد بازار سرمایه در مردادماه چندان رضایت‌بخش نبود و بسیاری از سرمایه‌گذاران را نسبت به این بازار دلسرد کرده است.

بازتاب این دلسردی را می‌توان در تحرکات شاخص‌کل دید. بر اساس آمار به‌دست آمده بازدهی شاخص‌کل بورس تهران در مردادماه با کاهش ۲۲/ ۳‌درصدی مواجه شد؛ این در حالی است که همزمان با بازگشت نماگر اصلی بازار به سطح ۹‌مرداد و قرارگرفتن آن در محدوده یک‌میلیون و ۴۲۴‌هزار واحد، واکنش شاخص‌کل در روز دوشنبه برای فعالان بازار اهمیت زیادی داشت.


بیشتر بخوانید: عملکرد بازار سرمایه در هفته گذشته چگونه بود؟ / سایه توافق...


شاخص هم‌وزن نیز به مراتب وضعیت خوبی نداشت به‌طوری‌که بازدهی شاخص‌کل در مردادماه با کاهش ۶۱/ ۱‌درصدی مواجه شد، اما آنچه که در روز دوشنبه در قالب صعود نمادهای کوچک‌تر در شاخص هموزن خودنمایی کرد، در روز سه‌شنبه به نمادهای بزرگ نیز تسری یافت؛ این در حالی است که از میان نمادهای معامله‌شده دیروز هم بیشترین ورود پول حقیقی مربوط به «حکشتی» با ۳۷، «خزامیا» با ۱۵ و «کالا» با ۸‌میلیاردتومان بود. «مبین» با ۱۳، «های‌وب» با ۱۲ و «بپاس» با ۶‌میلیاردتومان هم بیشترین خروج پول حقیقی را ثبت کردند. اینطور که به‌نظر می‌رسد نمادهای کوچک با بی‌خبر ماندن از حاصل مذاکرات وین و مشخص‌نبودن تصمیم ایران و سایر طرف‌های برجام راه خود را از این فضای فکری جدا کرده‌اند. احتمالا دلیل کوچک‌بودن این نمادها و افزایش توان سفته‌بازی در آنها در کنار افزایش قیمت ناشی از تورم دلیل اصلی رشد قیمت آنها باشد.

همزمانی با رویدادها

شاخص‌کل پس از آنکه در تاریخ ۲۷اردیبهشت به محدوده ۶/ ۱‌میلیون واحدی رسید، روندی منفی را آغاز کرد. این روند منفی با وجود روزهای مثبتی که کم‌وبیش شاهد بود با این حال هیچ‌گاه نتوانست تا رسیدن به محدوده یک‌میلیون و ۴۲۰‌هزار واحد تغییرجهت دهد. این رویداد هرچند ناپایدار در تاریخ روز دهم مردادماه روی داد. از این تاریخ تا پایان معاملات بیست و سومین روز از ماه یادشده دماسنج بورسی به محدوده یک‌میلیون و ۴۷۰‌هزار واحدی رسید، با این‌وجود تداوم رشد از سطح فعلی امکان‌پذیر نشد و بازار روزهای منفی را پشت‌سر گذاشت. در حال‌حاضر به‌نظر می‌رسد که احتمالا پس از ۷ کندل منفی حالا شاخص‌کل با برخورد به سطح حمایتی یک‌میلیون و ۴۲۰‌هزار واحدی، با توجه به معاملات مثبت روز قبل به سطوح بالاتری برود. این سطح در صورت مثبت سپری‌شدن معاملات روز جاری می‌تواند در پله اول مقاومت داینامیک موجود در تصویر باشد، به‌عبارتی دیگر، شاخص‌کل طی روزهای اخیر در محدوده فعلی نوسان داشته و افت و خیز شارپی نداشته است، اما همان‌طور که پیشتر به آن اشاره کردیم واکنش بازار به محدوده یک‌میلیون و ۴۲۰‌هزار واحد اهمیت بسیاری برای سرمایه‌گذاران داشت.

در این محدوده دو سناریو متفاوت قابل‌استنباط بود. در سناریوی اول فرض بر این بود که در صورت تشدید عرضه‌ها در بازار نماگر یادشده تا کف کانال ۴/ ۱‌میلیون واحد عقبگرد داشته باشد و نهایتا با تحکیم فضای ترس و ابهام در بازار و فروش هرچه بیشتر سهام سرمایه‌گذاران، روند نزولی تداوم یابد. در ادامه این روند نزولی احتمالا محدوده حمایتی ۴/ ۱‌میلیون واحدی شاخص‌کل از دست برود و نماگر یادشده ۵۰‌هزار واحد دیگر هم ریزش داشته باشد، اما در سناریو دوم فرض بر این بود که شاخص‌کل بورس تهران در این محدوده حمایت شود تا تعادل بازار بیش از این به‌هم نریزد. بر این اساس روند معاملات روز سه‌شنبه این دلخوشی را میان سهامداران شکل داد که احتمالا شاخص‌کل با افزایش بیش از ۶‌هزار واحدی در روز یادشده، در این محدوده حمایت شود و محدوده حمایتی ۴/ ۱‌میلیون واحدی را حفظ کند. به‌طور کلی بررسی تحرکات شاخص‌کل نشان می‌دهد که تحت‌تاثیر مسائل متعددی که بازار را متاثر کرده، نظیر کاهش اهمیت مذاکرات در ذهن فعالان بازار که به سبب کشدار شدن مجدد آن روی داده است، احتمال رشد شاخص بیشتر شده است.

به گزارش دنیای اقتصاد ،این شرایط از آن جهت حساسیت سرمایه‌گذاران بازار را دوچندان می‌کند که مذاکرات برجام بیش از آنچه که انتظار می‌رفت طولانی‌شده و بسیاری از بازارها را دلسرد کرده است. بر این اساس به‌نظر می‌رسد بازارها دیگر توجهی به اخبار منتشره ندارند و روندی خنثی را در پیش گرفته‌اند؛ این در حالی است که در اواخر مردادماه و تحت‌تاثیر اخبار مثبت و امیدی که به بازار سرمایه تزریق شد، بازارهای مالی از جمله بازار سهام به پیشواز توافق در مذاکرات هسته‌ای رفتند و بسیاری از سرمایه‌گذاران را دلخوش کردند، بنابراین می‌توان گفت با مشخص‌شدن سرنوشت مذاکرات احیای برجام شرایط متفاوتی در انتظار صنایع بورسی باشد؛ به گونه‌ای بسیاری از کارشناسان معتقدند در صورت حصول توافق در مذاکرات هسته‌ای کلیت بازار سهام تحت‌تاثیر کاهش نااطمینانی‌ها و کاهش نسبی در ریسک‌های پیش‌روی، عملکرد مطلوبی داشته باشند و بازدهی مناسبی را کسب کنند، اما در نگاهی دقیقی‌تر به‌نظر می‌رسد در صورتی‌که دولت سیاست سرکوب ارزی و اعمال قیمت‌گذاری دستوری بر بازار ارز را درپیش بگیرد تبعات آن دامنگیر صنایع صادرات‌محور خواهد بود و از طرفی این موضوع شرکت‌های وارداتی را نیز متاثر می‌سازد؛ این در حالی است که در کوتاه‌مدت تحت‌تاثیر سیاست سرکوب ارزی احتمالا هزینه‌های شرکت درخصوص خرید مواداولیه و تجهیزات کاهش یابد و بالطبع سودآوری آنها افزایش پیدا کند، اما ممکن است در بلندمدت شرایط به مراتب سخت ‌شود، چراکه با افزایش مزیت کالاهای مصرفی تحت‌تاثیر سیاست مزبور فروش شرکت‌های صادراتی کاهش یابد و از این‌رو به تهدیدی جدی برای سودآوری آنها تبدیل شود.

اخبار مرتبط

کد خبر 458002

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • سیگنال مهم کاخ سفید به توافق

    سیگنال مهم کاخ سفید به توافق

    جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید با انتقاد از رویکرد دولت سابق آمریکا مبنی بر خروج از برجام، گفت که این اقدام باعث دور شدن ایالات متحده از متحدانش شد.

  • روند نزولی انباشت ثروت در سال ۱۴۰۰

    روند نزولی انباشت ثروت در سال ۱۴۰۰

    رشد انباشت سرمایه ناخالص در سال های ۹۷ و ۹۸ به شدت منفی بوده، پس این برهه زمانی علی رغم اینکه این شاخص در دو سال اخیر روندی مثبت داشته، برای بار دیگر انباشت سرمایه در زمستان ۱۴۰۰ منفی شده است.

  • یک کارشناس اقتصادی خواستار تحقیق و تفحص از مجلس شد

    یک کارشناس اقتصادی خواستار تحقیق و تفحص از مجلس شد

    پازوکی: اگر مجلس به دنبال این است که اقتصاد را از فساد پاک کند باید قوانینی تصویب کند که شفافیت در اقتصاد را افزایش دهد. به عقیده من حتی نمایندگان باید از خود مجلس و خودشان شروع کنند.

  • مسئولان دانشگاه آزاد از فولاد هرمزگان بازدید کردند

    مسئولان دانشگاه آزاد از فولاد هرمزگان بازدید کردند

    عصر روز سه‌شنبه یکم شهریور ماه، سرپرست معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد کشور، رئیس دانشگاه آزاد استان هرمزگان به همراه تنی چند از مسئولان دانشگاه، ضمن بازدید از خطوط تولید فولاد هرمزگان، با معاونان و مدیران این شرکت دیدار و گفت‌وگو کردند.

  • آتش تاخیر برجام از گور این فرد برمی خیزد

    آتش تاخیر برجام از گور این فرد برمی خیزد

    تداوم اتخاذ رویکردهای سیاسی از سوی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در شرایطی که مقامات و رسانه‌های غربی به حصول توافق خوش‌بین هستند، نشان می‌دهد که رافائل گروسی همچنان به همراه رژیم صهیونیستی اصلی‌ترین مانع برای به نتیجه رسیدن مذاکرات رفع تحریم‌ها است.

  • لزوم توجه به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم

    عضو شورای سیاست‌گذاری همایش " سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای مقابله با تورم" عنوان کرد:

    لزوم توجه به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم

    دبیر کل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری از تنوع بسیار زیادی در بازار سرمایه برخوردار هستند و محلی است که سرمایه‌گذاران می‌توانند از طریق آن در بخش‌های درآمد ثابت به جای سپرده‌های بانکی و با نقدشوندگی بالا، سهامی، کالایی و ... سرمایه‌گذاری کنند و حتی پرتفوی‌هایی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری را تشکیل دهند بنابراین به یکی از ابزارهای سرمایه‌گذاری مطمئن تبدیل شده‌اند.

  • تورم خوراکی کاهش و مسکن افزایش یافت

    در تیر ماه ۱۴۰۱

    تورم خوراکی کاهش و مسکن افزایش یافت

    بانک مرکزی گزارش «تحلیل تحولات اقتصاد کلان و اقدامات این بانک در تیر ‌ماه ۱۴۰۱» را منتشر کرد.

  • نرخ تورم مرداد چند شد؟

    نرخ تورم مرداد چند شد؟

    بنا بر اعلام مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه‌ای هم در مرداد امسال به عدد ۵۲.۲ درصد رسیده، یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ۵۲.۲ درصد بیشتر از مرداد ۱۴۰۰ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند.

  • اگر توافق نشود تکلیف بخش مسکن چیست؟

    اگر توافق نشود تکلیف بخش مسکن چیست؟

     بازار مسکن به‌عنوان محلی که خانوارها «گران‌ترین و ضروری‌ترین» کالای مصرفی خود را از آنجا تامین می‌کنند، در یک دوراهی قرار گرفته است؛ «حل معادله برجام» یا «تداوم وضعیت فعلی» می‌تواند بیش از هر متغیر (عامل) دیگری جهت این بازار را تحت‌تاثیر قرار دهد.

  • عوامل فساد در اقتصاد ایران این افرادند

    عوامل فساد در اقتصاد ایران این افرادند

    احمد زیدآبادی نوشت:مبارزه با فساد در جمهوری اسلامی مثل بسیاری از دیگر برنامه‌ها به جای آنکه شفا دهد، کور می‌کند!

  •  آمریکا به ایران پاسخ داد

    آمریکا به ایران پاسخ داد

    ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه از دریافت پاسخ دولت آمریکا به ‌نظرات ایران برای حل و فصل موضوعات باقی‌مانده در مذاکرات رفع تحریم، از طریق هماهنگ‌کننده اروپایی گفت‌وگوها طی عصر امروز خبر داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 0 =