بدعهدی دولت سیزدهم در برابر دامداران

تصمیم یک‌شبه دولت سیزدهم برای افزایش شش برابری قیمت نهاده‌های دامی موج جدیدی از ورشکستگی دامداران را در اولین سال فعالیت دولت رئیسی ایجاد کرد. حال فعالان این صنعت از بدعهدی دولت در تسویه مطالبات ۸۰۰۰ میلیارد تومانی خبر می‌دهند.

به گزارش صدای بورس،تیغ جراحی اقتصادی دولت سیزدهم در اولین سال فعالیت خود زیر گلوی صنعت دامدای قرار گرفت. پس از حذف ارز ترجیحی برای واردات نهاده، هزینه تأمین این محصول برای دامداران به یکباره شش برابر افزایش یافت. چنانکه بسیاری از دامداری‌ها در یک سال اخیر یا تعطیل شدند یا در معرض تعطیلی قرار دارند.

البته نظرات مختلفی در این زمینه وجود دارد. به هر ترتیب حذف ارز ترجیحی یکی از پررنگ‌ترین اقدامات دولت سیزدهم در اولین سال فعالیت خود بود. برخی از کارشناسان اعتقاد دارند اجرای این سیاست اقدامی درست در زمانی اشتباه بود. چراکه آسیب جدی به برخی از صنایع وارد شد. دامداران نیز یکی از قربانیان اصلی این سیاست بودند.

محمدمهدی نهاوندی، عضو هیات مدیره انجمن واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور، در رابطه با عملکرد دولت رئیسی در این مدت،گفت: اینکه دولت ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کرد، اقدام درستی بود. اما نتوانست به الزامات اقتصادی عمل کند. بنابراین مشکلات متعددی برای بازارها و صنایع به وجود آمد.

او افزود: نرخ ارز خرید واردات نهاده‌های دامی برای دامداران افزایشی است. اما دولت سعی دارد با قیمت‌گذاری دستوری بازار را کنترل کند. در حالی که این روش رقابت را برای بخش خصوصی سخت‌تر از گذشته می‌کند.


بیشتر بخوانید: دستور رییس جمهور برای بررسی تخلفات احتمالی در واردات نهاده‌های دامی


دولت ارز دامداران را بازنمی‌گرداند

نهاوندی تشریح کرد: در اردیبهشت ماه، دامداران ۲۷۰ میلیون یورو نهاده دامی خریدند. این خرید با وعده محاسبه به نرخ ارز ترجیحی انجام گرفت. در حالی که قرار بود دولت ۷۲ساعته این هزینه را برگرداند، اما ۷۵ روز می‌گذرد و خبری از تسویه مطالبات نیست.

او افزود: این مطالبات فعالان بخش خصوصی فقط از دولت سیزدهم است. اگر به نرخ امروز بازار ارز محاسبه کنیم ارزش آن به بیش از ۸۰۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.

وی اشاره کرد: ما پیگیری می‌کنیم که دولت ساختار زنجیره دام، طیور و کشاورزی را اصلاح کند. اما دولت با سرعت بسیاری پایینی نسبت به انتظارات دامداران پیش می‌رود.

عملکرد منفی دولت در تعامل با بخش خصوصی

نهاوندی تأکید کرد: اینکه به عملکرد یک‌ساله دولت نمره مشخصی بدهیم سخت است. چراکه فعالیت دولت طبقه‌بندی‌های مختلفی دارد. اما این دولت در حوزه تعامل با بخش خصوصی نمره قبولی نمی‌گیرد. به‌ویژه آنکه وزیر کشاورزی شعارهایی می‌داد نشان از رغبت به تعامل با تشکل‌های بخش خصوصی داشت، اما در عمل اتفاقی رخ نداد. حداقل دامداران چنین چیزی ندیدند. همچنین در اجرایی کردن نظرات و پیشنهادهای آن‌ها در تصمیمات مربوطه نمره قبولی نمی‌گیرد.

او افزود: دولت در به‌کارگیری نیروهای متخصص، مسلط، توانمند و مناسب برای حوزه‌های فعالیت وزارت جهاد کشاورزی در سال گذشته مثبت عمل نکرد. اما در ارتباط با تصمیم شجاعانه حدف ارز ۴۲۰۰ تومانی این دولت نمره قبولی می‌گیرد. البته اگر از الزاماتی صرف نظر کنیم که باید به آن‌ها عمل می‌شد، اما نشد.

بر اساس این گزارش، با تغییر منشأ ارزی واردات نهاده‌های دامی بسیاری از دامداران با مشکل تامین نهاده و خوراک مواجه شدند. تا جایی که برخی از دامداری‌ها تا مرز ورشکستگی و تعطیلی پیش رفتند.

به گزارش تجارت نیوز ،قیمت گوشت نیز از سال گذشته تاکنون بر مبنای گزارش مرکز آمار بیش از ۶۵ درصد افزایش داشت. با این حال دام زنده با نرخ‌های سال گذشته و در محدوده ۶۵ هزار تا ۷۵ هزار تومان عرضه می‌شود. حتی برخی از تولیدکنندگان به دلیل کمبود نهاده و هزینه‌های سرسام‌آور آن در چانه‌زنی‌ها نرم‌تر از گذشته برخورد می‌کنند و گاه دام خود را در هر کیلو تا ۲۰ هزار تومان زیر قیمت می‌فروشند.

کد خبر 457227

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • نهاده ها اخر تیر تحویل دامداران می شود

    نهاده ها اخر تیر تحویل دامداران می شود

    معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به دریافت ۱۱۰۰میلیارد تومان پول از مردم توسط یک شرکت و عدم‌تحویل نهاده به آن‌ها گفت: مجموعه پول دریافتی از خریداران نهاده‌های دامی در بانک کشاورزی بلوکه شده و موجود است.

  • قیمت یک کیلو گوشت آبگوشتی چند؟

    قیمت یک کیلو گوشت آبگوشتی چند؟

    قیمت گوشت گرم گوسفندی و گوساله امروز در خرده‌فروشی‌های سطح شهر تهران اعلام شد.

  • ساعت فعالیت جایگاه‌های عرضه بهداشتی دام تهران

    ساعت فعالیت جایگاه‌های عرضه بهداشتی دام تهران

    مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران، با بیان اینکه دام مورد نیاز شهروندان برای انجام هر چه بهتر و باشکوه‌تر مراسم قربانی در جایگاه‌ های عرضه بهداشتی دام فراهم شده، گفت: از روز شنبه هفته آینده مراکز عرضه بهداشتی دام در خدمت شهروندان است.

  • یک کیلو خورشتی گوسفندی نزدیک به ۳۰۰ هزار تومان!

    یک کیلو خورشتی گوسفندی نزدیک به ۳۰۰ هزار تومان!

    نوع گوشت گوسفندی قیمت هر کیلوگرم آبگوشتی ۱۱۸,۲۰۰ تومان خورشتی گوسفندی ۲۸۳,۵۰۰ تومان ران گوسفندی ۱۸۹,۰۰۰ تومان گردن گوسفندی ۱۵۲,۶۰۰ تومان شقه گوسفندی ۱۵۳,۰۰۰ تومان راسته مغز گوسفندی ۲۹۵,۰۰۰ تومان و ...

  • چون نتوانستیم اقتصاد را تقویت کنیم یارانه می‌دهیم

    رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از تخصیص ۵۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه در کشور برای سال جاری خبر داد و گفت: چون نتوانستیم اقتصاد را تقویت کنیم یارانه می‌دهیم.

  • دام عید قربان در بازار چند؟

    دام عید قربان در بازار چند؟

    رییس شورای تامین دام کشور با تاکید بر اینکه با توجه با افزایش عرضه، قیمت دام زنده برای عید قربان افزایش نخواهد داشت، افزود: با توجه به نوع دام، قیمت ها عرضه در میادین از هر کیلوگرم ۳۰ تا ۷۶ هزار تومان است.

  • بازار مالی بازار پولی را فلج می کند؟

    بازار مالی بازار پولی را فلج می کند؟

    پژوهشکده پولی و بانکی در گزارشی به تاثیر غیرمستقیم تامین مالی دولت از طریق فروش دارایی‌های مالی و تداوم سلطه مالی بر سیاست پولی پرداخت.

  • هنوز هیچ دامی از کشور خارج نشده

    هنوز هیچ دامی از کشور خارج نشده

    مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور با اشاره به اینکه ۴ میلیون راس دام سبک مازاد در کشور داریم، گفت: هنوز هیچ دام زنده‌ای صادر نشده است.

  •  تغییر ناگهانی مقررات و رویه های اقتصادی ممنوع

    تغییر ناگهانی مقررات و رویه های اقتصادی ممنوع

    محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس جمهور با ارسال بخشنامه ای به تمامی وزارتخانه ها، موسسات، شرکتهای دولتی، استانداری ها و سایر دستگاههای اجرایی، تغییر ناگهانی و بدون اطلاع رسانی قبلی مقررات، رویه های اقتصادی را بر خلاف ماده ۲۴ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار دانست و آن را ممنوع اعلام کرد.

  • خبر خوش وزارت نیرو برای سیمانی ها و فولادی ها

    خبر خوش وزارت نیرو برای سیمانی ها و فولادی ها

    سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه از ۶۳۰ هزار واحد صنعتی کشور تنها ۵۰ هزار واحد، مشمول برنامه‌های مدیریت مصرف برق هستند، گفت: بهره‌مندی صنایع سیمانی و فولادی از برق در نوبت شبانه که تا ۱۰ تیرماه پیش‌بینی شده بود که تمدید شده و تداوم خواهد داشت.

  • وزیر نیرو:برنامه ای برای واردات آب نداریم

    وزیر نیرو:برنامه ای برای واردات آب نداریم

    ​​​​​​​وزیر نیرو گفت: هیچ برنامه ای برات واردات آب نداریم و در حوزه دیپلماسی آب در مورد اجرای طرح‌های مشترک آبی، توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی و حق آبه‌ها با کشورهای دیگر در حال مذاکره هستیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 9 =