توضیحات مدیرعامل بورس انرژی در مورد  فروش مازاد گاز در بورس

مدیرعامل بورس انرژی با بیان اینکه زیرساخت‌ها برای معاملات گواهی صرفه‌جویی گاز طبیعی فراهم است، اظهار کرد: گواهی سپرده حامل‌های انرژی با اوراق سلف نفتی متفاوت است.

به گزارش صدای بورس،علی نقوی ، با اشاره به اظهارات مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران مبنی‌بر فروش مازاد گاز مصرفی در بورس انرژی، از ممکن‌بودن معاملات گواهی صرفه‌جویی گاز طبیعی در این بورس خبر داد و اظهار کرد: بورس انرژی از مدت‌ها پیش پیگیر راه‌اندازی بازار گاز طبیعی بوده و زیرساخت‌های بورس انرژی ایران برای انجام این معاملات آماده است.

وی با بیان اینکه گاز طبیعی در اسفندماه سال گذشته و در اجرای آیین‌نامه مصوب هیأت‌وزیران در خصوص تکالیف مندرج در بودجه سال ۱۴۰۰ در بورس انرژی ایران پذیرش شد، گفت: امیدوارم باتوجه‌ به اعلام شرکت ملی گاز ایران شاهد عرضه گاز طبیعی به‌صورت فیزیکی و همچنین گواهی صرفه‌جویی باشیم. زیرساخت‌های مقرراتی گواهی صرفه‌جویی انرژی نیز توسط شورای عالی انرژی کشور و در چارچوب دستورالعمل و آیین‌نامه اجرایی ایجاد بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست ابلاغ شده است. از همین‌رو، این طرح می‌تواند در چارچوب گواهی صرفه‌جویی انرژی حاصل از صرفه‌جویی مشترکان گاز، در بورس انرژی ایران عرضه شود و شرکت ملی گاز ایران می‌تواند از این ظرفیت برای عرضه گاز بهره ببرد.


بیشتر بخوانید: بحران در برق، بورس انرژی کارگشا


نقوی با بیان اینکه درصورت اعلام شرکت ملی گاز ایران برای انتشار گواهی صرفه‌جویی مشترکان خانگی، آماده هستیم تا در نشست‌های کارشناسی با این شرکت جزییات عرضه را بررسی و نهایی کنیم، افزود: یکی از سازوکارها می‌تواند این باشد که گاز صرفه‌جویی‌شده توسط مشترکان خانگی در هر دوره مصرف، به‌صورت تجمیعی عرضه و صنایع نسبت‌ به خرید آن اقدام کنند و منابع حاصل از آن به مشترکان پرداخت شود. در مدل‌های دیگر نیز می‌توان در نظر داشت که مشترکان به‌صورت مستقیم اقدام‌ به فروش گاز صرفه‌جویی‌شده خود به صنایع کنند.

وی ادامه داد: سازوکارهای شفاف بورس انرژی ایران این امکان را به شرکت ملی گاز ایران می‌دهد تا از ظرفیت بازار سرمایه برای توسعه زیرساخت‌های تولید گاز، مدیریت بهینه مصرف و افزایش توان صادراتی گاز ایران استفاده کند و ما در بورس انرژی ایران آمادگی کامل برای همکاری با شرکت ملی گاز ایران را داریم. تجربه همکاری قبلی ما و شرکت ملی گاز ایران در عرضه گاز مایع صادراتی که منجر به افزایش تعداد مشتریان و بالطبع آن افزیش درآمدهای شرکت ملی گاز ایران از محل صادرات گاز مایع شد با لحاظ کردن پیچیدگی‌های فنی برای معاملات گاز طبیعی نیز قابل‌تعمیم است. تجربیات جهانی خوبی هم در زمینه معاملات گاز طبیعی در بورس‌های انرژی وجود دارد.

گواهی سپرده حامل‌های انرژی با اوراق سلف نفتی متفاوت است

مدیرعامل بورس انرژی ایران در ادامه در پاسخ به این پرسش که ماهیت گواهی سپرده حامل‌های انرژی چیست و آیا این طرح در دولت قبل هم مطرح شده بود گفت: بیشترین برداشت اشتباه درخصوص این ابزار جدید مقایسه آن با اوراق سلف است، درحالی‌که گواهی سپرده حامل‌های انرژی هیچ ارتباطی با اوراق سلف نفتی ندارد و یک ابزار استاندارد در معاملات بورس‌ است که برای همه تولیدکنندگان حامل‌های انرژی قابل استفاده است.

نقوی ضمن بیان اینکه استفاده شرکت ملی نفت ایران از سازوکارهای بورس انرژی ایران برای فروش نفت خام و فراورده‌ها به افزایش شفافیت و توسعه بازار خواهد انجامید، افزود: گواهی سپرده حامل‌های انرژی برای فعالان صنعت نفت و سرمایه‌گذاران حرفه‌ای است و بازیگران حرفه‌ای این عرصه می‌توانند با پیش‌بینی نسبت‌به تحولات آینده بازار نفت و فرآورده‌های نفتی به خرید و فروش گواهی اقدام کنند. -

توسعه همکاری شرکت ملی نفت ایران با بورس انرژی

وی از دور تازه عرضه های دریایی فراورده های شرکت ملی نفت در رینگ بین المللی بورس انرژی از سوم مرداد خبر داد و عنوان کرد: عرضه دریایی ۶۰ هزار تن نفتای سبک پالایشگاه آبادان و نیز ۲۴۰ هزار بشکه نفت سفید از مسیر رینگ صادراتی بورس انرژی ایران انجام خواهد شد.

به گزارش ایسنا، مدیرعامل بورس انرژی ضمن ابراز امیدواری نسبت‌به توسعه عرضه‌های دریایی در بورس انرژی ایران افزود: جزئیات این عرضه‌ها از طریق سایت بورس انرژی ایران در دسترس است.

کد خبر 456019

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • زیاد مصرف نکنید، آب زیرزمینی هم نداریم

    زیاد مصرف نکنید، آب زیرزمینی هم نداریم

    کسری منابع آب زیرزمینی در ۴۳ سال اخیر نشان می‌دهد از سال ۵۷ تقریبا مقدار تخلیه آب زیرزمینی از تغذیه بیشتر بوده و از حجم سفره‌ها و ذخیره استاتیک کم شده و هر سال کسری مخزن داشته‌ایم. در این مدت بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیارد متر مکعب ذخایر استاتیکی را که از قبل جمع شده بود برداشت کرده و به سمت تولید بردیم.

  • ۴ عامل تامین روشنایی کشور در اولین ماه تابستان

    ۴ عامل تامین روشنایی کشور در اولین ماه تابستان

      راز مهار بی‌برقی در ماه ابتدایی تابستان۱۴۰۱ چیست؟ بررسی‌ها نشان می‌دهد دست‌کم ۴عامل در تداوم روشنایی کشور در تیرماه تاثیر عمده داشته است.

  • برنج ارزان بخرید

    برنج ارزان بخرید

    مدیرکل بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی از تثبیت قیمت محصولات پروتئینی و لبنی پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و کاهش قیمت برنج خبر داد و علت گران شدن حبوبات را افزایش دو برابری قیمت‌های جهانی آن اعلام کرد.

  • عدم‌اقبال صنایع پالایشی برای سرمایه‌گذاری

    عدم‌اقبال صنایع پالایشی برای سرمایه‌گذاری

    صنعت پالایش کشور با چند چالش اساسی روبه‌رو است. از جمله این چالش‌ها پایین بودن فناوری فرآوری نفت است که بازده پایین و محصولات با ارزش افزوده پایین‌تری نسبت به متوسط دنیا تولید می‌کند و عملا خلق ارزش پایینی دارد. اصلاح این مهم نیازمند سرمایه‌گذاری کلان در به‌روزرسانی فناوری و تجهیزات است.

  • ۴۰ درصد مشترکان برق در تهران مشمول پاداش شده‌اند

    ۴۰ درصد مشترکان برق در تهران مشمول پاداش شده‌اند

    مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ با قدردانی از همراهی ارزنده شهروندان تهرانی در کاهش مصرف برق گفت: حدود ۴۰ درصد از مشترکان تهرانی طی سال جاری مشمول پرداخت پاداش خوش مصرفی شده اند.

  • قیمت طلای سیاه افزایش یافت

    قیمت طلای سیاه افزایش یافت

    بهای هر بشکه نفت برنت دریای شمال (نفت پایه اروپا) برای تحویل در ماه سپتامبر با ۲۰ صدم درصد افزایش در مقایسه با پایان معاملات روز پنجشنبه (۹۹ دلار و ۱۰ سنت)، به رقم ۹۹ دلار و ۴۸ سنت رسید.

  • دولت از خیر سهام کدام شرکت ها گذشت؟/صاحبان جدید سهام کدامند؟

    دولت از خیر سهام کدام شرکت ها گذشت؟/صاحبان جدید سهام کدامند؟

    سهام متعلق به دولت در شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند و باقی مانده سهام متعلق به دولت در شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب واگذار شدند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 2 =