حفظ اشتغال و حمایت از مصرف‌کنندگان با مدیریت بازار داخل و تثبیت قیمت فولاد

ادامه روند کاهشی قیمت محصولات فولادی ازجمله انواع ورق، خریداران این نوع محصولات را با تحمل زیان‌هایی روبرو نموده است و تداوم این روند می‌تواند موجب تعطیلی برخی کارخانجات تولیدکننده و در ادامه به تعدیل فعالیت‌ها و حتی تعدیل نیروی انسانی شاغل در این چرخه شود، بنابراین زنجیره فولاد باید به‌گونه‌ای مدیریت و حمایت شود که در هیچ‌یک از حلقه‌های آن شاهد از هم گسستگی نباشیم.

به گزارش صدای بورس- در گفت‌وگوی با خبرنگار فولاد، طهمورث جوانبخت معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه، به برخی مشکلات و راهکارهای این حوزه اشاره نموده است که می‌خوانید؛

مدیریت بازار محصولات فولادی از چه نظر اهمیت دارد؟
به‌طور خلاصه به‌منظور جلوگیری از تعطیلی کارخانجات و حفظ اشتغال در زنجیره فولاد این امر اجتناب‌ناپذیر است. با توجه به روند نزولی قیمت‌ها در بازار جهانی در چندماهه گذشته، در بازار ایران نیز روند کاهشی قیمت محصولات فولادی ازجمله محصولات تخت در سه‌ماهه گذشته ادامه داشته است. این کاهش قیمت با توجه به تحویل سلف محصولات باعث گردیده خریداران، زمان تحویل محصول با زیان‌هایی روبرو گردند. تداوم این روند می‌تواند موجب تعطیلی برخی کارخانجات تعدیل فعالیت‌ها و در پی آن تعدیل نیرو در آن‌ها شود.


به نظر شما راهکار چیست؟
به‌منظور جلوگیری از این اتفاق و وارد آمدن مشکلات عدیده به حوزه اشتغال در زنجیره فولاد لازم است بازار محصولات فولادی به‌ویژه ورق گرم به شکلی مدیریت گردد که کاهش قیمت متوقف گردیده و یا حداقل در دوره زمانی بلندمدت‌تری اتفاق افتد.


در حوزه ورق گرم در بازار ایران فعلا میزان عرضه محصولات فولاد مبارکه چقدر است؟
در شرایط فعلی تقاضای محصولات فولادی کاهش‌یافته و به نظر می‌رسد دیگر نیاز به عرضه ۴۰۰ هزار تنی فولاد مبارکه در هرماه وجود ندارد، به‌ویژه اینکه بخشی از این عرضه‌ها باید از منابع وارداتی تأمین گردد و در این شرایط به‌هیچ‌عنوان به صلاح صنایع کشور و زنجیره فولاد نیست. بر همین اساس لازم است میزان عرضه فولاد مبارکه کاهش‌یافته و به شرایط قبل اصلاح گردد و عرضه‌های این شرکت در ورق گرم از ۴۰۰ هزار تن به ۲۷۰ هزار تن کاهش یابند.

حفظ اشتغال و حمایت از مصرف‌کنندگان با مدیریت بازار داخل و تثبیت قیمت فولاد


آیا برنامه‌ای برای تهاتر اسلب با ورق گرم وجود دارد؟
مدتی است تهاتر اسلب فولادی با ورق فولادی در بازار مطرح گردیده است که این اتفاق به‌هیچ‌عنوان در بازار ایران نخواهد افتاد و ضرورتی برای این مهم نیز وجود ندارد، این طرح در زمانی که فولاد مبارکه ملزم به عرضه ۴۰۰ هزار تن است، می‌تواند برای جبران کمبود محصول تا این مقدار اجرا گردد اما با کاهش عرضه در بازار و توافق وزارت صنعت، معدن و تجارت با عرضه ماهانه ۲۷۰ هزار تنی فولاد مبارکه عملا ضرورتی برای تهاتر اسلب با تختال نیست. این طرح در جهت تأمین کسری محصولات فولادی مطرح گردیده که در این شرایط اقتصادی نبوده و ضرورتی برای اجرا نیز ندارد. لازم است تأکید کنم در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای تهاتر اسلب با کلاف گرم و عرضه در بازار داخلی وجود ندارد و حتی فولاد مبارکه اقدامی برای واردات محصولات گرم و عرضه در بازار در دستور کار ندارد و پیگیر اصلاح حجم عرضه تکلیفی در کمیته مدیریت بازار کالاهای پایه است.


تداوم شرایط فعلی و کاهش قیمت چه مشکلاتی را می‌تواند ایجاد کند؟
در صورت تداوم این روند کاهشی قیمت‌ها در بازار، به‌احتمال‌زیاد در ابتدا شرکت‌های مصرف‌کننده محصولات فولادی در پایین‌دست زنجیره فولاد با مشکلاتی جهت تأمین مبالغ اعتبارات اسنادی خود روبرو خواهند شد و در حقیقت این شرکت‌ها را برای پرداخت اعتبارات اسنادی با چالش روبرو کند که این چالش می‌تواند منجر به تعدیل تولید در کارخانجات پایین‌دستی و حتی تعدیل نیرو و کاهش اشتغال گردد. در ادامه این مشکل به حلقه‌های بالادستی زنجیره تولید منتقل خواهد شد و در چند ماه آینده تمامی زنجیره فولاد متأثر از این موضوع خواهد گردید. این موضوع حتی می‌تواند مشکلات اقتصادی برای نظام بانکی به همراه داشته باشد و لازم است هر چه سریع‌تر تدابیری برای جلوگیری از شدت این مشکلات اندیشیده شود.

حفظ اشتغال و حمایت از مصرف‌کنندگان با مدیریت بازار داخل و تثبیت قیمت فولاد


سخن پایانی؟
لازم است سیستم بانکی کشور نیز همکاری لازم با تولیدکنندگان زنجیره فولاد کشور داشته باشند تا این تولیدکنندگان با چالش جدی مواجه نگردند، در غیر این صورت احتمال اینکه تعدادی از تولیدکنندگان کشور به علت بدهی‌های بانکی با ورشکستگی روبرو شوند بسیار زیاد است، که این مهم با سیاست‌های کلان دولت محترم جهت راه‌اندازی شرکت‌های تعطیل‌شده و افزایش اشتغال در کشور در تضاد است. لازم است هر چه سریع‌تر نهادهای مختلف چاره‌اندیشی نموده و از این رخداد جلوگیری نمایند. وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌تواند جهت حمایت از صنایع داخلی، اقدامات حمایتی ازجمله افزایش تعرفه واردات را در دستور کار قرار داده و به‌سرعت اجرایی نماید.

کد خبر 456603

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • رشد مناسب معاملات پایه در ثلث اول سال

    رشد مناسب معاملات پایه در ثلث اول سال

    بررسی وضعیت تالار معاملات پلیمری، فلزات پایه، شیمیایی و فولاد در بورس کالای ایران طی چهار ماه اول سال

  • افزایش سرمایه در فولاد مبارکه به منظور سرمایه گذاری در حوزه های زیرساختی صنعت فولاد کشور است

    مدیر عامل فولاد مبارکه:

    افزایش سرمایه در فولاد مبارکه به منظور سرمایه گذاری در حوزه های زیرساختی صنعت فولاد کشور است

    محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در ارائه گزارش هیأت‌مدیره به مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام در خصوص افزایش سرمایه برای سال منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۰ گفت: این افزایش سرمایه به منظور احداث نیروگاه سیکل ترکیبی، خرید ۵۰ دستگاه لوکوموتیو، جبران مخارج انجام‌شده بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر و جبران مخارج بابت سرمایه‌گذاری‌های صورت‌گرفته بوده است.

  • دولت از خیر سهام کدام شرکت ها گذشت؟/صاحبان جدید سهام کدامند؟

    دولت از خیر سهام کدام شرکت ها گذشت؟/صاحبان جدید سهام کدامند؟

    سهام متعلق به دولت در شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند و باقی مانده سهام متعلق به دولت در شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب واگذار شدند

  • حفظ اشتغال و حمایت از مصرف‌کنندگان با مدیریت بازار داخل و تثبیت قیمت فولاد

    حفظ اشتغال و حمایت از مصرف‌کنندگان با مدیریت بازار داخل و تثبیت قیمت فولاد

    ادامه روند کاهشی قیمت محصولات فولادی ازجمله انواع ورق، خریداران این نوع محصولات را با تحمل زیان‌هایی روبرو کرده است و تداوم این روند می‌تواند موجب تعطیلی برخی کارخانجات تولیدکننده و در ادامه به تعدیل فعالیت‌ها و حتی تعدیل نیروی انسانی شاغل در این چرخه شود، بنابراین زنجیره فولاد باید به‌گونه‌ای مدیریت و حمایت شود که در هیچ‌یک از حلقه‌های آن شاهد از هم گسستگی نباشیم.

  • پیشنهاد جدید برای کارآمدی سهام عدالت

    پیشنهاد جدید برای کارآمدی سهام عدالت

    اگر از همان روزی که تصمیم به اجرای این روش گرفته شد، یک یا چند صندوق تخصصی تاسیس می‌شد و مجموعه این سهام در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری می‌شد و یونیت‌های آن در اختیار سهامداران قرار می‌گرفت، امروز شاهد عملکرد بهتر واگذاری سهام عدالت بودیم.

  • لحظه به لحظه با بازار یکشنبه ۹ مرداد ۱۴۰۱

    لحظه به لحظه با بازار یکشنبه ۹ مرداد ۱۴۰۱

    روز گذشته شاخص کل بورس تهران تا میانه معاملات روی مدار صعود بود، اما از حوالی ساعت ۱۱ روی مدار نزول قرار گرفت. به همین ترتیب در پایان معاملات شاخص کل افت دو هزار و ۸۴۲ واحدی، معادل ۰٫۲ درصدی را تجربه کرد و شاخص به سطح یک میلیون و ۴۴۰ هزار واحدی رسید. شاخص هم‌وزن نیز هم‌جهت با شاخص کل حرکت کرد و افت ۰٫۵ درصدی را رقم زد؛ بنابراین شاخص هم‌وزن روی سطح ۳۸۷ هزار و ۲۱۷ واحدی قرار گرفت. شاخص مقاومت یک میلیون ۴۵۰ هزار واحد را در پیش روی خود دارد، ارزش معاملات در سطح دو هزار ۵۰۰ میلیارد است و قدرت فروشندگان بیشتر است، پیش بینی می‌شود. براساس تحلیل تکنیکال انجام شده برآورد تداوم روند اصلاحی شاخص کل تا سطح یک میلیون ۴۲۰ هزار واحد هستیم. اما تنها خبر مثبت روز گذشته کاهش نرخ بهره بانکی بود که بعد از ۱۵ هفته به ۲۱.۱۳ درصد رسید.

  • تقسیم ۱۷۰۰ ریال سود به ازای هر سهم فولاد مبارکه

    تقسیم ۱۷۰۰ ریال سود به ازای هر سهم فولاد مبارکه

    مجمع عمومی عادی سالیانه فولاد مبارکه برگزار شد

  • دست‌یابی به بالاترین شاخص کیفی درصد مطابقت با سفارش محصولات در مجتمع فولاد سبا 

    دست‌یابی به بالاترین شاخص کیفی درصد مطابقت با سفارش محصولات در مجتمع فولاد سبا 

    مجتمع فولاد سبا به بالاترین شاخص کیفی درصد مطابقت با سفارش محصولات دست یافت.

  •  آینده‌ای به‌شدت رقابتی در پیش داریم

     آینده‌ای به‌شدت رقابتی در پیش داریم

    مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت :عملکرد ۴ ماهه تولید، راه‌اندازی واحد گاززدایی و کربن‌زدایی در مجتمع فولاد سبا و تولید تختال فولادهای الکتریکی، اتفاقات خوب سال جاری بوده که جای تقدیر و تشکر از کارکنان شرکت دارد.

  • پرسه بی‌رمقی در بازار

    پرسه بی‌رمقی در بازار

    در روزهای اخیر نرخ بهره صعودی بوده است و اوراق با درآمد ثابت در بورس با نرخ‌های YTM حدود ۲۳ و بالاتر و در بازار بین بانکی به  ۲۱ درصد رسیده است. یکی از نگرانی‌های روزهای اخیر بازار انتشار اخباری در خصوص افزایش نرخ بهره به محدوده‌های ۲۵ درصد است هرچند حضور رئیس سازمان بورس در بانک مرکزی و مذاکرات در این خصوص و واکنش‌های وزیر اقتصاد و معاونان وی در خصوص نرخ بهره اندکی ترمز رشد نرخ بهره را گرفته است اما به‌نظر می‌رسد در شرایط تورمی فعلی ناگزیر به افزایش بهره شوند.

  • پرداخت سود سهام ۳۹ شرکت بورسی از طریق سامانه سجام

    پرداخت سود سهام ۳۹ شرکت بورسی از طریق سامانه سجام

    شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام‌کرد: سود سهام ۳۹ شرکت در تیر ماه امسال از طریق اطلاعات سامانه سجام پرداخت شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =