۲۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۵
خواص پیاز !

جالب است بدانید که پیازهای خوش طعم ، مملو از مواد مغذی است. پیاز یک نوع سیفی فوق العاده سالم است که منبعی عالی از ویتامین C ، ترکیبات سولفوریک، فلاونوئیدها و فیتوکمیکال‌ها است.

صدای بورس - مهراز حبیبی ؛ ویکتوریا جارزابکوفسکی، یک متخصص تغذیه در انستیتوی تناسب اندام دانشگاه تگزاس گفت: فیتوکمیکال‌ها یا فیتونوترینت‌ها ترکیباتی هستند که به طور طبیعی در میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شود که قادر به واکنش با بدن انسان برای تحریک واکنش‌های سالم هستند.

فلاونوئیدها مسئول رنگدانه‌های بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات است. مطالعات نشان داده که آنها ممکن است به کاهش خطر بیماری پارکینسون، بیماری‌های قلبی عروقی و سکته کمک کند. یک فلاونوئید با ارزش خاص در پیاز کورستین است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند که ممکن است با پیشگیری از سرطان مرتبط باشد. همچنین ممکن است فوایدی برای سلامت قلب داشته باشد، اگرچه مطالعات بیشتری باید انجام شود. به گفته مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، کوئرستین فواید دیگری نیز دارد که علائم عفونت مثانه را کاهش می‌دهد، سلامت پروستات را بهبود می‌بخشد و فشار خون را کاهش می‌دهد. سایر مواد شیمیایی گیاهی مهم موجود در پیاز دی سولفیدها، تری سولفیدها، سپان و وینیل دیتین‌ها هستند. به گفته انجمن ملی پیاز، همه آنها برای حفظ سلامت مفید هستند و خواص ضد سرطانی و ضد میکروبی دارند.

ارزش غذایی

طبق تحقیقات سازمان غذا و داروی ایالات متحده، که برچسب‌گذاری مواد غذایی را از طریق قانون ملی برچسب‌گذاری و آموزش تنظیم می‌کند، در اینجا حقایق تغذیه‌ای برای پیاز خام آورده شده است:

اندازه: یک پیاز متوسط (۱۴۸ گرم) : چربی کل: ۰ گرم (۰%)، کربوهیدرات کل: ۱۱ گرم (۴%)، فیبر غذایی: ۳ گرم (۱۲%)، قند: ۹ گرم، کلسترول: ۰ میلی گرم (۰%)، سدیم: ۵ میلی گرم (۰%)، پتاسیم: ۱۹۰ میلی گرم (۵%)، پروتئین: ۱ گرم، ویتامین A: (۰%)، ویتامین C: (۲۰%)، کلسیم: (۴%)، آهن. (۴%). (درصدها برای میزان ارزش روزانه غذایی یا همان DV درج شده است.)

طبق تحقیقات Phytotherapy Research، پیاز تا حدی به دلیل استفاده از آن در پخت و پز در سراسر جهان، یکی از مهم ترین منابع آنتی اکسیدان در رژیم غذایی انسان است. سطوح بالای آنتی اکسیدان آن‌ها به پیاز شیرینی و عطر متمایزی می‌دهد. غذاهایی که سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و اسیدهای آمینه هستند، به بدن شما اجازه می‌دهد عملکرد مطلوبی داشته باشد. آنتی اکسیدان‌ها به جلوگیری از آسیب و سرطان کمک می‌کند. آمینو اسیدها بلوک ساختمانی اساسی برای پروتئین است و پروتئین تقریباً در تمام عملکردهای حیاتی بدن استفاده می‌شود. سولفیدهای موجود در پیاز حاوی آمینو اسیدهای ضروری است. گوگرد یکی از رایج ترین مواد معدنی در بدن ما است که به سنتز پروتئین و ساخت ساختارهای سلولی کمک می‌کند.

پیاز کالری کمی دارد، سدیم بسیار کمی دارد و فاقد چربی یا کلسترول است. علاوه بر این، پیاز حاوی فیبر و اسید فولیک، ویتامین B است که به بدن در ساخت سلول‌های جدید سالم کمک می‌کند.

به گزارش بی‌بی‌سی، پیاز چه خام و چه پخته سالم است، اگرچه پیاز خام دارای سطوح بالاتری از ترکیبات گوگرد آلی است که فواید زیادی دارد. تحقیقات منتشر شده در مجله Agricultural and Food Chemistry نشان داد که غلظت بالایی از فلاونوئیدها در لایه های بیرونی گوشت پیاز وجود دارد، بنابراین باید مراقب باشید که تا حد ممکن قسمت خوراکی پیاز را هنگام پوست کندن جدا کنید.

خواص پیاز !

فواید سلامتی پیاز

سلامت قلب:

به گفته Jarzabkowski، پیاز از بسیاری جهات، از جمله "کاهش فشار خون و کاهش خطر حمله قلبی"، حفظ سلامت قلب را تشویق می‌کند. گوگرد به عنوان یک رقیق کننده طبیعی خون عمل می‌کند و از تجمع پلاکت های خون جلوگیری می‌کند. وقتی پلاکت‌ها جمع می‌شوند، خطر حمله قلبی یا سکته مغزی افزایش می‌یابد. این تحقیق بیشتر از یک مطالعه مشابه در سال ۱۹۹۲ در تحقیقات ترومبوز حمایت می‌کند که بر روی گوگرد موجود در سیر متمرکز بود. علاوه بر این، یک مطالعه حیوانی در سال ۱۹۸۷ در مجله‌ای، فشار خون بالا، شروع افزایش یا کاهش فشار خون را با مصرف گوگرد نشان داد. با این حال، نویسندگان گفتند که تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا این مزیت ممکن است در انسان پیدا شود یا خیر، مورد نیاز است.

طبق مجله Redox Biology، مصرف پیاز باعث افزایش اکسی لیپین می‌شود که به تنظیم سطح چربی خون و سطح کلسترول کمک می‌کند. به گفته مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، کورستین موجود در پیاز همچنین ممکن است به جلوگیری از تجمع پلاک در شریان‌ها، ناشی از افزایش کلسترول، که خطر حمله قلبی و سکته را کاهش می‌دهد، کمک کند.

مطالعه‌ای که در مجله Pharmacy & Pharmacology International Journal منتشر شده است، اثراتی را که پیاز دارای یک عامل هیپرلیپیدمیک (کاهنده کلسترول) است، بررسی کرد. محققان شرکت‌کنندگانی را دنبال کردند که به آنها توصیه شد روزانه ۲۰۰ گرم پیاز در صبحانه، ناهار و شام به مدت دو ماه بخورند. این مطالعه نشان داد که در ۳۵ نفر از ۴۰ شرکت کننده، کلسترول تام به میزان قابل توجهی کاهش یافت. نویسندگان مطالعه نوشتند: «ما از این کار تحقیقاتی به این نتیجه رسیدیم که پیاز و زنجبیل با کاهش کلسترول، خطر بیماری عروق کرونر را کاهش می‌دهد.

ضد التهاب:

بر اساس مطالعه‌ای در سال ۱۹۹۰ در مجله International Archives of Allergy and Applied Immunology، گوگرد پیاز ممکن است عوامل ضدالتهابی موثری باشد. طبق یک مطالعه تحقیقاتی، مشخص شده است که کوئرستین ماهیچه های راه هوایی را شل می‌کند و ممکن است علائم آسم را تسکین دهد.

سیستم ایمنی:

آن مونی، متخصص تغذیه در واشنگتن دی سی می‌گوید: «پلی فنول‌های موجود در پیاز به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کند و از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.» از بین بردن رادیکال‌های آزاد می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. رادیکال‌های آزاد «مولکول‌های ناپایداری» هستند که می‌توانند ساختار سلول‌های بدن و حتی DNA شما را مختل کرده و به آن آسیب بزنند. بدن انسان رادیکال های آزاد را در پاسخ به آلودگی، اشعه ماوراء بنفش تولید می‌کند و به عنوان بخشی از سیستم ایمنی بدن ما برای مبارزه با باکتری ها و ویروس ها تولید می‌کند. با این حال، آنتی اکسیدان ها به طور طبیعی آنها را کنترل و خنثی می‌کند. به گفته مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، کورستین موجود در پیاز همچنین با جلوگیری از تولید هیستامین در بدن، واکنش‌های آلرژیک را کاهش می‌دهد، که در صورت داشتن واکنش آلرژیک، باعث عطسه، گریه و خارش می‌شود.

سرطان:

تحقیقات منتشر شده در مجله Molecular Nutrition & Food Research نشان داد که مصرف سبزیجات آلیوم، از جمله پیاز، با کاهش خطر ابتلا به سرطان معده مرتبط است. به گفته یارزابکوفسکی، کوئرستین ممکن است یک عامل ضد سرطان قوی باشد. مرکز پزشکی دانشگاه مریلند گفت که کورستین ممکن است به ویژه سلول‌های سرطانی را در تومورهای سینه، روده بزرگ، پروستات، تخمدان، آندومتر و ریه مهار کند.

بر اساس مطالعه ای که در مجله آسیا و اقیانوسیه انکولوژی بالینی منتشر شده است، مصرف سبزیجات از جنس Allium - که شامل پیاز است - با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط است. محققان ۸۳۳ شرکت‌کننده را مورد مطالعه قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که احتمال ابتلا به سرطان کولورکتال در افرادی که مقادیر بیشتری سبزیجات آلیوم مصرف می‌کردند، ۷۹ درصد کمتر از افرادی بود که میزان مصرف کمتری داشتند. دکتر ژی لی، نویسنده ارشد، از اولین بیمارستان دانشگاه پزشکی چین، گفت: شایان ذکر است که در تحقیقات ما، به نظر می رسد روندی وجود دارد: هر چه مقدار سبزیجات آلیوم بیشتر باشد، محافظت بهتری خواهد داشت. به طور کلی، یافته‌های حاضر، پیشگیری اولیه از سرطان کولورکتال را از طریق مداخله در سبک زندگی روشن می‌کند، که شایسته کاوش‌های عمیق‌تر است.

پیاز ممکن است به برخی از عوارض جانبی درمان سرطان نیز کمک کند. تحقیقات منتشر شده در Integrative Cancer Therapies نشان داد که مصرف پیاز زرد تازه به کاهش مقاومت به انسولین و هیپرگلیسمی در بیماران مبتلا به سرطان سینه که تحت نوعی شیمی درمانی شناخته شده برای ایجاد مقاومت به انسولین هستند، کمک می‌کند.

خواص پیاز !

هضم:

فیبر موجود در پیاز به هضم خوب کمک می‌کند و به منظم نگه داشتن شما کمک می‌کند. علاوه بر این، پیاز حاوی نوع خاصی از فیبر محلول به نام الیگو فروکتوز است که باعث رشد باکتری های خوب در روده می‌شود. مطالعه ای که در مجله Clinical Gastroenterology and Hepatology منتشر شد نشان داد که اولیگو فروکتوز ممکن است به پیشگیری و درمان انواع اسهال کمک کند.

تنظیم قند خون:

تحقیقات منتشر شده در مجله Environmental Health Insights نشان داد که این ممکن است به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد. افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و نوع ۲ که پیاز قرمز مصرف می‌کردند تا چهار ساعت سطح گلوکز پایین تری را نشان دادند. بر اساس مطالعه‌ای در مجله Nutrition، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ هنگام مصرف پیاز خلال‌شده، آنزیم‌های کبدی نرمال‌تر و سطوح گلیسمی پایین‌تری را مشاهده کردند.

تراکم استخوان:

طبق مطالعه ای که در مجله یائسگی منتشر شده است، مصرف روزانه پیاز می‌تواند تراکم استخوان را در زنانی که یائسگی را پشت سر می گذارند یا به پایان رسانده اند، بهبود بخشد. محققان دریافتند زنانی که مرتب پیاز می‌خورند، ۲۰ درصد کمتر از زنانی که پیاز نخورده‌اند، در معرض خطر شکستگی لگن قرار دارند. به گفته مجله Food Frontiers، محققان همچنین دریافته‌اند که پیاز می‌تواند به مبارزه با اثرات پوکی استخوان - یک بیماری التهابی مزمن - که باعث از بین رفتن تراکم معدنی استخوان (BMD) می‌شود، کمک کند.

خطرات سلامتی

اگرچه خوردن پیاز چندان جدی نیست، اما می‌تواند برای برخی افراد مشکلاتی ایجاد کند. کربوهیدرات های موجود در پیاز ممکن است باعث ایجاد گاز و نفخ شوند. بر اساس یک مطالعه در سال ۱۹۹۰ در مجله آمریکایی گوارش، پیاز، به خصوص اگر به صورت خام مصرف شود، می‌تواند سوزش سر دل را در افرادی که از سوزش سردل مزمن یا بیماری ریفلاکس معده رنج می برند، بدتر کند.

طبق گفته دانشگاه آیووا، خوردن مقدار زیادی پیاز سبز یا افزایش سریع مصرف پیاز سبز ممکن است با داروهای رقیق کننده خون تداخل داشته باشد. پیاز سبز حاوی مقدار زیادی ویتامین K است که می‌تواند عملکرد رقیق کننده خون را کاهش دهد.

پیاز سبز

بر اساس مقاله‌ای در مجله آلرژی و ایمونولوژی بالینی، ممکن است عدم تحمل غذایی یا حساسیت به پیاز نیز وجود داشته باشد، اما موارد نادر است. افراد مبتلا به آلرژی به پیاز ممکن است در صورت تماس پیاز با پوست، قرمزی، خارش چشم و بثورات را تجربه کنند. افراد مبتلا به عدم تحمل پیاز ممکن است حالت تهوع، استفراغ و سایر ناراحتی های معده را تجربه کنند.

تاریخچه پیاز

ریشه پیاز احتمالاً در آسیای مرکزی، ایران و پاکستان امروزی است. مردم ماقبل تاریخ احتمالاً مدتها قبل از اختراع کشاورزی پیازهای وحشی می خوردند. پیاز ممکن است یکی از اولین محصولات کشت شده باشد. پیازها نیز در اوایل ۵۰۰۰ سال پیش در باغ های چین رشد می‌کردند و در قدیمی‌ترین نوشته‌های ودایی هند به آن اشاره شده است.

در قرن ششم قبل از میلاد، یک رساله پزشکی به نام Charaka Sanhita، پیاز را به عنوان دارو، ادرارآور، مفید برای هضم، قلب، چشم ها و مفاصل گرامی می‌دارد. متن سومری مربوط به حدود ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح است. از کسی می گوید که روی تکه پیاز فرماندار شخم می‌زند. در مصر، پیاز در ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح کاشته می شد. آنها به عنوان عبادت در نظر گرفته می شدند و به دلیل ساختار دایره در یک دایره نماد ابدیت بودند.

نقاشی های پیاز بر روی دیوارهای داخلی اهرام و مقبره های دیگر دیده می‌شود. پیازها را با مومیایی ها دفن کردند. برخی از مصر شناسان این نظریه را مطرح می‌کنند که پیاز ممکن است به این دلیل استفاده شده باشد که اعتقاد بر این بود که بوی قوی و/یا قدرت جادویی آن باعث می‌شود مرده دوباره نفس بکشد. یونانی‌ها از پیاز برای تقویت ورزشکاران برای بازی های المپیک استفاده می‌کردند. قبل از مسابقه، ورزشکاران نیم کیلو پیاز مصرف می‌کردند، آب پیاز می‌نوشیدند و پیاز را روی بدن خود می مالیدند.رومی ها مرتب پیاز می خوردند.

پدانیوس دیوسکوریدس، پزشک رومی یونانی الاصل در قرن اول پس از میلاد، به چندین کاربرد دارویی پیاز اشاره کرد. پلینی بزرگ اعتقادات رومی را فهرست کرد که پیاز می‌تواند بینایی ضعیف را درمان کند، خواب را القا کند و زخم های دهان، گاز گرفتن سگ، دندان درد، اسهال خونی و کمر را التیام بخشد. پلینی در مورد پیازها و کلم نوشت و حفاری های شهر محکوم به فنا باغ هایی را یافتند که همانطور که پلینی گفته بود، پیازها رشد کرده بودند. در قرون وسطی، سه سبزی اصلی غذاهای اروپایی لوبیا، کلم و پیاز بودند. پیاز برای کاهش سردرد، مارگزیدگی و ریزش مو تجویز می‌شده است.

کد خبر 448896

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • توت فرنگی بخورید تا کچل نشوید!

    توت فرنگی بخورید تا کچل نشوید!

    توت فرنگی! احتمالا این میوه کوچک قرمز و قلبی شکل را به عنوان یک میان وعده خوشمزه می‌شناسید اما آیا می‌دانستید که این میوه می‌تواند در روتین زیبایی شما نیز جایگاه ویژه‌ای داشته باشد، به خصوص برای موهای شما !

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۸
    0 0
    بسیار مفید. با تشکر