مهم‌ترین ریسک بازار آپشن چیست؟/ تعیین سقف شناور برای کارگزاری‌ها

مدیر آکادمی مدرسه آپشن، سقف موقعیت‌های باز فروش کارگزاری‌ها را یکی از بزرگ‌ترین ریسک‌های فعلی بازار آپشن دانست و تأکید کرد: کاهش نقدشوندگی، محدود شدن امکان اجرای استراتژی‌ها و افزایش نوسانات، تنها بخشی از تبعات این محدودیت است و اصلاح این رویه برای تداوم و پویایی بازار آپشن ضروری است.

محمد دشتی، مدیر آکادمی مدرسه آپشن، در گفت‌وگو با صدای بورس، سقف موقعیت‌های باز فروش کارگزاری‌ها را یکی از بزرگ‌ترین ریسک‌های فعلی بازار آپشن دانست و گفت: سقف موقعیت‌های باز فروش کارگزاری‌ها که این روزها گریبان‌گیر فعالان بازار آپشن شده، از محدودیت‌های تعیین‌شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار جهت جلوگیری از تشدید تجمیع موقعیت‌ها در یک کارگزاری خاص نشأت می‌گیرد.

وی افزود: اگرچه این محدودیت به‌خودی‌خود اتفاق مثبتی است، اما به نظر می‌رسد که رویه‌های این دستورالعمل نیاز به اصلاحات دارد، از جمله تبعات مهم پر شدن سقف موقعیت‌ها، عدم امکان اتخاذ موقعیت فروش جدید است. این امر منجر به کاهش نقدشوندگی قراردادها، افزایش نوسانات بازار و مهم‌تر از همه، تقریباً غیرممکن کردن اجرا و مدیریت استراتژی‌ها می‌شود.

دشتی ادامه داد: برای مثال سرمایه‌گذاری که استراتژی‌ اجرا کرده است و برای مدیریت آن نیاز به بستن موقعیت‌های موجود یا اتخاذ موقعیت‌های جدید دارد، باتوجه به وضعیت کنونی امکان این امر برای او وجود نخواهد داشت و این وضعیت می‌تواند راهکارهای مدیریت ریسک و پوشش ریسک در این بازار را به‌طور جدی تحت‌الشعاع قرار دهد.

وی تصریح کرد: راهکارهای متعددی برای این چالش وجود دارد که شاید مهم‌ترین و ابتدایی‌ترین کار، تفکیک موقعیت‌های فروش پوشش‌داده‌شده و پوشش‌داده‌نشده باشد؛ استراتژی‌هایی مانند کاورد کال، Bull Call Spread و Bear Put Spread که طبیعتاً مد نظر سازمان بوده، باید مورد توجه قرار گیرند.

مدیر آکادمی مدرسه آپشن اظهار داشت: استراتژی‌های دیگری مانند استرادل فروش و استرنگل فروش، Bear Call Spread، Bear Put Spread، باترفلای کال اسپرد و باترفلای پوت اسپرد نیز باید بر اساس فرمول‌های بهینه سازمان در رویه‌ها مدنظر قرار بگیرند، چرا که این استراتژی‌ها شرایط تعهدی برای کارگزار و فروشنده ایجاد نمی‌کنند، همچنین موضوع بعد، در نظر گرفتن سقف شناور و پویا برای کارگزاری‌ها بر اساس رتبه‌بندی آن‌هاست.

وی ادامه داد: کارگزاری‌ها می‌توانند بر اساس میزان ریسکی که در گذشته متحمل شده‌اند، خوش‌نامی و راهکارهای اجرایی که ارائه داده‌اند، توسط سازمان شناسایی و ارزیابی شوند و بر این اساس، کارگزاری که ریسک کمتری ایجاد کرده، می‌تواند از سقف بالاتری برخوردار شود.

دشتی در پایان بیان کرد: راهکارهای دیگری مانند تسهیم موقعیت‌های فروش کارگزاری‌ها، تعدیل اندازه قراردادها، افزایش فاصله قیمت‌های اعمال و تعیین سررسیدهای نزدیک‌تر نیز وجود دارند که این موضوع، مسئله مهمی است و امیدوارم هرچه زودتر تدبیری برای آن اندیشیده شود.

کد خبر 537874

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =