صندوق توسعه ملی نباید در طرح های بالادستی نفت ورود کند

رئیس دیوان محاسبات با ورود مستقیم صندوق توسعه ملی به طرح‌های بالادستی نفت مخالفت کرد.

به گزارش صدای بورس، احمدرضا دستغیب؛ رئیس دیوان محاسبات در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری صندوق در طرح‌های بالادستی در مجمع صندوق توسعه، رد شده است، اظهار کرد: حمایت از بخش خصوصی بهترین راهکار در مسیر پیش روی صندوق توسعه ملی است.

وی افزود، نگران‌ هستیم تا شرکت نفت شماره دو شکل بگیرد چرا که زیرساخت در شرکت نفت و سایر شرکت‌ها موجود است این که شرکت دولتی دیگری شکل بگیرد دغدغه‌ای است که ممکن است سال‌ها بعد ما را دچار مشکل کند.

دستغیب تاکید کرد: حمایت از بخش خصوصی مطمئن‌ترین راه برای توسعه میادین مشترک نفتی است.

رئیس دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه در رابطه با استقلال صندوق توسعه ملی گلایه داشتم، صندوق باید ابزار لازم را داشته باشد که مهمترین آن استقلال است و نباید وابسته به تصمیمات بانک مرکزی باشد گفت: گلایه دوم در رابطه با این بود که سهم بیشتری از تسهیلات در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد. آمارها نشان می‌دهد روند کاهشی تخصیص اعتبار به بخش خصوصی ادامه یافته است.

وی گفت: نکته سوم هم درباره شفافتی بود، هیچ چیز محرمانه‌ای درباره صندوق توسعه ملی وجود ندارد. منابع و مصارف صندوق مشخص است و باید به اطلاع مردم برسد.

احمد رضا دستغیب رئیس دیوان محاسبات کشور با اشاره به عدم نیاز به ورود صندوق در بنگاه داری مستقیم گفت:روز گذشته با هیئت عامل محترم، جلسه ای داشتیم و به زودی گزارش دیوان در خصوص صندوق توسعه کنتشر خواهد شد. استقلال صندوق نکته ی مهمی است و نمی شود در دسترس ترین منابعی که برای تسهیلات در اختیار است تبدیل به منابعی شود که به صندوق باز نمیگردد.

وی ادامه داد: در دسترس ترین وجوه حاصل از منابع صادراتی نفتی باید در اختیار صندوق قرار گیرد و این موضوع کلیدی است. نکته ی دیگر این است که به گونه ای عمل شود که از همین منابع موجود صیانت شود. البته ما با پیشنهاد صندوق با بنگاه داری به شدت مخالفیم بلکه این صندوق باید پشتیبان بخش خصوصی باشد. خود صندوق نباید وارد عملیات اجرایی یا بنگاه داری و یا شرکت داری شود.

دستغیب ادامه داد: این منابع را نباید حتی به شبه دولتی ها داد، تمام تمرکز ما باید به بخش خصوصی باشد. از مجموع تسهیلات اعطایی صندوق نزدیک به یک سوم به بخش خصوصی واقعی داده شده است. وی‌ادامه داد: شفافیت بسیار مهم است و واقعا موضوع محرمانه ای در خصوص صندوق وجود ندارد. ما از محل منابعی که از فروش‌نفت داریم باید بخشی را در اختیار صندوق قرار دهیم تا در اختیار تولید قرار گیرد. بنابراین همه ی مردم باید در جریان اقدامات صندوق قرارگیرند.

رئیس دیوان محاسبات کشور گفت: در حوزه فشار افزایی که هم اکنون در پارس جنوبی نیاز است می شود چند پروژه تعریف کرد و همین الان صندوق می تواند با حمایت از بخش خصوصی وارد این پروژه ها شود. دلیلی برای اقدام مستقیم صندوق ملی در میادین مشترک وجود ندارد و صندوق فقط باید نقش حمایتی داشته باشد.

منبع:تسنیم

کد خبر 495212

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • سهم شرکت‌های دولتی از اقتصاد بدون نفت چقدر است؟

    سهم شرکت‌های دولتی از اقتصاد بدون نفت چقدر است؟

    رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران گفت: به طور متوسط در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ شاخص بهره‌وری کل عوامل تولید شرکت‌های دولتی ۱۱.۴ درصد رشد داشته است که نشان از بهبود عملکرد این شرکت‌ها در دولت سیزدهم دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =