بودجه سال آینده هم کسری می آورد؟

یک کارشناس اقتصادی درباره احتمال کسری بودجه سال آینده سخن گفت.

به گزارش صدای بورس،مرتضی افقه با اشاره به میزان کسری بودجه در سال آینده گفت: حدس می‌زنم به اندازه امسال باشد. به دلیل اینکه امسال حدود ۴۰۰ همت کسری بودجه اعلام شد که بخش قابل توجهی از عدم تحقق درآمدهای نفتی و فروش شرکت‌ها بود.

وی افزود: امسال هم اوراق قرضه را جایگزین و مالیات‌ها را اضافه کردند. بعید می‌دانم نه مالیات‌ها و نه اوراق قرضه این میزان محقق شود. بنابراین، حدس می‌زنم در حدد ۴۰۰-۳۰۰ همت کسری بودجه داشته باشیم.

افقه براین باور است: متاسفانه سال آینده دولت ناچار است که دوباره از بانک مرکزی استقراض داشته باشد راه دیگری ندارد.

وی متذکر شد: وقتی درآمدهای نفتی تحریم هست و محقق نمی‌شود به جای اینکه به سمت کاهش هزینه برود و بودجه را از طریق کاهش هزینه به توازن برساند باید به دنبال منابع درآمدی جدید گشت. شرکت‌ها و اموال مازاد را فروخت و همه این ظرفیت‌ها را انجام داد. ولی دولت هیچ چیزی ندارد که بخواهد جایگزین کند.

به گزارش خبرآنلاین،این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: بنابراین، کسری بودجه به دلیل اینکه هیچ یک از ردیف‌های هزینه‌ای را کم نکرده است وجود دارد و منابع کسری بودجه همان استقراض از بانک مانده است. به دلیل اینکه اوراق قرضه بیشتر از این نمی‌تواند بفروشد و از خارج نیز نمی‌تواند وام بگیرد پس تنها راه استقراض از بانک مرکزی و افزایش نقدینگی و تورم است.

کد خبر 484164

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • بورس زیر فشار بودجه

    بورس زیر فشار بودجه

    مجموع منابع درآمدی بودجه کمتر از ۲۰ درصد رشد داشته است ولی وقتی وارد جزئیات منابع آن می‌شویم می‌بینیم...

  • عملکرد ضعیف در فروش اموال مازاد بانکها محسوس است

    عملکرد ضعیف در فروش اموال مازاد بانکها محسوس است

    عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فروش اموال مازاد بانکها می تواند از رکود سرمایه در کشور جلوگیری کند،گفت: فروش این اموال می تواند مشکلاتی از قبیل تامین نقدینگی و ناترازی های شکل گرفته بانکها را برطرف کند.

  • تورم باز هم کاهش می‌یابد؟

    تورم باز هم کاهش می‌یابد؟

    تورم باز هم کاهش می‌یابد. این خبر را بانک مرکزی به استناد آمارها از کاهش هزینه تولید داده و می‌گوید: هزینه تولید در ایران به دنبال اجرای سیاست تثبیت اقتصادی و کاهش نوسان نرخ ارز و البته ثبات قیمت کالاهای اساسی وارداتی پایین آمده و از ۴۲.۴ درصد در اسفند سال گذشته به ۳۴.۴ درصد در پایان آبان رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =