۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷
ریشه گرانفروشی میوه کجاست؟

در سطح میوه‌فروشی‌های پایتخت، قیمت میوه و برخی محصولات صیفی با نرخنامه عمده‌فروشان اختلاف فاحشی دارد. سوال این است که این اختلاف بیش از ۳۰ درصد سود مجاز خرده‌فروشی از کجا آب می‌خورد و اصل ماجرای آن چیست؟

به گزارش صدای بورس، قیمت میوه و تره‌بار در میوه ‌فروشی‌های پایتخت طی یکی دو ماه اخیر نوسان زیادی نداشته و میوه‌های پاییزی در مقایسه با زمان مشابه سال قبل کاهش قیمت نشان می‌دهند.

قیمت‌ها در بازار میوه، به گواه اعداد و ارقام مرکز آمار هم در مهرماه نسبت به شهریور کاهشی بوده و حتی میوه نوبرانه‌ای مثل پرتقال درنخستین ماه پاییز ۲۳ درصد کاهش قیمت داشته است.

از سوی دیگر، به گفته رئیس اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران، فراوانی بار و ذخیره‌سازی مناسب اقلام پرمصرف در سردخانه، آرامش را در بازار میوه و صیفی برقرار کرده و در هفته‌های گذشته نوسانی را در قیمت‌های عمده‌فروشی شاهد نبوده‌ایم.

مصطفی دارایی نژاد علاوه بر این که از آvامش بازار میوه خبر داده بلکه پیش‌بینی کرده که با توجه به فراوانی میوه‌های پاییز و دیگر اقلام، قیمت‌ها در این بازار تا پایان آبان تغییری نداشته باشد.

این در حالی است که در سطح میوه‌فروشی‌های پایتخت، قیمت میوه و برخی محصولات صیفی با نرخنامه عمده‌فروشان اختلاف فاحشی دارد. سوال این است که این اختلاف بیش از ۳۰ درصد سود مجاز خرده‌فروشی از کجا آب می‌خورد و اصل ماجرای آن چیست؟

نرخنامه میدان بزرگ تره‌بار تهران، قیمت هر کیلو انار را بین ۱۵ تا ۴۵ هزار تومان نشان می‌دهد درحالی که در بعضی میوه فروشی‌ها انار با قیمت کیلویی ۶۸ تا ۷۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. نارنگی در شرایطی در مغازه‌ها کیلویی ۴۸ تا ۵۰ هزار تومان قیمت خورده که نرخ عمده‌فروشی آن بین ۱۵ تا ۳۵ هزار تومان است و حداکثر قیمت آن در خرده‌فروشی‌ها باید ۴۵ هزار تومان باشد.

گذشته از این برخی صیفی‌جات نیز طی یک ماه گذشته در مغازه‌ها به طور چشمگیری گران شده‌اند که فلفل دلمه از جمله این محصولات است. فلفل دلمه سبز در مغازه‌های سطح شهر هم‌اکنون بین ۳۵ تا ۴۵ هزار تومان به فروش می‌رسد.

این در شرایطی است که رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی استان تهران هفته گذشته ضمن اشاره به کاهش تقاضا و مدیریت خرید از سوی مردم، اعلام کرد که امسال نسبت به سال‌های قبل بار فراوان‌تر و قیمت‌ها مناسب‌تر شده و حتی برای تامین میوه شب یلدا هم هیچ مشکلی وجود ندارد.

سوال این است که در شرایط افزایش عرضه و کاهش تقاضا، اختلاف بیش از ۵۰ درصدی بین قیمت عمده‌فروشی و خرده‌فروشی چه دلیلی جز گرانفروشی می‌تواند داشته باشد؟

ریشه گرانفروشی میوه کجاست؟ | تفاوت عجیب قیمت میوه از عمده فروشی تا خرده فروشی

منبع: روزنامه همشهری

کد خبر 482141

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • قیمت ها در این بازار تغییری ندارد!

    قیمت ها در این بازار تغییری ندارد!

    رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: با توجه به فراوانی بار و تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل، کمبودی در عرضه میوه و صیفی نداریم.

  • کشت محصول تراریخته در کشور ممنوع شد+ جزئیات

    کشت محصول تراریخته در کشور ممنوع شد+ جزئیات

    با تصویب نمایندگان مجلس، کشت هرگونه محصول تراریخته تولید شده در داخل و یا خارج از کشور در اراضی کشور ممنوع می‌شود؛ همچنین واردکنندگان و تولیدکنندگان فراورده‌های غذایی و آشامیدنی که از مواد اولیه تراریخته استفاده می‌کنند مکلف به درج برچسب بر روی این محصولات هستند.

  • قیمت واقعی گوشت اعلام شد

    قیمت واقعی گوشت اعلام شد

    رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: توزیع گوشت گرم وارداتی در امر تنظیم بازار و ثبات قیمت تاثیر بسزایی دارد.

  • کف و سقف قیمت انواع تخمه اعلام شد

    کف و سقف قیمت انواع تخمه اعلام شد

    تخمه از ارزان‌ترین آجیل‌های موجود در بازار است، اما رصد بازار نشان می‌دهد هر کیلو تخمه نمکی ساده امسال نسبت به سال گذشته بیش از ۲۶ درصد افزایش قیمت داشته است که این افزایش قیمت در دیگر انواع تخمه بیشتر است.

  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی در بازار +جدول

    اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی در بازار +جدول

    مهر نوشت:قیمت عمده فروشی محصولات کشاورزی برای هفته جاری (۱۵ تا ۲۱ آبان) از سوی میدان بزرگ میوه و تره بار تهران اعلام شد.

  • تقاضای خرید میوه وصیفی کم شد

    تقاضای خرید میوه وصیفی کم شد

    اسدالله کارگر، با بیان اینکه میوه و صیفی به اندازه کافی در بازار وجود دارد، گفت: تقاضای خرید میوه وصیفی کم شده، اما این کم شدن به این معنا نیست که مردم نمی‌خرند بلکه خرید خود را مدیریت می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =