فرصت از دست رفته صادراتی با افزایش مصرف بنزین

همزمان با کنترل کرونا در کشور و اجرای واکسیناسیون کشوری بسیاری از مشاغل ها راه اندازی و دورکاری ها لغو شد، برخی مدارس باز شدند و مسافرت های داخلی به روال سابق برگشت. این در حالی است که مصرف سوخت هم در مقایسه با آبان سال گذشته رشد داشته است.

به گزارش صدای بورس، تقاضا برای نفت خام در ماه های اول همه گیری کرونا در جهان 30 درصد پایین آمد و با کاهش تقاضا برای سوخت مواجه بود که به دنبال آن تولیدکنندگان نفت با اجرای توافق کاهش تولید، قیمت ها را تا حد زیادی تقویت کردند.

کاهش مصرف سوخت در ایران باعث تقویت صادرات این محصول در کشورهای همسایه شود و به عنوان صادرکننده فراورده های نفتی شناخته شود.

این در حالی است که با افزایش واکسیناسیون در جهان و البته ایران، کرونا تا حد زیادی کنترل شده و امیدها به بازگشت زندگی به شرایط عادی بیشتر شده است که به دنبال آن دورکاری ها لغو و دانشگاه ها به تدریج بازگشایی شدند و از طرفی هم قرار است محدودیت های سراسری جای خود را قرنطینه هوشمند بدهد.

این موضوع مصرف بنزین را در کشور افزایش داده است. تا آنجا که در آبان ماه امسال در مقایسه با آبان سال قبل، مصرف بنزین ۱۸.۵ درصد افزایش پیدا کرده است. مصرف بنزین در آبان ماه در حالی به طور میانگین به ۹۰ میلیون لیتر در روز رسید که این میزان در آبان سال قبل، ۷۶ میلیون لیتر در روز بود.


بیشتر بخوانید:


این در صورتی است که اگر روند افزایشی مصرف بنزین در کشور ادامه داشته باشد، فرصت صادراتی ممکن است به خطر بیفتد و بازارهای ایران از دست برود.

به گزارش ایرنا، همزمان با خروج یک جانبه آمریکا از برجام، صادرات نفت ایران و به دنبال آن درآمدهای ارزی با کاهش رو به رو شده بود اما صادرات فرآورده‌های نفتی توانست تا حد زیادی این کاهش درآمد را جبران کند.

صادرات فرآورده‌های نفتی فرصتی است که می‌تواند علاوه بر افزایش درآمدهای ارزی، امکان حضور فعال ایران در مناسبات منطقه‌ای را فراهم کند.

کد خبر 442044

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 9 =