آموزش گام به گام بورس اوراق بهادار (قسمت ۸۳)/ سیو سود در بورس چیست؟

در آموزش گام به گام بورس اوراق بهادار، گام به گام همراه شما خواهیم بود و به اصلی‌ترین ابهامات ورود به بازار جذاب بورس پاسخ خواهیم داد:

سیو سود در بورس چیست؟

به گزارش صدای بورس، مهم ترین اصل در سرمایه‌ گذاری این است که فرد با کمترین ریسک بیشترین بازدهی را کسب نماید. یکی از راهکارهای محدود کردن ریسک در معاملات بازار سرمایه استفاده از استراتژی سیو سود است که ما در بخش آموزش بورس به طور کامل به این موضوع می‌پردازیم.

سیو سود استراتژی‌های متفاوتی دارد که به سرمایه گذار کمک می‌کند تا با کاهش ریسک و هزینه فرصت بتواند بیشترین بازدهی را کسب نماید. سهامدار زمانی اقدام به سیو سود می‌کند که به سطح سود مورد نظرخود رسیده و همچنان به آینده سهام دید مثبتی دارد لیکن نگرانی از کاهش ناگهانی قیمت وجود دارد.

در حقیقت می‌توان گفت در این شرایط رشد قیمت از این سطح به بعد به سختی اتفاق می‌افتد در نتیجه سهامدار ترجیح می‌دهد در این سطح اقدام به ذخیره سود نموده تا اگر افت قیمت ناگهانی هم رخ داد متضرر نشود و بیشترین سود را کسب نماید.

از طرف دیگر، در زمان‌هایی که در بازار شاهد خروج نقدینگی و یا رشد خیلی سریع و غیرمعمول بازار هستیم، سهامدار باید اقدام به سیو سود نماید. در واقع می‌توان گفت ذخیره سود به فرد کمک می‌کند تا معاملات سودآور خود را حفظ نموده و تا حد امکان از معاملات زیان‌ده بزرگ اجتناب کند. در نتیجه سهامی که بیش از حد معمول رشد کرده است باید در اولویت سیو سود باشد.

استراتژی های سیو سود

۱- در استراتژی سیو سود کوتاه‌ مدت، سرمایه‌ گذار یک دید کوتاه مدت سه هفته ‌ای تا سه ماهه دارد که با توجه به آن اقدام به تحلیل سهم شرکت‌ ها و خرید و فروش می‌نماید. در این شرایط، فرد با توجه به تحلیلی که از سهام مورد نظر خود داشته، روی حمایت سهم اقدام به خرید نموده و بر روی مقاومت سهام را به فروش می‌رساند تا از این طریق سیو سود نماید.

۲- در استراتژی سیوسود میان مدت، سرمایه‌ گذار بازه زمانی دو ماهه تا شش ماهه را مد نظر دارد و با توجه به اینکه فرد تا چه میزان ریسک‌ پذیری دارد می‌توان دو استراتژی متفاوت را برای آن متصور شد. معمولا افرادی که ریسک ‌پذیری کمتری دارند، اصل سرمایه را فروخته و سود سهام را نگهداری می ‌نمایند. در این روش از طریق تقسیم اصل مبلغ سرمایه‌گذاری بر قیمت سود سهام می‌توان تعداد سهامی که برای ذخیره سود باید به فروش برسد را به دست آورد. ولی اگر فرد ریسک‌ پذیرتر باشد می‌تواند سود سهام را بفروشد و اصل سرمایه را نگه دارد که با تقسیم سود سهام بر قیمت روز آن تعداد سهامی که باید فروخته‌ شود به دست می‌آید.

توجه به صف خرید سهام مورد نظر بسیار حائز اهمیت است. بدیهی است زمانی که سهام مورد نظر صف خرید است و روند صعودی دارد، عاقلانه است که فرد سهام را نگه‌دارد و زمانی اقدام به فروش نماید که صف خرید سهم شروع به ریزش نموده تا از این طریق اقدام به حفظ سود کند.

۳- در استراتژی ذخیره سود بلندمدت، بازه زمانی سرمایه‌گذاری شش ماهه تا یکساله است و سرمایه‌گذار سود و اصل سرمایه را نگه‌داری می‌کند تا در آینده با توجه به رشد ارزش ذاتی سهام و شاخص‌های اقتصادی، سود کلانی به دست ‌آورد. بدیهی است با کاهش سرمایه در یک سهام، ریسک سهم نیز کاهش می‌یابد. در نتیجه می‌توان از طریق فروش پله‌ ای (فروش چند مرحله‌ای) سهم اقدام به سیو سود نمود. به طور مثال زمانی که سهم به مقاومت رسیده ولی فرد از ادامه روند آن اطمینان ندارد، قسمتی از سهم (به عنون مثال ۵۰درصد) را فروخته تا سیو سود نماید. اگر در روزهای آتی سهام شاهد ریزش آن بود، زمانی که  به حد ضرر رسید مابقی آن را می فروشد تا از زیان مازاد جلوگیری نماید.

منبع: سیگنال

کد خبر 430352

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =