انتشار ۲۰۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت نفتی

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: برای تأمین منابع مالی طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت از محل انتشار اوراق مشارکت ۳ هزار میلیارد تومان اوراق در سال ۹۷ منتشر شد و ۲ هزار میلیارد تومان اوراق نیز تا پایان دی‌ماه امسال منتشر می‌شود.

به گزارش صدای بورس، مسعود کرباسیان، مدیرعامل شرکت ملی نفت افزود: این طرح با ابتکار زنگنه در دستور کار قرار گرفت؛ شورای اقتصاد در سال ۹۷ آن را تصویب کرد و همان سال قراردادهای مرحله نخست (۱۰ قرارداد) امضا شد، قراردادهای مرحله دوم (۱۳ قرارداد) مردادماه سال ۹۷ امضا شد و امروز نیز مرحله سوم این قراردادها (۸ قرارداد) به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار و با هدف افزایش ۹۵ هزار بشکه‌ای ظرفیت تولید روزانه نفت امضا می‌شود.

وی گفت: ۳۳ بسته کاری طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت مشتمل بر ۲۹ پروژه خشکی و چهار پروژه فراساحل است و با اجرای کامل ۳۳ بسته، توان تولید روزانه نفت کشور حدود ۲۸۰ هزار بشکه افزایش یابد.

کرباسیان با اشاره به استفاده حداکثری از توان شرکت‌های ایرانی در اجرای این پروژه‌ها، به حضور ۱۷ شرکت صاحب‌صلاحیت در حوزه اکتشاف و تولید، ۱۶ شرکت عملیات حفاری و ۲۲ شرکت EPC رتبه یک ایرانی در مناقصه‌های طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت اشاره کرد و گفت: در مجموع ۳۱ بسته قراردادی یادشده به ۲۲ شرکت ایرانی واگذار شده است. همچنین  مجموع ارزش قراردادهای واگذارشده در این ۳۱ پروژه‌ را ۳.۷ میلیارد دلار عنوان کرد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به میانگین ۳۰ درصدی پیشرفت ۱۰ قرارداد مرحله نخست طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت، گفت: پیشرفت پروژه‌ها از طریق سامانه مدیریت پروژه این شرکت به‌طور دقیق رصد می‌شود و به‌تدریج استفاده از ظرفیت‌های این سامانه برای دیگر طرح‌ها و پروژه‌های شرکت ملی نفت هم محقق می‌شود.

کرباسیان مزیت دیگر این طرح را سهم حداکثری ساخت داخل خواند و افزود: به‌واسطه اجرای طرح بومی‌سازی ۱۰ گروه کالاهای کاربردی نفت که از سال ۹۳ در وزارت نفت کلید خورد، امکان استفاده از ظرفیت‌های سازندگان ایرانی در سه بخش تجهیزات سرچاهی، رشته‌های تکمیلی درون‌چاهی و لوله‌های بدون درز فراهم شد تا جایی که سفارش‌های کالای نفت در برخی زمینه‌ها بعضاًبه میزانی فراتر از ظرفیت‌های فعلی سازندگان داخلی رسیده است.

وی سهم ساخت داخل در طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت را ۷۲ درصد خواند و گفت: پیش‌بینی می‌شود این سهم در پایان اجرای قراردادها به بیش از ۸۰ درصد برسد.

به گفته این مقام مسئول، هم‌اکنون ۱۸ دکل حفاری در طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت فعال است که با فعال شدن تمام ۳۳ بسته قراردادی، این تعداد به ۵۵ دکل افزایش خواهد یافت.

بر اساس این گزارش، هشت قرارداد از مجموعه قراردادهای طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار  امروز (۲۲ دی ماه) با شرکت‌های پیمانکار ایرانی امضا شد. این اسناد همکاری شامل هفت بسته قراردادی میدان‌های بینک، سولابدر، لالی بنگستان، گچساران ۳ و ۴، گلخاری، بی‌بی‌حکیمه و اهواز ۲، ۳ و ۵ شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در استان‌های بوشهر، فارس، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد و بسته قراردادی میدان رشادت شرکت نفت فلات قاره ایران در حوزه دریایی استان هرمزگان در خلیج فارس است.

قراردادهای بسته‌های گلخاری، گچساران ۳ و ۴، بینک، بی‌بی‌حکیمه، سولابدر و لالی بنگستان به ترتیب با شرکت‌های حفاری شمال (هلدینگ انرژی‌گستر سینا)، شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران، توسعه پتروایران، مشارکت ماشین‌سازی اراک، مشارکت صنایع نفت و انرژی قشم و مارون‌کاران، شرکت ملی حفاری ایران و مهندسی و ساختمانی جهانپارس و قرارداد بسته‌های اهواز ۲ و ۳ و ۵ و رشادت نیز با قرارگاه خاتم‌الانبیا امضا شد.

منبع: تسنیم

کد خبر 426143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =