ظرفیت‌های سودسازی زیرمجموعه مهم هلدینگ تبرک

یک کارشناس بازار سرمایه وضعیت سودسازی شرکت شهداب ناب خراسان در سال جاری را بررسی و نسبت P/E تحلیلی این زیرمجموعه هلدینگ تبرک را برآورد کرد.

به گزارش صدای بورس به نقل از بورس‌پرس، حسین مهربان در تحلیلی از زیرمجموعه هلدینگ تبرک اعلام کرد: این شرکت از گروه مواد غذایی شرکت‌های بورسی در زمینه تولید رب و سس گوجه فرنگی بوده و عمده محصولات اصلی شامل رب گوجه فرنگی، انواع سس و محصولات مزروعی است.

اخیرا "غشهداب" اعلام کرده قصد افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارد و طی روزهای اخیر این سهم مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفته است. معمولا افزایش سرمایه از این محل در بازار ایران در شرکت‌هایی که زیان‌ساز هستند، اتفاق می‌افتد و محرک افزایش قیمت آنها می‌شود. اما این نماد از جمله شرکت‌هایی است که وضعیت عملیاتی و بنیادی مناسبی نیز دارد. در این تحلیل، وضعیت سودسازی شرکت در سال ۹۸ بررسی می‌شود و در این میان باید این موضوع را در نظر داشت که سود این شرکت به تنهایی معیار درستی از عملکرد آن نیست و باید عملکرد زیرمجموعه اصلی آن یعنی شرکت کشت و صنعت بهاران گلبهار با نماد "غبهار" را نیز مورد بررسی قرار داد و به اصطلاح سود تلفیقی آن را محاسبه کرد.

بررسی وضعیت عملیاتی "غشهداب"

در نمودار زیر مقدار تولید و فروش شرکت در سال ۹۷، تولید و فروش واقعی ده ماهه و تخمین فروش سال ۹۸ نشان داده شده است. محصولات اصلی شرکت رب گوجه فرنگی، انواع سس و محصولات زراعی است. بر اساس این نمودار وضعیت شرکت در گروه سس طی ۱۰ ماه گذشته به‌طور متعادل پیش رفته است و انتظار می‌رود تا انتهای سال بتوان به فروش مقداری سال گذشته دست پیدا کرد. در گروه رب اما تولید از وضعیت ویژه‌ای برخوردار است. شرکت طی ۱۰ ماه سال جاری ۲۲ هزار تن تولید داشته در حالی که در ۱۲ ماهه سال قبل ۱۴ هزار تن تولید داشته است. این موضوع یک موجودی کالای ارزشمند در اختیار شرکت گذاشته است. مقدار فروش رب در سال گذشته ۱۳ هزار تن بوده که تا انتهای دی سال جاری ۹۵۰۰ تن از آن پوشش داده شده است.

بنابراین انتظار می‌رود شرکت بتواند در سطح سال گذشته از گروه رب فروش داشته باشد. باید به این نکته اشاره کرد، به‌طور کلی عملکرد تولید و فروش ماهانه شرکت منظم نیست و نمی‌توان به صورت خطی آن را تخمین زد. این موضوع جزء ویژگی‌های شرکت‌های وابسته به محصولات کشاورزی است. بنابراین باید عملکرد این شرکت‌ها را به صورت دوره‌ای مقایسه کرد.

در گروه محصولات مزروعی، شرکت در سال جاری از پیشرفت بسیار خوبی برخوردار بوده و توانسته ۳۸ هزار تن محصول به فروش برساند که در مقایسه با فروش ۲۳ هزار تنی سال گذشته از وضعیت بسیار خوبی برخوردار است.

در مجموع، شرکت در ۹ ماهه سال جاری موفق به ثبت فروش ۲۰۷ میلیارد تومانی شده است. بر اساس گزارش ۹ ماهه با احتساب حاشیه سود ناخالص ۲۵ درصدی و ۲۳ میلیارد تومان درآمد غیرعملیاتی از محل سرمایه‌گذاری‌ها توانسته ۴۸ تومان سود برای هر سهم گزارش کند. با احتساب عملکرد شرکت بهاران گلبهار، سود تلفیقی "غشهداب" طی ۹ ماهه سال جاری در حدود ۶۰ تا ۶۵ تومان برای هر سهم خواهد بود.

برای محاسبه سود "غشهداب" در کل سال ۹۸ فرض شد، ۱۳ هزار تن رب و ۸۵۰۰ تن سس به فروش برسد که این موضوع امکان دستیابی به درآمد عملیاتی ۲۷۰ میلیارد تومانی برای سهم میسر می‌کند. این فروش عملیاتی با در نظر گرفتن حاشیه سود ناخالص ۲۵ درصدی و با احتساب سایر کسورات، می‌تواند منجر به سود ۶۰ تا ۷۰ تومانی برای هر سهم "غشهداب" در سال ۹۸ شود (بدون احتساب سود "غبهار").

در محاسبه این سود، درآمدهای غیرعملیاتی برای کل سال ۹۸ معادل مقدار گزارش شده در ۹ ماهه در نظر گرفته شده است. این در حالی است که در واقعیت احتمال افزایش این عدد و در نهایت افزایش سودسازی شرکت بسیار زیاد است. به عنوان نمونه شرکت ۹ بهمن از محل فروش سهام "غبهار" حدود ۸ میلیارد تومان درآمد کسب کرده است.

برای محاسبه سود احتمالی "غشهداب" در سال جاری باید سود بهاران گلبهار را نیز در عملکرد آن منظور کرد. وضعیت سودسازی بهاران گلبهار به صورت ویژه‌ای نسبت به سال گذشته پیشرفت داشته است. "غبهار" در ۹ ماهه سال جاری حدود ۲۳ میلیارد سود خالص داشته که نسبت به دوره مشابه سال قبل با پیشرفت ۲۳۰ درصدی روبه‌رو بوده است.

بنابراین با فرض سود خالص ۳۰ میلیارد تومانی شرکت بهاران گلبهار در سال جاری می‌توان انتظار داشت شرکت شهداب ناب خراسان در تلفیقی به سودی در محدوده ۸۵ تا ۱۰۰ تومان برای هر سهم در سال جاری دست پیدا کند. با در نظر گرفتن قیمت ۸۶۰ تومانی "غشهداب" در بازار، P/E تحلیلی سهم در محدوده ۹ مرتبه خواهد بود. اگر P/E "غشهداب" را با سایر شرکت‌های صنعت غذایی مقایسه کنیم، خواهیم دید که از جامانده‌های گروه است و در حال حاضر کمترین P/E تحلیلی را دارد.

تکلمه: مخاطبان به این نکته توجه داشته باشند که مطالب فوق، صرفا نظرات نگارنده بوده و نباید مبنای خرید و فروش قرار گیرد. بنابراین در صورت قصد انجام معامله، افراد باید با تحلیل شخصی اقدام کنند.

کد خبر 411494

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 2 =