راهکارهای تاب‌آوری شرکت‌ها در اقتصاد پرتلاطم ایران

نشست تخصصی «TED» با هدف واکاوی راهبردهای تاب‌آوری بنگاه‌های اقتصادی در فضای کنونی اقتصاد کشور، به همت شرکت تأمین سرمایه تمدن برگزار شد.

به گزارش صدای بورس، نشست تخصصی «TED» با هدف واکاوی راهبردهای تاب‌آوری بنگاه‌های اقتصادی در فضای کنونی اقتصاد کشور، به همت شرکت تأمین سرمایه تمدن برگزار شد.

این رویداد با حضور حجت‌الله صیدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، جمعی از صاحب‌نظران برجسته اقتصادی و بیش از ۲۵۰ تن از مدیران ارشد شرکت‌های تولیدی کشور برگزار شد تا به بررسی نقش بازار سرمایه و مهندسی مالی در عبور از شرایط نااطمینانی بپردازد.

صیدی: نهادهای مالی ضربه‌گیر شوک‌های اقتصادی هستند/ لزوم حرکت به سمت مهندسی مالی

حجت‌الله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، به عنوان سخنران کلیدی این رویداد با تأکید بر مفاهیم محوری «تلاطم» و «تاب‌آوری» در ادبیات مالی، اظهار داشت: اقتصاد کشور در مقطع کنونی با چهار چالش بنیادین شامل نوسانات نرخ ارز و محدودیت دسترسی به منابع ارزی، تورم، ناترازی انرژی و مسئله معیشت دست‌وپنجه نرم می‌کند. در چنین شرایطی، تاب‌آوری بازارهای مالی نشان‌دهنده ظرفیت ویژه آن‌ها برای اثرگذاری مستقیم بر بخش واقعی اقتصاد است. نهادهای مالی به مثابه «ضربه‌گیر» شوک‌های اقتصادی عمل می‌کنند و کانال اصلی عبور از تلاطم‌ها و رسیدن به وضعیت پایدار به شمار می‌روند.

وی با اشاره به اینکه بخش واقعی اقتصاد بیش از هر زمان دیگر نیازمند مدیریت نقدینگی و تأمین مالی کارآمد است، بر ضرورت دگرگونی در ابزارهای بازار تأکید کرد و افزود: امروزه کارکرد شرکت‌های تأمین سرمایه صرفاً به انتشار اوراق بهادار محدود نمی‌شود، بلکه این نهادها باید به شکل جدی به حوزه «مهندسی مالی» ورود کنند؛ ساختار و الزامات مهندسی مالی برای شرکت‌های بزرگ در قیاس با بنگاه‌های کوچک و متوسط (SMEs) ماهیتی متفاوت دارد و این رویداد مجالی ارزشمند برای تقویت بنیه مهندسی مالی نهادها و ترغیب بخش تولید به بهره‌گیری از این خدمات است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان با ارجاع به تنش‌های ژئوپلیتیک بین‌المللی از جمله بحران اوکراین و تحولات تنگه هرمز، خاطرنشان کرد: بازارهای مالی جهانی همواره تحت تأثیر رخدادهای بین‌المللی هستند و حیات بازار سرمایه نیز در گرو استمرار و پویایی فعالیت‌های آن است؛ از این رو چنانچه بتوانیم با به‌کارگیری مهندسی مالی به مدیریت دارایی‌ها و تأمین مالی بهینه بپردازیم، عبور موفق از این چالش‌ها میسر خواهد شد.

ناصرپور: تقویت پیوند بخش تولید با بازار سرمایه با روش‌های نوین تأمین مالی

در ادامه، علیرضا ناصرپور، مدیرعامل تأمین سرمایه تمدن، هدف اصلی برگزاری این همایش را پیوند عمیق‌تر بخش واقعی تولید با بازار سرمایه خواند و حضور بیش از ۲۵۰ مدیر ارشد صنعتی از سراسر کشور را نشانه تمایل جدی بنگاه‌ها برای استفاده از فرصت‌های تأمین مالی بازارمحور برشمرد. وی با اشاره به گستردگی مشتریان تمدن در سراسر کشور تأکید کرد که هدف این مجموعه، شناخت میدانی نیازهای صنایع و عرضه شیوه‌های نوین خدمات مالی متناسب با اقتضائات تولیدکنندگان است تا فرآیند تجهیز منابع مالی برای بخش صنعت بهینه‌تر شود.

رحمانی: جهش‌های ارزی نتیجه اصول بنیادین اقتصاد است، نه اتفاقی غیرمنتظره

تیمور رحمانی، اقتصاددان، در تحلیل روندهای کلان اقتصادی تصریح کرد که جهش‌های ارزی در ایران هم‌راستا با اصول بنیادین اقتصاد رخ می‌دهد. وی توضیح داد: در دهه‌های گذشته اتکا به درآمدهای سرشار نفتی فرصت تثبیت دستوری و مهار نوسانات را ایجاد کرده بود، اما با گذر از دوران وفور و ورود به وضعیت «کمیابی منابع»، امکان پوشش این واقعیت وجود ندارد. رحمانی سرکوب نرخ ارز را صرفاً پنهان‌سازی واقعیت خواند و تأکید کرد با تداوم تحریم‌ها و عدم اصلاح ساختار بانکی، سیاست تثبیت صرفاً فنر قیمت‌ها را فشرده‌تر می‌کند و در نهایت، جهش‌های ارزی ناگزیر بازگشت نرخ به روند تعادلی آن خواهد بود.

نیلی: گذار به عصر «قوهای سیاه» و ضرورت مدیریت نقدینگی و ادغام‌ها

فرهاد نیلی، اقتصاددان، به عنوان دیگر سخنران این گردهمایی با بیان اینکه اقتصاد ایران وارد فضای نااطمینانی‌های اساسی و رخدادهای «قوی سیاه» شده است، ناکارآمدی الگوهای تصمیم‌گیری مبتنی بر داده‌های تاریخی را یادآور شد. وی بر تمایز میان صنایع با کشش درآمدی پایین نظیر کالاهای اساسی و صنایع کالاهای بادوام که سریعاً در رکود قرار می‌گیرند تأکید کرد و افزود: در چنین اتمسفری، مدیریت سرمایه در گردش و چرخه تبدیل وجه نقد حیاتی است و «بُعد زمان» در تسریع وصول مطالبات، سنگر اصلی دفاع از نقدینگی به شمار می‌آید. نیلی همچنین یکپارچگی زنجیره تأمین و بهره‌گیری از فرصت‌های «ادغام و تملیک استراتژیک» (M&A) را راهبردی بنیادین برای جذب دارایی‌های ارزشمند فاقد نقدینگی و ارتقای تاب‌آوری کل بخش شرکتی در دوران پسابحران عنوان کرد.

کد مطلب 557426

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha