مدیریت ریسک‌های نوظهور و توسعه ابزارهای تعهدی

مدیرعامل بانک تجارت در نشست تخصصی سی‌وششمین همایش بانکداری اسلامی با موضوع «ظرفیت‌های اقتصاد مقاومتی»، با تبیین ظرفیت‌های نظام بانکی در اجرای اقتصاد مقاومتی، بهره‌گیری از ابزارهای تعهدی و مدیریت ریسک‌های نوظهور از جمله تحولات تکنولوژیک و چالش‌های ژئواکونومیک را امری ضروری برای پایداری تأمین مالی تولید دانست.

به گزارش صدای بورس، مدیرعامل بانک تجارت در نشست تخصصی سی‌وششمین همایش بانکداری اسلامی با موضوع «ظرفیت‌های اقتصاد مقاومتی»، با تبیین ظرفیت‌های نظام بانکی در اجرای اقتصاد مقاومتی، بهره‌گیری از ابزارهای تعهدی و مدیریت ریسک‌های نوظهور از جمله تحولات تکنولوژیک و چالش‌های ژئواکونومیک را امری ضروری برای پایداری تأمین مالی تولید دانست.

بر اساس گزارش مدیریت امور روابط عمومی بانک تجارت، هادی اخلاقی فیض‌آثار در سخنرانی خود در نشست تخصصی این همایش، با تأکید بر لزوم بازنگری در ساختار تأمین مالی، اظهار داشت: ابزارهای تأمین مالی تعهدی در حال حاضر حجم چند برابری نسبت به تسهیلات متصل به سپرده دارند و استفاده از این ابزارها که غالباً در زیر خط ترازنامه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌تواند کارایی تأمین مالی را به شکل قابل‌توجهی افزایش دهد و پرداختن به این ظرفیت‌ها برای قضاوت دقیق‌تر در مورد عملکرد نظام بانکی ضروری است.

مدیرعامل بانک تجارت به تحلیل ریسک‌های نوظهور صنعت بانکداری پرداخت و تأکید کرد: با توجه به سرعت بالای تغییرات فناوری، بسیاری از پروژه‌هایی که تأمین مالی می‌شوند ممکن است به دلیل ورود نسل‌های جدید تکنولوژی در بازه‌های زمانی کوتاه، توجیه اقتصادی خود را از دست بدهند و بانک‌ها اگر نسبت به این موضوع توجه کافی نداشته باشند، نمی‌توانند نسبت به پایداری و ثبات کسب‌وکارهای خود اطمینان حاصل کنند.

اخلاقی با اشاره به ریسک‌های ژئواکونومیک و وابستگی‌های بین‌المللی، این موضوع را طبق پیش‌بینی‌های مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۲۶، مهم‌ترین ریسک در سطح جهانی دانست.

وی بر ضرورت مدیریت چالش‌های ناشی از تحریم و بکارگیری راهکارهای مناسب برای تسریع در بهره‌برداری از طرح‌های تولیدی تاکید کرد و اظهار داشت: آثار مثبت این اقدامات، موجب بازگشت به‌موقع منابع بانکی و استفاده مجدد در چرخه تامین مالی پروژه‌های اقتصادی خواهد شد.

این نشست تخصصی با حضور جمعی از مسئولان و کارشناسان ارشد اقتصادی از جمله ماجد معاون سیاست‌گذاری پولی بانک مرکزی، حسین عبده تبریزی خبره پولی و بانکی، فرید موسوی نماینده مجلس شورای اسلامی، نادعلی عضو هیئت عالی بانک مرکزی، کورش پرویزیان رئیس پژوهشکده پولی و بانکی و اسماعیل للـه‌گانی مدیرعامل بانک رفاه کارگران برگزار شد.

کد مطلب 556479

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha