چگونه بازار را با سناریوهای سیاسی مدیریت کنیم؟

مدیرعامل سبدگردان داریک پارس گفت:بازار سرمایه در شرایط نامطمئن قرار دارد و سرمایه‌گذاران باید پرتفوی خود را با سناریوهای صلح، تعادل یا تنش هماهنگ کنند.

ابوالفضل شهرآبادی، مدیرعامل سبدگردان داریک پارس در گفت و گو با صدای بورس گفت: بازار سرمایه در شرایطی قرار گرفته که آینده آن می‌تواند بر اساس سه سناریوی متفاوت رقم بخورد؛ صلح و توافق پایدار، وضعیت نه جنگ نه صلح، یا تشدید تنش و جنگ، در چنین فضایی، ترکیب پرتفوی سرمایه‌گذاران نیز باید متناسب با هر سناریو تغییر کند و نگاه تک‌بعدی به بازار می‌تواند ریسک سرمایه‌گذاری را افزایش دهد.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین متغیر پیش‌روی بازار، وضعیت سیاسی و سرنوشت تنش‌هاست، توضیح داد: در صورت تحقق صلح پایدار، سهام گروه‌هایی مانند بانکی‌ها و خودرویی‌ها می‌توانند از پیشتازان بازار باشند و بیشترین جذب نقدینگی را تجربه کنند،این گروه‌ها در چنین فضایی ظرفیت بالایی برای رشد و جلب سرمایه دارند و می‌توانند به محور توجه فعالان بازار تبدیل شوند.

مدیرعامل سبدگردان داریک پارس در ادامه افزود: در سناریوی نه جنگ نه صلح نیز همچنان همین گروه‌های بانکی و خودرویی گزینه‌های قابل‌توجهی محسوب می‌شوند، اما در این شرایط بهتر است بخشی از پرتفوی به دارایی‌های دلاری و همچنین طلا و نقره اختصاص یابد تا سطحی از احتیاط و محافظه‌کاری در ترکیب سرمایه‌گذاری رعایت شود؛ این ترکیب می‌تواند تعادل بیشتری میان بازدهی و ریسک ایجاد کند.

شهرآبادی درباره سناریوی جنگ نیز تأکید کرد : در صورت وقوع چنین وضعیتی که امید می‌رود رخ ندهد، وزن طلا، نقره و فلزات گرانبها باید در سبد سرمایه‌گذاری بالاتر برود و استراتژی سرمایه‌گذار باید به‌مراتب محافظه‌کارانه‌تر و محتاطانه‌تر باشد، در چنین شرایطی، تمرکز بر دارایی‌های امن‌تر منطقی‌تر از ورود پرریسک به سهام است.

وی در جمع‌بندی سخنان خود خاطرنشان کرد که علاوه بر سهام بانکی و خودرویی، در بخش کالایی نیز باید به دارایی‌هایی مانند طلا، نقره و در برخی مقاطع سال زعفران توجه شود؛ دارایی‌هایی که می‌توانند در شرایط مختلف نقش پوشش ریسک را برای سرمایه‌گذاران ایفا کنند.

کد مطلب 552612

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha