در مجمع داتام چه گذشت؟/ میزان سود تقسیمی

درمجمع عمومی عادی سالیانه گروه مالی داتام پس از تصویب صورت های مالی به ازای هر سهم۱۳۰ ریال سود تقسیم کرد.

به گزارش صدای بورس، مجمع عمومی عادی سالیانه گروه مالی داتام با حضور بیش از ۹۲ درصد سهامداران برگزاری شد و مدیرعامل و عضو هیات مدیره این شرکت گفت: تقریباً هیچ ماهی از زمان تأسیس داتام در سال ۱۳۸۸ بدون چالش‌های دشوار سپری نشده است. این شرکت در سال ۱۴۰۱ در بورس پذیرش شد، در سال ۱۴۰۲ نماد آن ثبت و عرضه اولیه انجام گرفت. در سال ۱۴۰۳، با تحصیل ۵۱ درصد از سهام شرکت مشاور سرمایه‌گذاری، مالکیت ۱۰۰ درصدی آن را به دست آوردیم.

دانیال محجوب افزود: برنامه‌ریزی برای افزایش سرمایه شرکت مشاور سرمایه‌گذاری به میزان ۱۰۰ میلیارد تومان در دستور کار است. شرکت نرم‌افزاری دیباافزار، که از تیرماه در حوزه سیستم مدیریت سفارشات (OMS) فعالیت می‌کند، صرفه‌جویی قابل‌توجهی به همراه داشته است.

وی تصریح کرد: ۹۰ درصد سهام دیباافزار متعلق به کارگزاری حافظ است و مدیریت آن به‌صورت غیرمستقیم انجام می‌شود. شرکت خدمات ارزی و صرافی ایران زمین نیز با مالکیت ۳۰ درصدی گروه مالی داتام فعالیت می‌کند، اما طبق مقررات بانکی، این مالکیت باید به ۱۰ درصد کاهش پیدا کند.

سرمایه‌گذاری اوراق بهادار حافظ

مدیرعامل گروه مالی داتام در در ادامه به شرکت سرمایه‌گذاری اوراق بهادار حافظ و فعالیت‌های ان پرداخت و عنوان کرد: درآمد عملیاتی این شرکت در سال گذشته ۱۳۲ میلیارد تومان بود، در حالی که در سال ۱۴۰۲ این رقم ۱۹۰ میلیارد تومان ثبت شده بود. این کاهش ناشی از تغییرات شرایط بازار است.

محجوب افزود: سود خالص شرکت نیز از ۱۷۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به ۱۲۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ کاهش یافت. با این حال، بازدهی پرتفوی این شرکت، که در نمودارها نیز قابل مشاهده است، از شاخص بازار پیشی گرفته و عملکرد قابل‌توجهی داشته است.

کارگزاری حافظ

وی عملکرد کارگزاری حافظ را نیز برای سهامدارن حاضر در این جلسه تشریح کرد و گفت: عملکرد این شرکت نشان می‌دهد که درآمد عملیاتی آن در سال گذشته ۲۵۵ میلیارد تومان بود اما در سال جاری به ۱۳۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرد.

عضو هیات مدیره این شرکت با دقت بر این نکته که با وجود سختی‌های موجود در صنعت کارگزاری، افزود: کارگزاری حافظ توانسته به فعالیت‌های خود با قدرت ادامه دهد و نگذردمحدودیت‌ها جلوی رشد و موفقیت آن را بگیرد.

محجوب ادامه داد: محدودیت دامنه نوسان بازار در بسیاری از روزها، مانع از فعالیت چشمگیر کارگزاری‌ها شد و بسیاری از آن‌ها زیان‌ده شدند. برای مثال، کارگزاری آگاه با وجود تحویل ۱۰۰ نفر از کارکنان خود، سود ناچیزی کسب کرد؛ خوشبختانه، کارگزاری حافظ در سال ۱۴۰۳ با سلامت مالی از این دوره عبور کرد.

وی به آینده پیش‌روی این کارگزاری در سال جاری اشاره کرد و تاکید ورزید: سود خالص این شرکت نیز چند ماه پس از پایان سال مالی، با احتساب یک‌دهم، محقق شد و انتظار می‌رود تا پایان سال مالی سودهای قابل‌توجه دیگری نیز به دست آید که وضعیت نقدینگی شرکت را به‌طور چشمگیری بهبود خواهد داد. نقدینگی شرکت از ۱۰۶ میلیارد تومان افزایش قابل‌توجهی داشته است.

مدیرعامل این گروه مالی سودده تصریح کرد: سود خالص شامل ۱۴۷ تا ۱۳۹ میلیارد تومان از محل سود فروش سرمایه و سود فروش هدف حافظ است که به‌عنوان درآمد عملیاتی ثبت شده است.

وی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود به جایگاه مترقی کارگزاری حافظ در میان بیش از ۱۱۰ کارگزاری موجود در بازار پرداخت و عنوان کرد: کارگزاری حافظ از نظر درآمد عملیاتی، پس از کارگزاری‌های فارابی، معین سرمایه و بانک ملی، در جایگاه پنجم قرار دارد.

محجوب این بخش از صحبت‌های خود را اینگونه پایان بخشید: این شرکت در سال ۱۴۰۳ بر بازار کالا متمرکز شد و توانست عملکرد مطلوبی داشته باشد. سهم بازار این شرکت از ۱.۴ درصد در سال گذشته افزایش یافته و کسب رتبه پنجم در میان بیش از ۱۰۰ کارگزاری، نشان‌دهنده عملکرد قوی آن است.

مشاور سرمایه‌گذاری هدف حافظ

مدیرعامل داتام با عنوان این مطلب که از هیچ فرآیند توسعه‌ای برای رشد و ارتقای این گروه مالی دریغ نمی‌کنیم و در آینده‌ای کوتاه مدت و تا چند ماه آینده اخبار بسیار مطلوبی که موجب رشد سهم می‌شود به گوش خواهد رسید گفت: صندوق عقیق تا یک ماه آینده اهرمی خواهد شد. همچنین، کرادفاندینگ راه‌اندازی می‌شود تا جریان درآمدی جدید و قابل‌توجهی ایجاد کند.

وی افزود: مجوزهای لازم در حوزه تامین مالی جمعی به عنوان یکی از به‌روز ترین شیوه‌های تامین مالی در جهان دریافت شده و مجوز سکو نیز به‌زودی اخذ خواهد شد که در پی آن سود بسیار قابل توجهی از این محل نصیب گروه مالی و در امتداد آن عامل کسب منفعت سهامداران می‌شود.

محجوب از خبر خوب دیگری تحت عنوان ایجاد یک اپلیکیشن کارآمد و مدرن رونمایی و تصریح کرد: سوپر اپلیکیشن مدیریت ثروت داتام راه‌اندازی خواهد شد و حداکثر تا تیرماه مجوز صندوق املاک و مستغلات دریافت می‌شود. صندوق ایران زمین با ذخیره سود ۱۳۰۰ میلیارد تومانی، از معدود صندوق‌های با چنین ظرفیتی است.

لیزینگ ایران زمین

مدیرعامل این شرکت بزرگ در بخشی دیگر از صحبت‌های خود به عملکرد مطلوب لیزینگ ایران زمین که به ‌تازگی بورسی‌ شده است پرداخت و بیان کرد: در صنعت لیزینگ، نرخ نکول معمولاً بالاست، اما در این شرکت به دلیل فعالیت در حوزه خودروهای سنگین، این نرخ بسیار پایین و در سال ۱۴۰۳ کمتر از یک درصد است. این در حالی است که نرخ نکول در سال ۱۳۹۹ بیش از ۱.۵ درصد بود، که نشان‌دهنده پیشرفت چشمگیر این شرکت است. ۱۰۰

وی در ادامه این بخش به میزان مالکیت داتام در این شرکت که از مزایای بسیاری برخوردار است پرداخت و افزود: ۱۰۰ درصد سهام این شرکت متعلق به گروه مالی داتام است. همچنین باید بر این نکته تاکید کنم که از سال ۱۴۰۲، مانده تسهیلات ۴۲ درصد رشد داشته و سهم درآمد عملیاتی لیزینگ حدود ۲ درصد است. برنامه‌ریزی برای افزایش این سهم بدون تأثیر منفی بر نرخ نکول در جریان است.

کارگزاری حافظ (بخش کارمزد)

مدیرعامل این گروه مالی در ادامه صحبت‌های خود به بحث کامزدهای کارگزاری حافظ اشاره کرد و مقداری نیز به کلیات کارمزدهای این صنعت در سنوات گذشته پرداخت و گفت: کارمزد معاملات بورس نشان می‌دهد که تا اواخر سال ۱۴۰۳، وضعیت بازار بسیار ضعیف بود اما از سال ۱۴۰۴، وضعیت کارمزدها بهبود یافت.

محجوب ادامه داد: این درآمدها در هیچ‌یک از روزهای سال ۱۴۰۳ محقق نشده بود، که نشان‌دهنده بهبود شرایط بازار در سال ۱۴۰۴ است. این بهبود قطعاً بر درآمد کارگزاری در سال ۱۴۰۴ تأثیر مثبت خواهد گذاشت.

وی برنامه‌های توسعه‌ای این کارگزاری را گسترده دانست و اعلام کرد: اقدامات انجام‌شده در سال ۱۴۰۳ شامل افزایش خط اعتباری از بانک‌ها از ۱۳۰۰ به ۱۶۰۰ میلیارد تومان، پیاده‌سازی سیستم تحلیلی برای مشتریان، راه‌اندازی دو شعبه جدید در همدان و زنجان، جذب ۲۶۰۰ مشتری جدید حقیقی، افزایش سرمایه از ۲۵۵ به ۴۵۰ میلیارد تومان، جذب صندوق‌های بزرگ سرمایه‌گذاری مانند ارزش پالایشگاه نفت لامان و پس‌نویسی صندوق لیان، و انتشار اوراق انتخاب توسط کارگزاری حافظ است.

برنامه‌های آتی کارگزاری حافظ

مدیرعامل گروه مالی داتام با تاکید بر این موضوع که مسیر رشد کارگزاری حافظ با قدرت و بیش از پیش در جریان است، بیان کرد: برنامه‌های آتی شامل افزایش سهم بازار بورس از ۲.۱ به ۲.۵ درصد و فرابورس از ۰.۹۷ به ۱ درصد است. اقدامات اولیه برای تحقق این اهداف انجام شده است.

محجوب به فروش دارایی‌های مازاد اشاره کرد و افزود: ساختمان بابک در خیابان بهرامی (جردن)، که در دارایی‌های غیرجاری نگهداری می‌شود، برای فروش در مزایده قرار گرفته و فروش آن سود قابل‌توجهی ایجاد خواهد کرد، در حالی که ارزش آن در دفاتر بسیار ناچیز ثبت شده است.

وی این بخش از سخنان خود را نیز این گونه پایان بخشید: برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی معاملات بورس انرژی، تأسیس سه شعبه جدید مستقل در سال ۱۴۰۴، و قرار گرفتن در میان پنج کارگزاری برتر در رتبه‌بندی سالانه انجام شده است.

لیزینگ ایران زمین (بخش مالی)

مدیرعامل این شرکت در بخشی از سخنان خود به لیزینگ ایران زمین بازگشت و اقدام به شرح وضعیت مالی این شرکت موفق در حوزه لیزینگ کرد و گفت: سامانه پرداخت لحظه‌ای صندوق ایران زمین از طریق بانک ایران زمین با همکاری معاونت فناوری اطلاعات بانک راه‌اندازی شد. سامانه مدیریت ریسک و بهینه‌سازی ترکیب دارایی‌های صندوق ایران زمین طراحی و اجرا شده و تمامی استانداردهای حسابداری رعایت می‌شوند.

محجوب همچنین به مشکلاتی که سابقا در این شرکت وجود داشت و امروز به صورت کامل برطرف شده است پرداخت و افزود: چالش عدم رعایت برخی حساب‌ها برطرف شده و هم‌اکنون تمامی حساب‌ها به‌طور کامل منطبق با استانداردها هستند.

وی ادامه داد: این اقدامات نرخ سود صندوق را در دو مرحله از ۲۷ به ۲۹ درصد اسمی افزایش داده و ترکیب دارایی‌های صندوق بهینه‌سازی شده و قراردادهای مربوطه منعقد شده است.

برنامه‌های آتی لیزینگ ایران زمین

مدیرعامل داتام همچنین به برنامه‌های گسترده پیش‌روی لیزینگ که موجب تعالی جایگاه این شرکت در میان رقباست پرداخت و عنوان کرد: راه‌اندازی اپلیکیشن مدیریت ثروت با همکاری شرکت مشاور سرمایه‌گذاری دات‌کام، اخذ مجوز صندوق نقدی املاک و مستغلات تا تیرماه، و دریافت مجوز تأمین مالی در چند روز آینده از برنامه‌های آتی است.

محجوب به میزان سرمایه این شرکت اشاره کرد و افزود: افزایش سرمایه شرکت از ۱۰۰ به ۲۰۰ میلیارد تومان (در یک یا دو مرحله) و افزایش سرمایه صندوق از ۱۲ به ۱۵ همت نیز در برنامه قرار دارد.همچنین باید به این مورد اشاره کنم که صندوق ایران زمین با ۱۳۰۰ میلیارد تومان ذخیره سود، امکان افزایش نرخ سود به بیش از ۲۹ درصد را دارد.

عملکرد مالی لیزینگ ایران زمین

مدیرعامل این شرکت همچنین به نرخ نکول پایین این شرکت که عامل اصلی مزیت رقابتی آن در مقابل رقباست پرداخت و گفت: این شرکت در سال ۱۴۰۲، ۱.۱۱ درصد و در سال ۱۴۰۳ کمتر از یک درصد بود، که در مقایسه با صنعت لیزینگ، بهترین عملکرد را نشان می‌دهد.

محجوب افزایش سرمایه این شرکت را نزدیک خواند و عنوان کرد: سرمایه شرکت از ۱۶۰ به ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت، احتمالاً در دو مرحله به دلیل سخت‌گیری‌های بانک مرکزی. این افزایش از محل سود انباشته انجام می‌شود.

وی افزود: مانده تسهیلات در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲، ۴۲ درصد رشد داشت. از سال ۱۴۰۲، دریافت وام از بانک‌ها و ارائه تسهیلات با نرخ بالاتر، درآمد شرکت را به‌طور قابل‌توجهی افزایش داد، هرچند بهای تمام‌شده نیز افزایش یافت.

مدیرعامل گروه مالی داتام با دقت بر این نکته که سهم بازار این لیزینگ در آینده بسیار بیشتر خواهد شد، تصریح کرد: سهم درآمد عملیاتی لیزینگ حدود ۲ درصد است و برنامه‌ریزی برای افزایش این سهم بدون آسیب به نرخ نکول ادامه دارد. سود خالص شرکت از ۶۰ میلیارد تومان در سال گذشته به ۴۷ میلیارد تومان کاهش یافت، زیرا مطالبات معوق صفر شد و سود سهام گروه مالی به موقع پرداخت شد.

محجوب رشد درآمدهای عملیاتی در سال‌های آینده را پیش‌بینی کرد و بر این نکته نیز تاکید ورزید که افزایش سهم بازار نباید فدای افزایش نرخ نکول شود و عنوان کرد: ظرفیت اعطای تسهیلات افزایش یافت و سود ناخالص از ۹۳ به ۸۱ میلیارد تومان رسید. افزایش ۱۵۴۶ میلیارد تومانی منابع و استفاده از تسهیلات بانکی، بهای تمام‌شده را افزایش داد اما درآمد عملیاتی همچنان رشد داشت.

شرکت دیباافزار

مدیرعامل این شرکت در بخشی دیگر از سخنان خود به یکی از برنامه‌های بسیار مهم این شرکت در بخش شرکت دیبا افزار پرداخت و عنوان کرد: سرمایه این شرکت که پیش‌تر ۳۶ میلیارد تومان بود، افزایش یافته است. همچنین به زودی کارگزاری حافظ، سیستم OMS خود را از تدبیر به حافظ تریدر تغییر می‌دهد که صرفه‌جویی سالانه ۱۲ همت را برای مجموعه به همراه خواهد داشت.

وی در ادامه صحبت‌های خود به این نکته بسیار مهم اشاره کرد که این سیستم صرفا برای استفاده کارگزاری حافظ نیست و در آینده سهم بازار بسیار قابل توجهی را برای خود جمع‌آئوری خواهد کرد که در همین راستا سود و درآمدزایی بسیاری قابل توجهی نصیب گروه مالی می‌شود.

محجوب در بخشی دیگر از این سخنان تصریح کرد: در سال ۱۴۰۴، مهاجرت به این سیستم تکمیل شده و برنامه‌ریزی برای جذب سایر کارگزاری‌ها انجام خواهد شد، که درآمدزایی قابل‌توجهی ایجاد می‌کند. معاملات آنلاین گروهی، معاملات آفلاین، و سامانه مدیریت ریسک از برنامه‌های آتی این شرکت است.

عملکرد مالی گروه مالی داتام

مدیرعامل این گروه مالی در ادامه صحبت‌های خود در مجمع عادی سالیانه گروه مالی داتام به درآمدها و سود کسب شده توسط این شرکت پرداخت و گفت: درآمد عملیاتی گروه از ۵۸ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به ۸۴ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ افزایش یافت.

وی افزود:سود عملیاتی از ۴۲ به ۶۴ میلیارد تومان و سود خالص از ۵۸ به ۸۴ میلیارد تومان رسید. با این حال، سود عملیاتی تلفیقی از ۴۸۳ به ۳۶۵ میلیارد تومان کاهش یافت.

محجوب همچنین به درآمدزایی و سودسازی شرکت‌های زیرمجموعه پرداخت و بیان کرد: سود خالص شرکت‌های زیرمجموعه شامل ۱۲۰ میلیارد تومان از سرمایه‌گذاری حافظ، ۷۰ میلیارد تومان از مشاور سرمایه‌گذاری هدف حافظ، و ۶۴ میلیارد تومان از گروه مالی داتام است.

صرافی ایران زمین

مدیرعامل این شرکت به سراغ یکی دیگر از زیبرمجموعه‌های داتام با نام صرافی ایران زمین رفت و گفت: محدودیت‌های بانک مرکزی، فعالیت صرافی‌ها (چه بانکی و چه غیربانکی) را محدود کرده و درآمد آن‌ها به صفر نزدیک شده است. حواله‌ها به واحد بین‌الملل بانک‌ها منتقل شده و کارمزد حواله از ۱ درصد به ۰.۳ درصد کاهش یافته است.

وی در ادامه سخنان خود بر این نکته تاکید ورزید که با وجود همه سختی‌های و محدودیت‌های موجود صرافی ایران زمین تمامی تلاش خود را برای حفظ و حتی افزایش سود کرده است، افرود: صرافی ایران زمین برای جبران این وضعیت، درخواست مجوز فعالیت در حوزه رمز ارز را ارائه کرده و در تلاش برای دریافت مجدد مجوز حواله در سامانه نیما است.

محجوب همچین به سرمایه این شرکت و روند افزایش آن در سنوات گذشته پرداخت و عنوان کرد: سرمایه این شرکت با افزایش ۷۵ میلیارد تومانی از محل سود انباشته، از ۲۵ به ۱۰۰ میلیارد تومان رسید. ۷۰ درصد سهام آن متعلق به بانک ایران زمین و ۳۰ درصد متعلق به گروه مالی داتام است.

مدیرعامل و عضو هیات مدیره گروه مالی داتام همچنی به علل کاهش نه‌چندان فروش ریالی پرداخت و بیان کرد: فروش ریالی شرکت از ۸۷ به ۶۸ میلیارد تومان کاهش یافت. عملکرد صرافی تا آبان‌ماه بهتر از سال قبل بود، اما از آذر تا اسفند درآمد تقریباً به صفر رسید. حواله‌ها معمولاً ۳۵ تا ۴۵ درصد در سه‌ماهه زمستان انجام می‌شدند اما در سال ۱۴۰۳ این میزان صفر شد.

وی ادامه داد: سود سالانه صرافی از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲ رشد داشت، اما در سال ۱۴۰۳ به دلیل بخشنامه بانک مرکزی کاهش یافت. در آذرماه ۱ میلیون دلار و در دی‌ماه ۴ میلیون دلار حواله انجام شد اما از فروردین و اردیبهشت مجوز حواله برای هیچ صرافی بانکی یا غیربانکی صادر نشد.

محجوب همچنین بر ادامه پیگیری‌ها تاکید و بیان کرد: مذاکره با بانک مرکزی برای بازگشت معاملات به سامانه نیما ادامه دارد.

مدیرعامل این شرکت در ادامه روند برگزاری مجمع، گریزی به حوزه‌های فعالیت دیبا افزار زد و گفت: این شرکت که در حوزه تولید نرم‌افزار بستر معاملاتی کارگزاری‌ها فعالیت می‌کند، ۹۰ درصد سهامش متعلق به کارگزاری حافظ است.

وی همچنین به برنامه‌های پیش‌روی آن و زمان شروع به استفاده از آن پرداخت و افزود: دیباافزار در سال ۱۳۹۹ تأسیس شد و بهره‌برداری آزمایشی آن از خردادماه آغاز شده است. همچنین مهاجرت مشتریان کارگزاری حافظ از سامانه تدبیر به سامانه جدید از تیرماه شروع می‌شود، که سالانه ۱۰ تا ۱۱ میلیارد تومان صرفه‌جویی برای کارگزاری به همراه خواهد داشت.

محجوب در ادامه این بخش از صحبت‌های خود تصریح کرد: این مبلغ از طریق سود سهام به گروه بازمی‌گردد. در سال ۱۴۰۴، مهاجرت کامل انجام شده و نسخه نهایی سامانه ارائه خواهد شد. هدف، جذب مشتریان سایر کارگزاری‌ها و توسعه معاملات آنلاین، آفلاین، و سامانه مدیریت ریسک است.

افزایش درآمدهای عملیاتی «داتام»

مدیرعامل گروه مالی داتام به افزایش درآمدهای عملیاتی این شرکت پرداخت و گفت: سود خالص هلدینگ (بدون احتساب سود سهام) از ۴۳ به ۶۴ میلیارد تومان افزایش یافت. سود سهام شرکت‌های فرعی و وابسته از ۳۰۰ به ۲۹۵ میلیارد تومان (۸ درصد کاهش) رسید. وی در ادامه با اشاره به اعداد مندرج در صورت‌های مالی عنوان کرد: درآمدهای عملیاتی از ۵۸ به ۸۴ میلیارد تومان (۴۴ درصد افزایش) افزایش یافت که ۱۸.۵ میلیارد تومان آن از محل اوراق است.

محجوب به درآمدهای ناشی از بازارگردانی پرداخت و بیان کرد: بازارگردانی از سال ۱۴۰۲ آغاز شده و در سال ۱۴۰۴ با چهار قرارداد جدید ادامه خواهد یافت. سود عملیاتی تلفیقی گروه از ۴۸۰ به ۳۶۵ میلیارد تومان و سود خالص از ۴۶۴ به ۳۳۰ میلیارد تومان کاهش یافت.

وی سود خالص شرکت‌های زیرمجموعه را تصریح کرد و رشد سود خالص در سال جاری را پیش‌بینی کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود سود خالص در سال ۱۴۰۴ به ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان برسد. تفکیک سود خالص ۳۳۰ میلیارد تومانی شامل ۱۲۰ میلیارد تومان از سرمایه‌گذاری اوراق بهادار حافظ، ۷۰ میلیارد تومان از سرمایه‌گذاری هدف حافظ، ۶۴ میلیارد تومان از گروه مالی، ۴۷ میلیارد تومان از لیزینگ ایران زمین، و ۸ میلیارد تومان از خدمات ارزی و صرافی ایران زمین است.

مدیرعامل داتام بیان داشت: سود ۱۳۹ میلیارد تومانی فروش هدف حافظ به دلیل درون‌گروهی بودن در تلفیق حذف شده است. جمع دارایی‌های تلفیقی از ۳۵۰۰ به ۳۸۰۰ میلیارد تومان و حقوق مالکانه از ۱۹۰۰ به ۲۱۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

دعوی به نفع داتام تمام شد

یکی از مهم‌ترین لحظات این مجمع زمانی بود که یکی از سهامداران در حین قرائت گزارش حسابرس از مدیرعامل گروه مالی داتام درخواست کرد تا درمورد ملک سعادت آباد توضیحاتی را ارائه کند و دانیال محجوب در همین راستا و با اذن جلیلی، نماینده سازمان بورس عنوان کرد: همین لحظه مطلع شدم که دعوی حقوقی مربوط به ملک سعادت‌آباد به نفع ما مختومه شد و دیگر مشکلی در این خصوص نیست.

محجوب افزود: مشکل سند ملک زرتشت، که به بدهی صندوق بازنشستگی فولاد به تأمین اجتماعی مربوط است، تا مردادماه حل خواهد شد و امروز پیگیری‌های لازم انجام شد.

وی همچنین به مشکلات مطرح درمورد ملک سعادت آباد پرداخت و بیان کرد: موضوع ملک سعادت‌آباد، خیابان هجدهم علامه شمالی، متعلق به شرکت پیمانکاری بام‌داران صنایع مانا است. به دلیل کیفیت پایین کار پیمانکار، از پرداخت قسظ پایانی آن خودداری کردیم که منجر به دعوای حقوقی شد.

مدیرعامل این گروه مالی تصریح کرد: پرونده در دادگاه بررسی شد و گزارش کارشناسی کیفیت پایین کار را تأیید کرد. در نهایت، با مبلغ ۲۶۳ میلیون تومان، بسیار کمتر از ادعای اولیه، توافق کردیم و موضوع مختومه شد. اثر مالی این موضوع برای گروه کمتر از ۱ میلیارد تومان و برای کل مجموعه حدود ۱۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

محجوب به یکی دعوی موجود درمورد این شرکت پرداخت و افزود: در خصوص پروژه تعمیراتی آتی کارکنان بانک شهر، شرکت حامی فولاد ایرانیان در سال ۱۳۹۸ یک ساختمان اداری (شامل ۵۴ واحد اداری و ۱۷ واحد تجاری) را از طریق مزایده از صندوق آتی کارکنان بانک شهر خریداری کرد که این خرید به‌صورت انجام شد.

وی ادامه داد: حامی فولاد، یکی از شرکت‌های هم‌گروه، تنها دارایی‌اش این ملک بود. طبق قرارداد، انتقال ملک پیش از پرداخت ۷۰ درصد اقساط نیازمند مجوز بود.

مدیرعامل این شرکت در ادامه بیان داشت: حامی فولاد قصد انتقال ملک به شرکت دیگری داشت و ما به‌عنوان خریدار، وکالت‌نامه‌ای برای انجام معامله از طریق صندوق آتی کارکنان بانک شهر دریافت کردیم اما حامی فولاد اقساط را پرداخت نکرد و بانک شهر علیه این شرکت دعوی حقوقی مطرح کرد و حکم فسخ معامله گرفت. سپس بانک شهر علیه ما ادعای ابطال سند مطرح کرد. پس از چندین جلسه دادگاه، رأی به نفع ما صادر شد و هم‌اکنون مشکل خاصی وجود ندارد. جزئیات رأی پس از مجمع به اطلاع سهامداران خواهد رسید.

مجمع ۹۹ «وزمین» برگزار می‌شود

معاون مالی بانک ایران زمین و رئیس مجمع در پاسخ به یکی از سهامداران داتام و وزمین نیز صحبت کوتاهی در این مجمع داشت و گفت: دادنامه‌ای به ارزش ۳۳۰ همت علیه بانک ایران زمین صادر شده بود که پس از پنج سال پیگیری، در مجمع شهریورماه به نفع بانک مختومه شد.

مهدی آزادی افزود: این پرونده مربوط به مولی‌الموحدین بود. تا زمانی که نسبت مازاد سهم بانک ایران زمین به اهلش واگذار نشود، برگزاری مجامع به بانک مرکزی واگذار شده و تأخیر در برگزاری مجامع به دلیل شائبه تصویب دارایی‌ها با ارزش غیرواقعی بوده است.

وی تصریح کرد: دفاتر در حال بررسی است. مجمع سال ۱۳۹۹ بانک ایران زمین تا ماه آینده برگزار می‌شود و مجامع سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز تا پایان نیمه اول ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.

مصوبات مجمع داتام:

- حق‌الزحمه حسابرس برای یک سال: ۴۵۰ میلیون تومان

- حق حضور اعضای غیرموظف هیئت مدیره: ۱۰ میلیون تومان

- حق حضور اعضای غیرموظف کمیته‌ها: ۷ میلیون تومان

- تقسیم سود: ۱۳ تومان به ازای هر سهم (معادل ۵۰ درصد)

کد خبر 526928

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =