چشم‌انداز روشن سودآوری «فطلوع»

در نشست تحلیلی شرکت تازه‌تأسیس طلوع فولاد پارس، ابعاد فنی و مالی پروژه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت ۱.۷ میلیون تن بررسی شد. کارشناسان با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی پروژه، سودآوری پلکانی تا سال ۱۴۰۷ و چالش‌هایی مانند نوسانات نرخ فولاد و تأمین انرژی، تصویری متعادل از فرصت‌ها و ریسک‌های پیش‌روی این سرمایه‌گذاری ارائه کردند.

به گزارش صدای بورس نشست تحلیلی شرکت طلوع فولاد پارس #فطلوع برگزار شد.

سید فرهنگ حسینی، کارشناس بازار سرمایه در نشست تحلیلی شرکت طلوع فولاد پارس به معرفی ظرفیت‌ها و وضعیت فعلی این شرکت تازه‌تأسیس پرداخت و گفت: طلوع فولاد پارس در سال ۱۴۰۰ تأسیس شده است و فعالیت اصلی شرکت تولید آهن اسفنجی با ظرفیت سالانه ۱.۷ میلیون تن است.

به گفته وی این شرکت در سال ۱۴۰۳ پذیرش شده و سرمایه آن نیز از محل پذیره‌نویسی عمومی افزایش خواهد یافت.

حسینی در ادامه خاطرنشان کرد : سهامدار عمده شرکت، آرافولاد خلیج فارس با سهم ۹۹.۷۵ درصدی است که زیرمجموعه‌ای از هلدینگ توسعه طلوع تجارت خلیج فارس محسوب می‌شود. همچنین این هلدینگ دو شرکت بورسی “حسیر” و “حپرتو” را در زیرمجموعه خود در اختیار دارد. مجموع ارزش بازار آن‌ها بیش از ۵ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

کارشناس بازار سرمایه در ادامه افزود: بر اساس برآوردهای شرکت، پیش‌بینی می‌شود که پروژه، یک سال پس از پذیره‌نویسی وارد مرحله بهره‌برداری شود؛ این هدف‌گذاری برای نیمه نخست سال ۱۴۰۵ در نظر گرفته شده است.

حسینی به بررسی ابعاد مالی پروژه و پیش‌بینی‌های مربوط به سودآوری آن پرداخت و اضافه کرد: طلوع فولاد پارس با تکیه بر روند رو به رشد تولید، پیشرفت اجرایی بسیار سریع، سیاست تقسیم سود مناسب و پتانسیل صادراتی بالا، چشم‌انداز بسیار روشنی پیش‌روی خود دارد. شرکت در نظر دارد تقریباً ۶۰ درصد از سود سال مالی ۱۴۰۵ را بین سهامداران خود تقسیم کند.

وی ادامه داد: ارزش‌گذاری سهام شرکت بر اساس نسبت P/E در سطح میانگین ۴.۵ واحدی صورت گرفته است. همچنین ارزش کل شرکت با در نظر گرفتن سود سال ۱۴۰۶ و تنزیل آن طی سه سال آینده، به عدد ۱۱ همت خواهد رسید.

کارشناس بازار سرمایه به روند پیشرفت پروژه نیز اشاره کرد و گفت: شرکت در طول دو سال گذشته موفق شده است بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی پروژه را محقق کند؛ موضوعی که این پروژه را در زمره یکی از سریع‌ترین پروژه‌های فولادی کشور قرار داده، چرا که در کمتر از ۳۰ ماه به این سطح از پیشرفت رسیده است.

حسینی تصریح کرد: این پروژه یکی از جذاب‌ترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت فولاد ایران به شمار می‌رود و با بهره‌برداری کامل می‌تواند به یکی از بازیگران مهم بازار داخلی و بین‌المللی فولاد تبدیل شود.

وی در ادامه مهم‌ترین ریسک‌های پیش‌روی پروژه را نیز برشمرد و گفت: از جمله این ریسک‌ها می‌توان به تاخیر در راه‌اندازی، افزایش هزینه‌های اجرایی، نوسانات نرخ جهانی فولاد، تغییر در نرخ گاز مصرفی، چالش‌های دسترسی به گاز طبیعی و تغییر در نسبت‌های مالی پروژه اشاره کرد.

حسینی اظهار کرد: مبلغ فروش شرکت به طور پلکانی از ۹۷,۹۲۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۵ به ۴۵۸,۲۶۶ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۷ افزایش خواهد یافت. سود ناخالص نیز با همین روند صعودی در سال ۱۴۰۷ به ۱۲۸,۹۲۶ میلیارد ریال می‌رسد. این رشد نشان می‌دهد که شرکت در حال نزدیک شدن به بهره‌برداری کامل از ظرفیت اسمی خود است.

وی در ادامه با اشاره به مدیریت هزینه‌ها گفت: شرکت توانسته با کنترل هزینه‌های عمومی، اداری و مالی، رشد قابل توجهی در سود عملیاتی و خالص داشته باشد. با وجود افزایش تولید، هزینه‌های مالی در سطح ۳,۵۰۰ میلیارد ریال نسبتاً ثابت باقی مانده است

حسینی همچنین درباره چشم‌انداز سودآوری اظهار کرد: سود خالص شرکت از ۱۹,۰۴۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۵ به ۱۱۶,۲۶۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۷ خواهد رسید. سود هر سهم نیز پس از کسر مالیات از ۷۳۲ ریال به ۴,۴۷۲ ریال افزایش می‌یابد که این نشان‌دهنده جذابیت سهم برای سرمایه‌گذاران است، برای رسیدن به ظرفیت کامل، ۲/۲ همت توسط سهامداران عمده و یک همت از طریق تسهیلات تأمین خواهد شد.

حسینی به روند حاشیه سود شرکت اشاره کرد و افزود: حاشیه سود ناخالص شرکت از حدود ۲۳ درصد در سال ۱۴۰۵ به ۲۶ درصد در سال ۱۴۰۷ و حاشیه سود خالص نیز از ۱۹ درصد به نزدیک ۲۴ درصد خواهد رسید. این روند صعودی، پایداری و سودآوری شرکت را تأیید می‌کند.

علی عباس‌لو، مدیرعامل شرکت طلوع فولاد پارس نیز در نشست تحلیلی این شرکت با اشاره به روند راه‌اندازی پروژه، گفت: خوشبختانه تمامی قراردادهای زمان‌بر اجرایی که می‌توانستند موجب وقفه در فرآیند راه‌اندازی شوند، نهایی و منعقد شده‌اند.

وی افزود: تجهیزاتی که در حال حاضر چه در کارگاه‌های داخلی و چه در خارج از کشور سفارش داده شده‌اند و پیش‌پرداخت آن‌ها نیز پرداخت شده، در ارزیابی‌های کارشناسی و گزارش پیشرفت پروژه لحاظ نشده‌اند؛ بنابراین پیشرفت اعلام‌شده، صرفاً بر اساس فعالیت‌های انجام‌شده در محل پروژه و بدون احتساب این تجهیزات محاسبه شده است.

عباس‌لو همچنین تأکید کرد: پیشرفت پروژه مورد تأیید سازمان صمت و همچنین کارشناسان سازمان بورس قرار گرفته و تمام مراحل اجرایی بر اساس برنامه‌ریزی دقیق در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت طلوع فولاد پارس در پاسخ به سوال فعالان بازار سرمایه در خصوص مبلغ فروش گفت: مبلغ فروش در این سال جهش چشمگیری پیدا می‌کند و به بالاترین سطح در این بازه زمانی خواهد رسید.

وی به برآورد مبلغ فروش بر اساس مفروضات پرداخت و گفت: مبلغ فروش شرکت در سال ۱۴۰۷ بر مبنای بهره‌برداری کامل (۱.۷ میلیون تن تولید) معادل حدود ۳۶۰ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده است که این میزان تولید و فروش بر پایه نرخ جهانی، معادل ۴۹۰ میلیون دلار برآورد می‌شود.

عباس‌لو ادامه داد: به وضوح، با رسیدن به ظرفیت کامل، درآمد شرکت افزایش چشمگیری خواهد داشت که بیانگر چشم‌انداز رشد بالا برای شرکت طلوع فولاد پارس است.

مدیرعامل شرکت طلوع فولاد پارس به مشکل برق اشاره کرد و افزود: مشکل برق با تأسیس نیروگاه خورشیدی کاهش می‌یابد. در این راستا مجوز تاسیس نیروگاه خورشیدی ۶۰ مگاواتی اخذ شده است. برق حاصل از این نیروگاه خورشیدی مستقیما وارد پست کارخانه می‌شود.

وی اضافه کرد: قابل ذکر است، پیش‌بینی مبلغ فروش شرکت طلوع فولاد پارس در سال‌های ابتدایی بهره‌برداری (۱۴۰۵ تا ۱۴۰۷) بر اساس رشد تدریجی ظرفیت عملیاتی و افزایش درصد بهره‌برداری نسبت به ظرفیت اسمی صورت گرفت.

به گفته عباس‌لو دستیابی به ۴۹۰ میلیون دلار درآمد در سال ۱۴۰۷ و تثبیت جایگاه شرکت در بازارهای داخلی و صادراتی از نقاط قوت این طرح است. «فطلوع» ۳ ماشین بریکت سبزی را نصب می‌کند تا آهن اسفنجی مستقیما به بریکت تبدیل شود.این اقدام، کاهش هزینه‌های صادراتی را رقم می‌زند.

چرا از پذیره نویسی فطلوع استقبال نشد؟

سید محسن موسوی، مدیرعامل تامین سرمایه امید نیز در ادامه این نشست گفت: در این مدتی که تلاش کردیم تأسیس شرکت‌های سهامی پروژه را اجرایی کنیم، هدف‌مان این بود که بتوانیم شرکت‌های خوبی را از بخش خصوصی به بازار سرمایه وارد کنیم تا سرمایه‌گذاران، حتی قبل از طی شدن کامل مراحل پذیرش در بورس، از سودآوری این شرکت‌ها بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: البته شاید اطلاع‌رسانی در این مسیر تا امروز به اندازه کافی نبوده و از هفته گذشته تلاش کردیم که این موضوع را بهتر و شفاف‌تر ارائه کنیم. پذیره‌نویسی پروژه «فطلوع» یک دوره ۱۴ ماهه را در سکوت پشت سر گذاشت. بعد از اینکه درخواست تمدید مهلت پذیره‌نویسی را به سازمان ارائه کردیم، این تمدید فرصتی شد تا بتوانیم شرکت را بهتر پرزنت کنیم.

موسوی افزود: نتیجه این شد که علاوه بر ما که از ابتدا درگیر پروژه بودیم، تحلیل‌های مستقلی هم از سوی دیگران درباره پروژه منتشر شد. به دوستانی که قصد مشارکت دارند تأکید می‌کنم که اگر در پذیره‌نویسی شرکت کنند، می‌توانند سود خوبی به‌دست آورند.

مدیرعامل تامین سرمایه امید خاطرنشان کرد: نکته مهمی که باید به آن اشاره کنم، این است که تأمین سرمایه متعهد به انجام پذیره‌نویسی است، اما عملاً منابع نقدی کافی ندارد.

وی ادامه داد: در مقابل، ما خودمان منابع مالی داریم و طبق تعهدی که داریم، روز چهارشنبه هر مقدار باقی‌مانده از پذیره‌نویسی را تأمین خواهیم کرد. هدف‌مان این است که پروژه را به بهره‌برداری برسانیم و وارد فرآیند پذیرش کنیم.

موسوی تصریح کرد: اینکه چرا استقبال گسترده‌ای از پذیره‌نویسی نشد، ممکن است به‌خاطر ریسک‌های سیستماتیک بازار و نوسانات اخیر بوده باشد. اما امیدواریم ابهاماتی که وجود دارد در این جلسه برطرف شود. ما سه شرکت دیگر هم داریم که به‌عنوان مشاور کنارشان هستیم و تمام‌قد از آن‌ها حمایت می‌کنیم. در نهایت، تأکید می‌کنم که ما بدون کم و کاست، هر مقدار باقی‌مانده از حق‌تقدم را برمی‌داریم.

کد خبر 525008

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =