مذاکرات، بازار آتی  را دستخوش نوسان کرد

کارشناس بازار مشتقه ضمن اشاره به بازار مالی و مشتقه در هفته‌ی گذشته افزود: نوسانات بازار به گونه‌ای بود که قیمت طلا از صف خرید به صف فروش تغییر یافت و این جابجایی منجر به نوسان ۱۰ درصدی با اهرم حدود ۵ شد.

به گزارش صدای بورس، بازار مالی و مشتقه به همراه گواهی سپرده‌ها در هفته‌ی گذشته حدود ۲۸ درصد از ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. در این بین بازار فیزیکی با ثبت معاملات به ارزش ۴۸۷،۴۲۰،۲۰۱ میلیون ریال بیشترین ارزش معاملات را داشت؛ بازار مالی با معاملاتی به ارزش ۱۶۷،۶۸۲،۷۸۹ و بازار گواهی سپرده با معاملات ۱۶،۰۴۸،۳۶۳ میلیون ریالی در رتبه های دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

مذاکرات، بازار آتی  را دستخوش نوسان کرد

مذاکرات، بازار آتی  را دستخوش نوسان کرد

در بازار مشتقه و مالی چه گذشت؟

بررسی روند هفتگی معاملات قراردادهای آتی بورس کالای ایران نشان می دهد که در هفته منتهی به ۲۶ اردیبهشت ماه بیش از ۲۸ هزار قرارداد آتی منعقد شد و ارزش این معاملات به ۵۲۷ میلیارد تومان رسید. در هفته گذشته بیشترین ارزش معامله به روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه اختصاص یافت و در این روز ارزش معاملات به ۱۹۵ میلیارد تومان رسید. در بازار مالی نیز صندوق‌های کالایی ارزش معاملاتی بیش از ۱۵.۷ همت را ثبت کردند؛ که در این بین نمادهای عیار، طلا و کهربا بیشترین ارزش معامله را داشتند.

راه اندازی قرارداد آتی زعفران با سررسید آبان

طبق اطلاعیه بورس کالا قرارداد آتی زعفران نگین تحویل آبان ۱۴۰۴ از روز سه شنبه ۳۰ اردیبهشت، راه اندازی می شود و تاریخ انقضای این سررسید ۲۷ آبان می باشد.

معاملات بازار زعفران در هفته گذشته نشان می دهد، ۱،۳۴۶،۷۵۰ گواهی زعفران به ارزش ۱،۳۸۹،۱۵۴ میلیون ریال ۵۶،۴۴۷،۹۷۳ واحد صندوق های مبتنی بر زعفران به ارزش ۱،۹۷۶،۵۲۰ میلیون ریال و ۸،۰۴۶ قرارداد آتی به ارزش ۸۸۳،۲۸۳ میلیون ریال در سه سررسید اردییبهشت، تیر و شهریور معامله شدند. همچنین از ۴ تن سبد زعفران عرضه شده توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در تاریخ ۲۱ اردیبهشت به قیمت پایه کیلویی ۹۸ میلیون، ۲تن و ۲۰۰ کیلوگرم در تالار معاملاتی و ۴۰۰ کیلوگرم در مچینگ معامله شد.

مذاکرات، بازار آتی  را دستخوش نوسان کرد

هیجان خالص در بازار دو طرفه و اهرمی آتی

در حالی که این روزها معامله گران تمام بازار های مالی نوسانات قیمتی عجیب و غریبی را به سبب رفتارها و اظهار نظرهای جنجالی ترامپ تجربه می‌کنند. بازار آتی نیز بیش از هر بازار دیگری در ایران دستخوش این نوسانات می‌شود. به طوری که در ۲۱ اردیبهشت با انتشار اخبار مثبت از مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، بازار آتی شاهد ریزش در تتر و بالتبع آن، عرضه صفوف خرید طلا بود.

این تغییرات باعث شد تا معامله‌گران بازار آتی که موقعیت فروش داشتند، نوسان چشمگیری را تجربه کنند؛ نوسانات بازار به گونه‌ای بود که قیمت طلا از صف خرید به صف فروش تغییر یافت و این جابجایی منجر به نوسان ۱۰ درصدی با اهرم حدود ۵ شد.

مذاکرات، بازار آتی  را دستخوش نوسان کرد

قراردادهای آتی با چه اهرمی معامله می‌شوند؟

یکی از دلچسب‌ترین مزایای قرارداد آتی اهرم مالی است؛ که از تغییر چندبرابری در سود یا زیان در اثر نوسانات کوچک در قیمت دارایی پایه به دست می‌آید. در واقع خاصیت اهرمی معاملات آتی به معامله‌گر این اجازه را می دهد که با پرداخت بخشی از ارزش قرارداد (معادل وجه تضمین)، بتواند کل موضوع مورد معامله را خرید و فروش نماید و با پذیرش ریسک بیشتر، بازدهی بیشتری را کسب نماید.

بر اساس قیمت های تسویه پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت اکثر کالاهای مورد معامله در بازار آتی با اهرمی حدود ۵ در حال معامله هستند. در این بین طلای لوتوس سررسید دی با اهرم ۴.۷۵، زعفران نگین سررسید شهریور با اهرم ۵.۸۴ و شمش نقره سررسید آذر با اهرم ۵.۱۲ در حال معامله هستند.

رضا محمدی اکباتان/ مدیر مشتقه کارگزاری بانک صنعت و معدن

کد خبر 524948

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =