در مجمع شهر چه گذشت؟/ میزان سود تقسیمی

در مجمع عمومی عادی سالیانه گروه مالی شهر پس از تصویب صورت های مالی به ازای هر سهم ۷۰ ریال سود تقسیم شد .

به گزارش صدای‌بورس، مجمع عمومی عادی سالیانه گروه مالی شهر با حضور بیش از ۸۰ درصد سهامداران برگزار شد.

علی بیگ‌زاده مدیرعامل گروه مالی شهر، در این مجمع اعلام کرد: سرمایه فعلی شرکت ۳,۳۰۰ میلیارد تومان است که پیش از آخرین افزایش سرمایه، ۷۰۰ میلیارد تومان بود.

وی افزود: ۸۱ درصد سهام متعلق به بانک شهر و ۱۰ درصد سهام شناور آزاد است. وظیفه اصلی شرکت، نظارت بر شرکت‌های تابعه هلدینگ است. پرتفوی بورسی و غیربورسی به ترتیب ۲,۰۰۰ و ۴,۴۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد. ساختمان جدید شرکت تجهیز شده و ارزش افزوده‌ای برای سهامداران ایجاد کرده است. حدود ۲ درصد از معاملات آپشن بازار توسط گروه مالی شهر انجام می‌شود.

علی بیگ‌زاده ادامه داد: سود خالص در سال ۱۴۰۳ به ۲,۶۱۰ میلیارد تومان رسید که نسبت به سال گذشته ۱۳۰ درصد رشد داشته و بخش عمده آن از محل واگذاری ملک «جهان آرزو» محقق شد. ۱۱ درصد سهام شرکت آب و برق کیش با ارزش‌گذاری ۱۵,۰۰۰ میلیارد تومان به بانک شهر واگذار شد. دارایی جاری ۳,۰۰۰ میلیارد تومان، دارایی غیرجاری ۴,۷۰۰ میلیارد تومان، سرمایه ثبت‌شده ۳,۳۰۰ میلیارد تومان و بدهی غیرجاری ۳۳۰ میلیارد تومان است.

مالکیت و پرتفوی

مدیرعامل این گروه مالی گفت: گروه مالی شهر مالک ۳۰ درصد تأمین سرمایه تمدن (بدون تقسیم سود به دلیل عدم تمایل دو سهامدار بانکی دیگر)، ۱۰۰ درصد شهر آتیه، ۲۰ درصد کارگزاری بانک شهر (افزایش به ۴۰ درصد در سال جاری) و ۳۱ درصد لیزینگ شهر است. در پرتفوی بورسی، ۸ درصد متعلق به «فملی» و ۷ درصد متعلق به «فباهنر» است.

بیگ‌زاده افزود: بازدهی یک‌ساله سهام گروه مالی شهر ۴۶ درصد بوده است. تسویه ۱,۸۰۰ میلیارد تومان از بدهی‌های گروه به بانک و درج نماد شهر آتیه در بورس با وجود چالش‌های بازار ملک انجام شد.

وی تصریح کرد: عرضه شهر آتیه با سود سالانه ۶۰۰ میلیارد تومان، گزینه‌ای جذاب برای سرمایه‌گذاری است. مجوز کارگزاری بیمه و آکادمی شهر از سازمان بورس دریافت شده تا منابع درآمدی جدیدی ایجاد شود. سکوی تأمین مالی شهر با همکاری دانشگاه تهران در حال دریافت مجوز است، زیرا به دلیل سهامداری در تأمین سرمایه تمدن، امکان تأسیس مستقل آن وجود ندارد.

برنامه‌های کلیدی

مدیرعامل شهر اعلام کرد: افزایش سرمایه ثبت‌شده از ۱,۳۰۰ به ۵,۰۰۰ میلیارد تومان با همکاری سازمان، انعقاد قرارداد با بانک شهر برای انتشار اوراق، ایجاد لندتک برای شهرداری‌ها و انتشار اوراق تبعی با سود تضمینی حداقل ۴۰ درصد از برنامه‌های کلیدی است.

بیگ‌زاده افزود: در حوزه مسئولیت اجتماعی، ۷۰۰ میلیون تومان به بیماران پروانه‌ای، عمدتاً برای تأمین پانسمان، کمک شد. چالش سال گذشته، تأکید بر جذب مشتریان بیشتر با سود کمتر بود.

وی با بیان این نکته که برای عرضه اولیه تامین سرمایه تمدن در حال مذاکره با سهامدار دیگر این شرکت هستیم گفت: یکی از سهامداران بانکی به دلیل مفاد مواد ۱۶ و ۱۷ قانون، تمایل چندانی به توزیع سود ندارد، زیرا توزیع سود مشمول پرداخت مالیات می‌شود. بنابراین، معمولاً بیش از ۱۰ تا ۱۵ درصد سود توزیع نمی‌کند. ما و بانک شهر، به‌عنوان سهامداران شرکت تأمین سرمایه تمدن، در حال مذاکره هستیم تا بتوانیم این شرکت را برای عرضه اولیه (IPO) آماده کنیم. با توجه به پرتفوی تأمین سرمایه تمدن و اقداماتی که انجام داده، در صورت موفقیت IPO، سود قابل‌توجهی نصیب سهامداران، از جمله گروه مالی شهر، خواهد شد.

اظهارات حسابرس درباره پروژه آیسان

علی بیگ‌زاده در ادامه عنوان کرد: بهای تمام‌شده پروژه آیسان ۷۰۰ میلیارد تومان و ارزش آن حدود ۳,۰۰۰ میلیارد تومان است، اما طرح اولیه از ۴۴ طبقه به ۱۵ طبقه کاهش یافت. در سال گذشته، ۳۵۰ میلیارد تومان ذخیره برای ملک شرکت فرعی مدیریت عمران توسعه شهر آتیه منظور شد که با اقاله، این مبلغ در ذخیره گروه مالی شهر باقی ماند.

سخنان تکمیلی مدیرعامل

مدیرعامل این گروه مالی گفت: سود سهامداران خرد تا زمان تعیین‌شده پرداخت شده، اما بانک شهر در تأخیر پرداخت سود مسامحه کرده است. ارزش املاک گروه حدود ۲,۵۰۰ میلیارد تومان است که عمدتاً تحت مدیریت شهر آتیه قرار دارد. ضمن اینکه ارزش افزوده ۱,۰۰۰ میلیارد تومانی در یک سال گذشته حفظ شده تا به رشد سهم کمک کند.

بیگ‌زاده افزود: افزایش کارمزد در سال جاری پیگیری می‌شود و حسابرس نیز از «بهمند» به «آزمون‌پرداز» تغییر می‌کند. همچنین پاداش شرکت ۱.۵ میلیارد تومان، حق حضور در جلسات هیئت‌مدیره ۱۰ میلیون تومان (ناخالص)، حق حضور در کمیته‌های تخصصی ۸ میلیون تومان (ناخالص) و بودجه مسئولیت اجتماعی ۱ میلیارد تومان تعیین شده است. همچنین به ازای هر ۲ سهم، یک سهم جایزه تخصیص پیدا خواهد کرد. عرضه اولیه تأمین سرمایه تمدن در سال جاری انجام می‌شود و سهامداران خرد باید از تقسیم سود پایین استقبال کنند.

در این مجمع ، نماینده بانک شهر در هیات مدیره این شرکت درمورد شایعات واگذاری گروه مالی شهر گفت: بانک مرکزی بانک‌ها را موظف کرده است که بخشی از سرمایه‌گذاری‌های خود در شرکت‌های زیرمجموعه را در بازه زمانی مشخصی کاهش دهند. بانک‌ها نیز ملزم به رعایت الزامات بانک مرکزی هستند. تا زمانی که این الزامات پابرجاست، بانک‌ها موظف به اجرای آن‌ها خواهند بود. بنابراین، اگر بانک مرکزی برای فروش سهام فشار بیاورد، بانک شهر نیز ناچار به انجام این کار می‌شود.

در پایان این مجمع هیات‌مدیره سود ۵۳ ریالی پیشنهاد داد اما در نهایت ۷۰ ریال معادل ۷ تومان سود تقسیم شد. ضمن اینکه روزنامه اطلاعات به‌عنوان روزنامه رسمی انتخاب شد.

کد خبر 524870

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =