سهام پتروشیمی اروند با این روش قیمت گذاری شود

کارشناس بازار سرمایه به روش مناسب قیمت گذاری سهام پتروشیمی اروند پرداخت و گفت: حجم عرضه برای اروند نباید بیشتر از ۲ هزار میلیارد تومان باشد و پس از آن، مذاکراتی با نهادهای مختلف برای خرید و نگهداری سهم توسط صندوق‌ها انجام شود.

علی اسکینی در گفت و گو با صدای بورس در خصوص روش مناسب قیمت‌گذاری سهام پتروشیمی اروند گفت: وقتی یک سهم عرضه اولیه می‌شود، به‌طور طبیعی ۱۰ درصد از بازار صندوق‌های سرمایه‌گذاری به خرید آن سهم می‌پردازند. بنابراین، لازم است که قیمت‌گذاری به‌گونه‌ای صورت گیرد که برای این صندوق‌ها جذابیت ایجاد شود.

وی ادامه داد: به‌نظر می‌رسد اگر قیمت سهام حدود ۲۵ درصد زیر ارزش ذاتی قرار گیرد، می‌تواند اقبال بیشتری از سوی سرمایه‌گذاران جذب کند.

کارشناس بازار سرمایه همچنین تأکید کرد: در محاسبه ارزش ذاتی، باید از وزن دادن زیاد به ارزش جایگزینی خودداری کرد، چرا که در نهایت آنچه برای بازار اهمیت دارد، سودآوری شرکت است. به‌عبارتی، باید به‌جای تمرکز بسیاربر مدل‌های حسابداری و ارزیابی‌های تئوریک، عملکرد عملی و توان سودآوری شرکت در بازار مدنظر قرار گیرد.

اسکینی در خصوص حجم مناسب عرضه گفت: تجربه‌ای که حتی برای شرکت کوچکی مثل مانیزان جواب داده، این است که عرضه در دو مرحله انجام شود. مانیزان ابتدا ۱۵ درصد سهام خود را عرضه کرد و سپس، بخش دیگری از سهام خود را به‌طور مجدد عرضه کرد. این عرضه باید طبق تعهدات بورس و با پیش‌بینی عرضه‌های مجدد انجام شود.

وی اضافه کرد :پیشنهاد این است که حجم عرضه برای اروند نباید بیشتر از ۲ هزار میلیارد تومان باشد و پس از آن، مذاکراتی با نهادهای مختلف برای خرید و نگهداری سهم توسط صندوق‌ها انجام شود. این روش می‌تواند به تقویت پایه‌های نقدینگی در بازار کمک کند.

کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در این صورت، صندوق‌ها در صورتی که قیمت عرضه برای آن‌ها جذاب باشد، می‌توانند بخش قابل توجهی از عرضه را خریداری کنند و به این ترتیب، به کمک اروند بیایند. برای مثال در تورم ۴۰ درصدی، صندوق‌ها انتظار بازدهی بالایی در حدود ۶۰ درصد سالانه خواهند داشت و اگر این بازدهی برای آن‌ها تا حدی تضمین شود، می‌تواند به جذب نقدینگی بیشتر کمک کند و در نهایت شرایط مساعدتری برای رشد سهام فراهم آورد.

کد خبر 524839

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =