آنچه در مجمع بمپنا گذشت/ از تقسیم سود تا افزایش سرمایه

در مجمع عمومی سالیانه شرکت تولید برق عسلویه مپنا پس از تصویب صورت های مالی به ازای هر سهم ۷۰۰ ریال سود تقسیم شد.همچنین در ادامه افزایش سرمایه به میزان ۱۰۳ درصد از محل سود انباشته مورد تصویب سهامدران قرار گرفت.

به گزارش صدای بورس، مجمع عمومی سالیانه شرکت تولید برق عسلویه مپنا با نماد بمپنا با حضور بیش از ۸۷درصدی سهامداران برگزارشد.

سید علی مکبری مدیر عامل تولید برق عسلویه گروه مپنا در این مجمع ضمن اشاره به گزارش عملکرد شرکت، گفت: این شرکت در سال ۱۳۹۲ به عنوان اولین شرکت نیروگاهی در بازار سرمایه عرضه شد.

وی با اشاره به مشخصات واحدهای نیروگاه و ظرفیت اسمی ۱۰۱۸ مگاواتی بخش گازی و ظرفیت اسمی ۴۸۰ مگاواتی بخش بخار افزود: برای تامین مالی بخش گازی از وام ارزی که بر اساس قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر تبدیل به وام ریالی شده استفاده شد.

مکبری در ادامه این مجمع تصریح کرد : آمادگی تولید سالیانه نیروگاه عسلویه در سال قبل ۹۲درصد بود که ۹درصد نسبت به ۱۴۰۲ رشد داشته است. ضریب بهره‌برداری نیز از ۷۴درصد در ۱۴۰۲ به ۸۴.۴ درصد در ۱۴۰۳ رسید.همچنین میزان تولید برق نیروگاه در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲، رشد ۱۵درصدی داشته است.

مدیر عامل تولید برق عسلویه گروه مپنا سهم تولیدی سیکل ترکیبی این نیروگاه در کشور ۱.۹۴درصد اعلام کرد و افزود: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته نیروگاه سیکل ترکیبی عسلویه در آینده جزو اولین نیروگاه ها خواهد بود و پیش بینی می شود فروش برق تا پایان سال جاری به بیش از ۱.۵ همت برسد .

وی گفت: طرح توسعه نیروگاه عسلویه به سیکل ترکیبی تا انتهای آذرماه ۱۴۰۳ مجموعاً حدود ۸۵درصد پیشرفت داشته است. در صورت تأمین نقدینگی از طریق قرارداد بیع متقابل، این واحد تا اوایل نیمه اول سال ۱۴۰۵ به اتمام می‌رسد و به برق کشور متصل خواهد شد.

مدیر عامل تولید برق عسلویه گروه مپنا در ادامکه این مجمع اضافه کرد : در سال ۱۴۰۳ گواهی افزایش ظرفیت به‌ میزان ۴۲ مگاوات و انتشار در بورس انرژی اخذ شده و در حال معامله است.

به گفته وی مبلغ ۲۸۰ میلیون یوری وام ارزی دریافت کردیم و موفق شدیم آن را به ریالی تبدیل کنیم که در سال گذشته تسویه شد.

مکبری سقف نرخ انرژی در سال گذشته ۱۶۲ تومان اعلام کرد و اظهارداشت: برای سال جاری سقف نرخ انرژی ۲۰۹ تومان اعلام شده است. همچنین نرخ سوخت نیروگاهی سال گذشته ۱۸۰ تومان بود که در سال جاری به ۲۷۰ تومان رسید.

وی با پیگیری‌های انجام شده، معافیت مالیاتی تا ۱۴۰۷ تمدید شده است، گفت: در پرونده مالیاتی شرکت از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، قرارداد بیع متقابل به اشتباه وام بلاعوض تشخیص داده شده و مشمول مالیات شده بود که پیگیر آن هستیم.

مدیر عامل تولید برق عسلویه گروه مپنا در ادامه تصریح کرد : در سال‌های گذشته بحث تکمیل واحد سوم بخار مطرح بود، اما به دلیل اینکه وزارت نیرو تمایل چندانی نداشت، انجام نشد. البته موفق شده ایم به با وزارت نیرو به توافقاتی برسیم و عمده تعهدات از طریق بیع متقابل در همین پروژه دریافت شد.

مکبری ادامه داد:واحد ۳ نیروگاه بخار در چارچوب بیع متقابل برای ۳ واحد نیروگاه بوده است. گام سخت برای واحد ۳ برداشته شده و تمام تلاش برای تکمیل آن انجام شده است.

مدیر عامل تولید برق عسلویه گروه مپنا در این مجمع به چرایی تکمیل واحد ۳ نیروگاه بخار پرداخت و گفت: یکی از دلایل مهم تکمیل واحد ۳ نیروگاه بخار این است که در حال حاضر معضل تأمین سوخت در کشور وجود دارد و با این وضعیت، واحدهای گازی تعطیل می‌شوند و درآمد کاهش می‌یابد. واحدهای گازی در اولویت خروج از مدار قرار می‌گیرند، اما واحدهای بخار خیر. قرارداد برای ۳ واحد بسته شده بود و باید واحد ۳ اجرا می‌شد.

احمدرضا فراست معاون مالی و اقتصادی گروه مپنا نیز در این مجمع گفت : افزایش سرمایه ابتدا از سودهای انباشته و در صورت نیاز از محل تجدید ارزیابی خواهد بود.

وی افزود : مطالبات شرکت برق عسلویه مپنا با توجه به بیع متقابل، ارزی است و از این رو زیانی متوجه سهامداران نخواهد بود.

در ادامه این مجمع محسن امیری عضو هیئت مدیره مپنا نیز اضافه کرد: در حال حاضر معضل تامین سوخت در کشور داریم و باتوجه به این امر واحدهای گازی به مشکل برخورده و درآمد شرکت درصورت عدم توسعه به سیکل ترکیبی کاهش می یابد از این رو در صورت نیاز به استمرار سود، نیازمند پیروی از طرح توسعه به سیکل ترکیبی هستیم.

وی با اشاره به اینکه دارایی ثابت شرکت از ۲.۷ به ۴ همت رسیده است ، گفت: تا سال قبل ۲ همت از مطالبات شرکت از وزارت نیرو وصول شده است. رسیدگی به این موضوع و مشابه آن در سندیکای برق مطرح و پیگیری شده و اظهارنامه نیزارسال شده است.

مصوبات مجمع:

در پایان مجمع عمومی سالیانه شرکت تولید برق عسلویه مپنا پس از تصویب صورت های مالی به ازای هر سهم ۷۰۰ ریال سود تقسیم شد.

همچنین در ادامه مجمع عمومی به طور فوق العاده شرکت تولید برق عسلویه افزایش سرمایه به میزان ۱۰۳ درصد معادل با ۷،۹۷۲ میلیارد ریال از محل سود انباشته مورد تصویب سهامدران قرار گرفت.

کد خبر 522119

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =