بازار دوباره صعود کرد/ رشد ۵۰ درصدی معاملات خرد 

بازار سرمایه در هفته اول اسفندماه ۱۴۰۳ با رشد شاخص کل، شاخص هم وزن، ارزش  معاملات خرد و ورود نقدینگی اشخاص حقیقی همراه بود.

به گزارش صدای بورس، بازار سرمایه در هفته اول اسفندماه ۱۴۰۳ با رشد شاخص کل، شاخص هم وزن، ارزش معاملات خرد و ورود نقدینگی اشخاص حقیقی همراه بود. شاخص کل با رشد حدود ۵ درصدی مواجه شد و به ۲ میلیون ۸۴۳ هزار و ۹۷۹ واحدی رسید.

شاخص هم وزن رشد خفیف‌تری را تجربه کرد و ۲.۷ درصد بازدهی داشت. ارزش معاملات خرد در متوسط روزهای این هفته با رشد ۵۰ درصدی نسبت به هفته قبل به بیش از ۱۱.۴ هزار میلیارد تومان رسید. همچنین حدود ۲.۵ هزارمیلیارد تومان نقدینگی اشخاص حقیقی را شاهد بودیم.

بیشترین بازدهی و افت هفته
بیشترین بازدهی در این هفته نصیب سهامداران «والماس»، «الکتروماد» و «فروسیل» بود که هر یک حدود ۱۶ درصد بازدهی کسب کردند. بیشترین افت هم به سهام «وارس»، «وآفری» و «مادیرا» تعلق داشت که هر یک حدود ۱۱ درصد کاهش قیمت داشتند. در هفته مورد بررسی ۶۳ درصد نمادها بازدهی مثبت داشتند.

اخبار موثر شرکت‌ها
گزارش ماهانه شرکت‌ها در بهمن‌ماه روانه کدال شد. شرکت‌های متاثر از دلار نیمایی با توجه به رشد قابل توجه این نرخ نسبت به سال قبل با رشد خوبی در نرخ فروش محصولات مواجه شدند. شرکت‌هایی که گزارش‌های قابل قبولی داشتند تعداد زیادی بودند که از جمله آنها می‌توان به نمادهای «چافست»، «خموتور»، «سکرما»، «کگاز»، «سخاش»، «شجم»، «حپارسا»، «ساربیل»، «قزوین»، «فنوال»، «قیستو»، «غشهد»، «شیران» و «ریشمک» اشاره کرد. آمار تورم بهمن ماه منتشر شد که تورم ماهانه با رشد ۰.۶ درصدی نسبت به ماه قبل به ۴.۱ درصد رسیده است. بانک شهر آپ را خرید. آسیاتک یک شرکت خرید. در معاملات بورس کالا تیرآهن ذوب رشد ۹ درصد هفتگی را داشت و پی وی سی هم رشد ۲۰ درصد هفتگی را ثبت کرد. فرمول خوراک پالایشگاه‌ها رسما ابلاغ شد.

افزایش سرمایه و سود
«خودرو» ۹۴۰ و «خساپا» ۷۶۰، «خفنر» ۱۲۳، «وبملت» ۱۰۸، «شلرد» ۳۸۰، «لپیام» ۲۴،۰۰۰ درصد افزایش سرمایه از محل تجدید خواهند داشت. همچنین «شپنا» ۴۲، «هرمز» ۵۵ و «ختور» ۴۳ درصد پیشنهاد افزایش سرمایه از محل سود انباشته را روانه کدال کردند. «فن‌افزار» ۵۰ تومان، «وسکاب» ۳۰ تومان، «غصفها» ۴۷ تومان، «پکویر» ۱۰۰ تومان و «وغدیر» ۱۱۷ تومان سود در مجمع سالانه خود تقسیم کردند. «غپینو»، «کپشیر» و «گکوثر» افزایش نرخ داشتند. در این هفته مجددا عرضه اولیه داشتیم و نماد «مهرمام» و «آلومینا» عرضه شدند.

بازارهای جهانی و داخلی
در بازارهای جهانی هفته‌ای پر تلاطم را پشت سر گذاشتیم قیمت نفت برنت با افت بیش از ۷ درصدی هفتگی به ۷۲ درصد در هر بشکه رسید. قیمت هر اونس طلا در محدوده ۲۹۱۳ دلار در حال معامله بود. قیمت روی با افت ۱۰۰ دلاری به ۲۸۲۸ دلار رسید. سرب و آلومینوم هم به ترتیب ۲۰۱۲ و ۲۶۵۵ دلار در تن در حال معامله بودند. قیمت هر تن مس با رشد به ۹۵۴۰ دلار در تن رسید. قیمت بیت کوین هم با افت سنگین به ۸۶ هزار دلار رسیده بود. در بازار طلا و ارز داخلی قیمت هر دلار بازار آزاد حدود ۹۳ هزار تومان در حال معامله بود و دلار نیمایی در مرز ۶۸ هزار تومانی قرار دارد.
قیمت هر سکه امامی هم حدود ۷۷ میلیون تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار ۶.۷ میلیون تومان در حال معامله بودند.

  • ندا کریمی - کارشناس بازار سرمایه

  • شماره ۵۸۲ هفته نامه اطلاعات بورس

کد خبر 518611

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =