در مجمع ثمسکن چه گذشت؟/ زمان پرداخت سود سهام

درمجمع عمومی عادی سالیانه گروه سرمایه گذاری مسکن،۷۹۰ میلیارد ریال سود قابل تخصیص برای سهامداران در نظر گرفته شد و به ازای هر سهم ۵۰ ریال سود نقدی تقسیم شد.

به گزارش صدای‌بورس مجمع عمومی عادی سالیانه گروه سرمایه‌گذاری مسکن با حضور ۷۶.۶۰ درصد سهامداران برگزار شد. در این نشست، گزارش عملکرد سال مالی گذشته ارائه شد و برنامه‌های استراتژیک شرکت برای سال آینده تشریح شد.


محسن علیزاده، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های شرکت، از افزایش سطح عملکرد، رشد سودآوری و گسترش پروژه‌های مسکونی و زیرساختی به‌عنوان دستاوردهای کلیدی سال مالی گذشته یاد کرد.
وی در این مجمع اعلام کرد :در پایان سال مالی ۱۴۰۳، گروه سرمایه‌گذاری مسکن موفق شد با شروع بیش از ۷۶،۱۹۲ واحد مسکونی و اجرای پروژه‌هایی به وسعت بیش از ۱۰.۸۵ میلیون مترمربع، نقش مهمی در توسعه مسکن و زیرساخت‌های عمرانی کشور ایفا کند. علاوه بر این، ارزش کل واگذاری‌های شرکت در سال مالی گذشته به ۲۷،۳۶۲ میلیارد ریال رسید که نشان‌دهنده رشد قابل توجه در مقایسه با سال‌های گذشته است.
علیزاده افزود: شرکت هم‌اکنون در ۲۸ استان و ۳۶ شهر کشور فعالیت دارد و از طریق ۱۷ شرکت تابعه، پروژه‌های گوناگونی را در بخش‌های مسکونی، تجاری، اداری و عمرانی اجرا می‌کند. همچنین، با افزایش سرمایه شرکت به ۱۵،۸۰۰ میلیارد ریال، گروه سرمایه‌گذاری مسکن توانسته است توان مالی خود را تقویت کرده و شرایط را برای اجرای پروژه‌های بزرگ‌تر فراهم سازد همچنین ثمسکن برای سرمایه گذاری اقشار کم درآمد شیوه های توکنایز را در دستور کار قرار داده است.

عملکرد فروش در سال مالی ۱۴۰۳

مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن با اشاره به عملکرد فروش شرکت‌های تابعه اظهار داشت: در سال مالی ۱۴۰۳، گروه موفق به فروش بیش از ۶۰،۴۴۱ مترمربع از پروژه‌های خود شد که شامل ۵۳۳ واحد مسکونی، تجاری و اداری بوده است. مجموع ارزش این واگذاری‌ها ۲۷،۳۶۲ میلیارد ریال برآورد شده است.

وی تأکید کرد: روند رشد فروش در سال‌های اخیر نشان‌دهنده افزایش تقاضا و اعتماد سرمایه‌گذاران به پروژه‌های شرکت است. ما همچنان بر توسعه پروژه‌های جدید و متنوع‌سازی محصولات خود تمرکز خواهیم داشت.

تحلیل وضعیت مالی و بازدهی سهام

مدیر عامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن به شرح ترکیب سهامداران این گروه پرداخت و گفت: گروه مالی مسکن با ۴۹.۵ درصد سهام شناور شرکت با حدود ۲۵.۴ و پس از آن شرکت سرمایه گذاری خورشید سپهر درحدود ۱۳.۶ درصد بیشترین درصد سهام گروه سرمایه گذاری مسکن را دارا هستند.

علیزاده در بخش دیگری از سخنان خود، به روند سودآوری و عملکرد مالی شرکت اشاره کرد و گفت: سود تلفیقی شرکت در سال مالی گذشته به ۴،۰۴۱ میلیارد ریال رسید که نسبت به سال‌های قبل، رشد قابل توجهی داشته است. همچنین، سود شرکت اصلی نیز در سال مالی جاری ۳۱۶۱ میلیارد ریال ثبت شد که نشان‌دهنده عملکرد مثبت شرکت در بازار سرمایه است.

وی با اشاره به نوسانات بازار و اصلاحات مالی انجام‌شده اظهار داشت:با اجرای برنامه‌های ساختاری و افزایش سرمایه، ارزش سهام شرکت طی سال گذشته به ثبات بیشتری رسیده است. علاوه بر این، تغییرات مدیریتی و تحولات منطقه‌ای نیز بر روند بازدهی سهام 'ثمسکن' تأثیرگذار بوده‌اند، اما رویکرد ما بر حفظ ارزش دارایی‌های سهامداران و تقویت سودآوری پایدار است. افزایش سرمایه گروه شرکت سرمایه‌گذاری مسکن از محل سود انباشته و اندوخته‌های سرمایه‌ای به ارزش ۹۵۰ میلیارد تومان بوده است.

برنامه‌های آینده و چشم‌انداز توسعه

مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن برنامه‌های آتی شرکت را تشریح کرد و گفت: تمرکز ما در سال آینده بر توسعه کسب‌وکار، افزایش بهره‌وری در فرآیندهای ساخت، بهینه‌سازی روش‌های تأمین مالی و ارتقای فناوری‌های نوین در حوزه ساخت‌وساز خواهد بود. در همین راستا، برنامه‌ریزی برای اجرای پروژه‌های جدید و ورود به بازارهای جدید در دستور کار قرار دارد.

وی تأکید کرد: با اجرای پروژه‌های زیرساختی جدید، افزایش کیفیت ساخت، و توسعه روش‌های تأمین مالی، تلاش می‌کنیم تا سهم بیشتری در بازار مسکن داشته باشیم و ارزش افزوده بیشتری برای سهامداران ایجاد کنیم.

افزایش سرمایه در دستور کار

علیزاده از عملکرد شرکت های‌ تابعه گفت: زیربنای جدید شرکت‌های تابعه گروه سرمایه‌گذاری مسکن در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ با رشد ۲۴ درصدی مواجه بوده است. همچنین در سال مالی ۱۴۰۳، شرکت‌های تابعه موفق به فروش ۶۰ هزار مترمربع پروژه مسکونی در قالب ۵۳۳ واحد شدند که ارزش واگذاری این واحدها ۲.۷ همت برآورد شده است.

وی ادامه داد: عملکرد فروش شرکت‌های تابعه گروه از سال ۱۳۹۹ تاکنون، در حدود همان ۶۰ هزار مترمربع باقی مانده، این موضوع نشان‌دهنده ثبات نسبی فروش در این بخش طی این سال‌ها بوده است.

مدیرعامل ثمسکن خاطرنشان کرد: افزایش سرمایه شرکت‌های تابعه از محل مطالبات، آورده نقدی و اندوخته‌های قانونی برابر با ۱,۲۴۷ میلیارد ریال بوده است. همچنین، افزایش سرمایه از محل سود انباشته نیز به ۶,۰۵۰ میلیارد ریال رسیده که نشان‌دهنده تقویت بنیان مالی این شرکت‌ها در سال ۱۴۰۳ است.

برنامه‌های جدید ثمسکن برای تأمین مالی و عرضه اولیه

علیزاده، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن، از برنامه‌های این گروه برای عرضه اولیه حداقل سه شرکت زیرمجموعه خبر داد و اظهار داشت: پس از برگزاری مجمع، کمیته کارشناسی برای تجدید ارزیابی دارایی‌ها تشکیل خواهد شد.

وی با اشاره به لزوم تغییر در روش‌های تأمین مالی گفت: اتکا به بازار پول برای تأمین مالی دیگر کارآمد نیست و باید به سمت روش‌های نوین تأمین مالی حرکت کنیم.

علیزاده افزود: شاید برخی روش‌های جدید تأمین مالی بر بهای مسکن تأثیرگذار باشد، اما برای توسعه پایدار، چاره‌ای جز استفاده از این ابزارها نداریم.

وی همچنین خاطرنشان کرد:گروه سرمایه‌گذاری مسکن در تلاش است تأمین مالی پروژه‌ها را به بهترین شکل از طریق روش‌های نوین انجام دهد.

ارزیابی عملکرد مالی گروه سرمایه‌گذاری مسکن

علیزاده، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن، با اشاره به ارزیابی منصفانه و مطلوب وضعیت مالی شرکت گفت: عملکرد مالی شرکت‌های زیرمجموعه به‌صورت دقیق مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی در خصوص وضعیت مالیاتی شرکت‌های زیرمجموعه گروه اضافه کرد: در صورت‌های مالی فعلی، بدهی‌های مالیاتی شناسایی و منظور نشده است. با این حال، تعدیل‌هایی در این صورت‌ها باید اعمال شود که در نتیجه آن، سود انباشته شرکت به ۱,۰۳۲ میلیارد ریال کاهش خواهد یافت.

علیزاده تأکید کرد: این تعدیل‌ها با هدف شفاف‌سازی صورت‌های مالی انجام می‌شود و گروه سرمایه‌گذاری مسکن همچنان بر بهبود عملکرد مالی و مدیریت بهینه منابع تأکید دارد.

مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن، از کاهش مالیات ساخت و اولین فروش واحدهای نوساز خبر داد و گفت: بخش بسیاری از مالیات شرکت‌های زیرمجموعه به دلیل مالیات ۲۵ درصدی این حوزه بوده که با پیگیری‌های انجام‌شده، این مالیات‌ها به میزان قابل توجهی کاهش یافته است و این روند همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به تعدیل‌های مالی در صورت‌های مالی شرکت افزود: سود سال مالی مورد گزارش به میزان ۱,۱۰۹ میلیارد ریال و سایر دریافتنی‌ها به میزان ۱,۶۵۰ میلیارد ریال کاهش یافته است، در حالی که موجودی املاک شرکت به مبلغ ۵۴۱ میلیارد ریال افزایش داشته است.

علیزاده همچنین به تغییرات مدیریتی و تحولات منطقه‌ای تأثیرگذار بر عملکرد شرکت اشاره کرد و گفت: گروه سرمایه‌گذاری مسکن (ثمسکن) از مردادماه ۱۴۰۳ با تغییر مدیریت همراه بوده است و افت بازدهی در مهرماه ۱۴۰۳ نیز به دلیل شرایط و تحولات منطقه‌ای رخ داده است.

وی افزود : در حال حاضر، روند افزایش سودآوری و جبران عقب‌ماندگی‌ها در دستور کار قرار دارد و اقدامات عملیاتی برای بهبود عملکرد مالی شرکت در حال انجام است.

مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن، با اشاره به کاهش مالیات ساخت و فروش واحدهای نوساز اظهار داشت: بخش زیادی از مالیات شرکت‌های زیرمجموعه ناشی از مالیات ۲۵ درصدی این حوزه بوده که با پیگیری‌های انجام‌شده، این مالیات‌ها به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

علیزاده در ادامه به برخی ابهامات گزارش حسابرسی از جمله واگذاری زمین به شرکت سرمایه‌گذاری شمال شرق، پروژه‌های خدامی، ساختمان میرداماد و مسائل مالیاتی پاسخ داد و تأکید کرد پیگیری‌های لازم انجام شده و این موارد تأثیر منفی بر سودآوری «ثمسکن» نخواهد داشت.
وی در خصوص پوشش بیمه‌ای در پروژه های ساختمانی گفت: در پروژه‌های ساختمانی، به دلیل ریسک پایین خسارت و آتش‌سوزی در مراحل اسکلت و فونداسیون، پوشش بیمه‌ای حداقلی لحاظ می‌شود یا در برخی موارد اعمال نمی‌شود. این موضوع با هدف کاهش هزینه‌های ساخت و افزایش سودآوری صورت می‌گیرد.

مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن اعلام کرد: تمامی اعضای هیئت‌مدیره تکمیل شده و شرکت تحت مدیریت کامل در حال فعالیت است. همچنین تاخیرهای گزارش‌شده در حسابرسی، ناشی از رویدادهای غیرمنتظره مانند تعطیلات اخیر بوده و شرکت در تلاش است تا بیشترین انطباق را با مقررات بورس داشته باشد.

کاهش هزینه‌ها و افزایش سودآوری

علیزاده با اشاره به عملکرد سه‌ماهه پایانی سال مالی گفت: هزینه‌های شرکت ۲۶ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش یافته است.

مدیرعامل مدیرسرمایه گذاری مسکن گفت: بخشی از سود انباشته برای افزایش سرمایه اختصاص داده شده است. با وجود مشکلاتی مانند تورم و نوسانات ارزی، تلاش می‌شود هزینه‌ها در پایین‌ترین سطح ممکن حفظ شود و سودآوری افزایش یابد.

علیزاده در پایان همچنین از آغاز فرآیند تجدید ارزیابی دارایی‌های ثابت خبر داد و گفت: بررسی‌های لازم در خصوص دارایی‌های بلندمدت نیز در حال انجام است.

مشکل میرداماد برطرف می شود

علی عسگری، مدیرعامل گروه مالی بانک مسکن، نیز در این مجمع اعلام کرد که مشکل ساختمان میرداماد تا پایان سال برطرف خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی درباره سودآوری پایین ثمسکن نسبت به تورم در بخش مسکن و ساختمان عنوان کرد: شرکت‌ها در برخی موارد با محدودیت‌هایی روبه‌رو هستند و معذوریت‌هایی دارند که بر عملکردشان تأثیر می‌گذارد. اما باید تلاش کنیم رویکرد درست شرکت‌داری را دنبال کنیم.

مدیرعامل گروه مالی بانک مسکن از تصمیم برای تأمین مالی پروژه‌ها از طریق صندوق پروژه خبر داد و گفت: پروژه گرفتن هنر نیست، مهم تأمین مالی صحیح و به سرانجام رساندن آن با توجیه مالی مناسب است.

مصوبات مجمع

در پایان مجمع عمومی عادی سالیانه گروه سرمایه‌گذاری مسکن سهامداران ضمن بررسی صورت‌های مالی و استماع گزارش هیئت‌مدیره، درباره چالش‌های موجود، فرصت‌های سرمایه‌گذاری جدید و راهکارهای توسعه و افزایش سودآوری شرکت به بحث و تبادل نظر پرداختند.
مجمع عمومی با تصویب صورت های مالی شامل صورت سود و زیان و جریان وجوه نقد ویادداشت های همراه برای سال منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۳ به تصویب سهامداران رسید.

روزنامه دنیای اقتصاد به‌عنوان روزنامه رسمی برای انتشار آگهی‌های شرکت تعیین شد.

در مجمع عمومی سالیانه ثمسکن تصویب شد سود قابل تخصیص ۸۳۶ میلیارد ۳۴۹ میلیون ریال به حساب اندوخته شرکت منظور شو.

۷۹۰ میلیارد ریال سود قابل تخصیص برای سهامداران در نظر گرفته شد و به ازای هر سهم ۵۰ ریال تقسیم شد.

حق حضور اعضای غیرموظف هیئت‌مدیره ۱۰ میلیون تومان تعیین شد.مبلغ حسابرسی برای سال مالی ۱ میلیارد ۳۰۰ میلیون تومان بوده است که برای سال مالی بعد ۵۰ درصد افزوده می‌شود.

همچنین در پایان مجمع اعلام شدتلاش براین است تا در کوتاه ترین زمان ممکن تا قبل از عید و نهایت تا آخر فروردین ۱۴۰۴تقسیم سود انجام شود.

کد خبر 517194

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =