نرخ تسعیر ارز شبکه بانکی کشور در سال ۱۴۰۲ اعلام شد

بانک مرکزی نرخ تسعیر اقلام پولی دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی شبکه بانکی کشور برای گزارشگری مالی پایان سال ۱۴۰۲ را بر اساس نرخ خرید حواله ETS مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تاریخ ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۲ تعیین کرد.

به گزارش صدای بورس و به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، بر اساس بخشنامه شماره ۰۳/۶۴۹۲ و پیرو بخشنامه‌های منتهی به بخشنامه شماره ۳۱۹۶۱۶‏/۰۱ مورخ ۲۵‏/۱۲‏/۱۴۰۱ موضوع اعلام نرخ تسعیر برای گزارشگری مالی منتهی به اسفند ماه سال ۱۴۰۱ و بر اساس مصوبة جلسه ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ هیئت عامل بانک مرکزی در خصوص نرخ تسعیر اقلام پولی دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی شبکه بانکی کشور برای گزارشگری مالی پایان سال ۱۴۰۲، بر اساس بند «الف» مصوبه مقرر شد تا اقلام پولی دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی برای گزارشگری مالی پایان سال مالی ۱۴۰۲ بر اساس نرخ خرید حواله ETS مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تاریخ ۲۸‏/۱۲‏/۱۴۰۲ و با رعایت استانداردهای حسابداری، تسعیر شود.

در بند «ب» این مصوبه آمده است که سود (زیان) ناشی از تسعیر اقلام پولی دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی در پایان سال مالی به حساب سود و زیان دوره منتقل و چنانچه مانده سرفصل «حساب سود و زیان انباشته» بانک و موسسه اعتباری غیربانکی قبل از تخصیص اندوخته‌ها نشان دهنده سود باشد، سود ناشی از تسعیر (پس از حذف آثار مالیاتی احتمالی) به عنوان سود قابل تقسیم محسوب نمی‌شود و باید صرف افزایش سرمایه آن بانک و موسسه اعتباری غیربانکی شود. ضمناً چنانچه مانده سرفصل مزبور نشان دهنده زیان باشد، سود ناشی از تسعیر اقلام پولی دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی، صرفاً کاهنده زیان انباشته خواهد بود.

براساس بند «ج» این مصوبه قراردادهای منعقده بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی با مشتریان، تابع شرایط و مفاد مندرج در قراردادهای فیمابین است.

همچنین بر اساس بند «د» مصوبه در خصوص اقلام دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی غیرپولی نیز مفاد استانداردهای حسابداری (مبنی بر تسعیر به نرخ ارز زمان ایجاد‏‌‏‌‏‌‏‌‏/ تحصیل‌‏‌‏‌‏‌‏‌‏/ تجدید ارزیابی) لازم الاجرا است.

گفتنی است، بر اساس اعلام بانک مرکزی تا مقطع بعدی اعلام نرخ تسعیر توسط این نهاد، مراتب فوق با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۱۴۹۱۵۳‏‌‏‌‏‌‏‌‏‌‏/۹۶ مورخ ۱۶‏‌‏‌‏‌‏‌‏‌‏/۵‏‌‏‌‏‌‏‌‏‌‏/۱۳۹۶ ملاک و مبنای تسعیر اقلام دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی در بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی است.

کد خبر 492796

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • نقش تعیین کننده اعتبارسنجی در طرح وام مهربانی

    مدیرعامل شرکت رتبه بندی اعتباری:

    نقش تعیین کننده اعتبارسنجی در طرح وام مهربانی

    اعتبارسنجی در دنیا یک صنعت شناخته شده بوده که قدمتی بیش از ۲ قرن دارد و در حال حاضر اکثر کشورها از اعتبارسنجی در صنایع مختلف استفاده می‌کنند. به این معنی که کشورها سال‌هاست دریافته‌اند که سنجش ریسک و بررسی سوابق رفتاری و اعتباری افراد می‌تواند کمک مؤثری به توسعه اقتصادی کشور و رفتارسازی اجتماعی کند.

  • جزئیات جدید از اجرای طرح تجمیع کارت‌های بانکی

    جزئیات جدید از اجرای طرح تجمیع کارت‌های بانکی

    معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی درباره نظام اعتبارسنجی که در سال ۱۴۰۳ اجرایی می شود و آخرین برنامه ها درباره تجمیع کارت‌های بانک‌ها به توضیحاتی پرداخت.

  • حقوق امسال کارمندان دولت، ابلاغ شد

    حقوق امسال کارمندان دولت، ابلاغ شد

    معاون اول رئیس جمهور تصویب‌نامه هیأت وزیران در خصوص حقوق کارمندان دولت و بازنشستگان کشوری، قضات، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها، کارانه پزشکان و حقوق والدین شهدا را به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =