موانع کنترل کیفیت در محصولات کشاورزی چیست؟

عضو هئیت مدیره انجمن مدیریت کیفیت با بیان اینکه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان محل تعارض منافع است، چرا که همان طور که در عنوان آن دیده می‌شود باید همزمان از تولیدکننده و مصرف کننده حمایت کند، گفت: به طور کلی کنترل کیفیت نیاز به جامعه آماری مشخص دارد که در حوزه محصولات کشاورزی فراهم نیست.

به گزارش صدای بورس ، حسن فروزان‌فرد - عضو هئیت مدیره انجمن مدیریت کیفیت - در نشست خبری بزرگداشت روز ملی کیفیت با بیان اینکه اقتصاد دستوری امکان تکاپوی مناسب در بحث کیفیت را فراهم نمی‌کند، گفت: وقتی قیمت از شکل دستوری خارج می‌شود، شرایط برای استاندارد و کیفیت بالاتر ایجاد می‌شود، اما وقتی به سمت اقتصاد دستوری حرکت کردیم کیفیت اولین شهید میدان است.

وی با بیان اینکه سیستم‌های مدیریت کیفیت که در بنگاه‌ها استفاده می‌شود چالش بزرگی دارد که با مشکلاتی برای ادامه حیات شرکت‌ها مواجه هستند، تصریح کرد: در سال‌های اخیر پیش نویس قانون توسعه نظام استاندارد تهیه و تصویب شد و یک عنصر اساسی این قانون، تدوین سندهای مقررات فنی است. سندهای مقررات فنی لازمه بهبود فضای کسب و کار هستند.

فروزان‌فرد در ادامه در پاسخ به سوالی درباره ناکارآمدی سازمان حمایت، گفت: جایگاه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان از نظر خود دولت هم مناسب نیست و در سال‌های اخیر تصمیماتی برای ادغام آن گرفته شدکه در نهایت انجام نشد. از طرف دیگر این سازمان محل تعارض منافع است چرا که همان طور که در عنوان آن دیده می‌شود باید همزمان از تولیدکننده و مصرف کننده حمایت کند. در مواردی هم که شکایت در این سازمان به نتیجه برسد، تنها دستاوردش واریز مقداری جریمه به خزانه دولت است.

عضو هئیت مدیره انجمن مدیریت کیفیت در ادامه در پاسخ به سوالی درباره کیفیت محصولات کشاورزی، گفت: در سال‌های گذشته اتاق بازرگانی پیگیر نظارت بر کیفیت محصولات کشاورزی بوده و این دغدغه اول به خاطر صادرات شروع شد و چون در مقطعی نتوانستیم استاندارهای مقصد را پاس کنیم و برخی کالاهای صادراتی برگشت خورد، متوجه ایرادات شدیم. وقتی این مشکل مشخص شد در اتاق تهران، جلساتی برگزار و گفت‌وگوهایی با ذینفعان انجام شد.

وی افزود: مشکلی که وجود دارد این است که حتی اگر کیفیت محصولات کشاورزی در سطح عرضه بررسی شود، مبدا آن‌ها مشخص نیست که بخواهیم کالا را برگردانیم. پس کنترل کیفیت محصولات کشاورزی نیاز به زیرساخت‌هایی دارد. به طور کلی کنترل کیفیت نیاز به جامعه آماری مشخص دارد که در حوزه محصولات کشاورزی فراهم نیست. در اصل شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی شبیه مجوزدار کردن تولیدی‌ها است، اما هنوز محقق نشده است.

فروزان‌فرد با بیان اینکه در رابطه با محصولات کشاورزی پیشنهاد اتاق بازرگانی به صورت یک سند مشخص تهیه و دو سال قبل منتشر شده، گفت: اصلی‌ترین موضوع این سند این است که تولید بدون شناسنامه ظرفیت کنترل کیفی را از بین می‌برد و این وضعیتی است که دقیقا در حوزه کشاورزی شاهد هستیم. در حوزه کشاورزی، محصول بدون شناسنامه داریم که قابلیت کنترل کیفی آن به شدت کاهش پیدا می‌کند.

در بخش دیگری از این برنامه فرزین انتصاریان - رئیس هیئت مدیره انجمن مدیریت کیفیت - با بیان اینکه کیفیت یک مفهوم ذهنی برای مصرف کنندگان است، گفت: در دنیای امروز سازمانی با کیفیت است که می‌تواند محصول با کیفیت تولید کند و مشتری راضی داشته باشد و اگر آنها نباشند محصول خوب تولید نمی‌شود، تمرکز دنیا الان از محدود شدن تولید محصول و رضایت مشتری بسیار فراتر رفته است.

به گفته رئیس انجمن مدیریت کیفیت ایران این انجمن به عنوان یک نهاد مردمی و تشکل بخش خصوصی به دنبال مدیریت کیفیت است، به همین منظور باید تحولات جهانی را شناسایی و به جامعه داخلی انتقال داده و پیگیر باشیم با این تحولات نیز آثار مثبتی در بخش تولید صنعتی و بخش خدمات آشکار می‌شود. متاسفانه قانون گذاری در ایران با کیفیت انجام نمی‌شود و این در حالی است که برنامه نویسی ما باید با توجه به تغییرات تکنولوژی اتفاق بیفتد نه اینکه چیزی به برنامه‌های گذشته اضافه شود، بنابراین برای نوشتن برنامه‌های توسعه‌ای کشور نیاز به یک راهبرد است.

منبع: ایسنا

کد خبر 482288

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • زمین های کشاورزی چه زمانی سنددار می‌شود؟

    زمین های کشاورزی چه زمانی سنددار می‌شود؟

    مدیرکل دفتر مهندسی و حدنگاری اراضی سازمان امور اراضی با بیان اینکه صدور سند برای اراضی کشاورزی کار فراسازمانی است، گفت: عدم هماهنگی دستگاه‌های مربوطه با یکدیگر، همکاری نکردن برخی مالکان به دلیل مشکلات حقوقی و برخی قوانین دست‌ و پاگیر موانعی بر سر راه صدور سند اراضی کشاورزی به حساب می‌آیند.

  • اعلام آمادگی واردکنندگان برنج برای صادرات برنج

    اعلام آمادگی واردکنندگان برنج برای صادرات برنج

    دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: ارتباطات برون مرزی این انجمن می تواند بسترهای مناسب به منظور صادرات برنج با کیفیت ایرانی و رقابت با سایر تولیدکنندگان شاخص برنج آسیا و جهان را فراهم کند. ​

  • روابط ایران و چین بیش از هر زمان دیگری فرصت رشد دارد

    روابط ایران و چین بیش از هر زمان دیگری فرصت رشد دارد

    وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به اینکه روابط ایران و چین امروز بیش از هر زمان دیگری فرصت رشد دارد، گفت: : روابط دیرینه ایران و چین به چند قرن می‌رسد که همیشه در فضای مثبت‌اندیشانه دنبال شده است.

  • هدف‌گذاری توسعه ۲ میلیون هکتاری کشاورزی فراسرزمینی

    هدف‌گذاری توسعه ۲ میلیون هکتاری کشاورزی فراسرزمینی

    نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سنجه عملکردی امنیت غذایی و ارتقای تولید محصولات کشاورزی تا پایان برنامه هفتم توسعه را تعیین کردند.

  • بارندگی گوجه و خیار را گران کرد!

    بارندگی گوجه و خیار را گران کرد!

    رئیس اتحادیه بارفروشان تهران گفت: به علت بارندگی در روزهای گذشته امکان برداشت محصولاتی همچون گوجه فرنگی و خیار چند روز وجود نداشت و همین موضوع باعث نوسان در بازار شد که خوشبختانه با عرضه فراوان این صیفی‌جات در بازار قیمت‌ها به قبل بازگشته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =