توسعه آموزش‌های مهارتی راهکار کاهش نرخ بیکاری

آموزش‌های مهارتی به صورت مستقیم موجب اشتغالزایی و تثبیت شغلی می‌شود و نقش موثری در توسعه اقتصادی،افزایش راندمان تولید و کاهش آسیب‌های اجتماعی ایفا می‌کند.

به گزارش صدای بورس، مهارت و فناوری یکی از عوامل اصلی رشد و توسعه اقتصادی پایدار کشور است و نقش مهمی در افزایش اشتغال مولد، بهبود فضای کسب و کار، استفاده بهینه از فرصت‌ها و افزایش کارایی اقتصاد مقاومتی در درون جامعه ایفا می کند.

جوانان با فراگیری مهارت‌های فنی و حرفه‌ای، نیروی خلاقیت خود را در یک فضای رقابتی در مسیر خدمت به مردم به کار می‌گیرند و زمینه رشد و توسعه اقتصادی منطقه و استان خود را فراهم می کنند.

آموزش‌های مهارتی زمینه‌ساز ایجاد مشاغل و حرف با ثبات است و از پدید آمدن شغل های کاذب و ناپایدار جلوگیری می‌کند.

این آموزش‌ها مهارت آموزان را آماده ورود به بازار کار می کند و کارایی افراد را با توجه به تغییرات فناوری افزایش می دهد.

افراد پس از به دست آوردن دانش و مهارت‌های تخصصی در زمینه‌های مختلف می‌توانند در شغل‌های مناسب مشغول فعالیت شوند و حتی به عنوان کارآفرین، نیازهای اصلی کشور را در حوزه های مختلف برطرف کنند.

دوره های مهارت آموزی موجب اشتغالزایی و امید به زندگی افراد بیکار می شود

یکی از مهارت‌آموزان فنی و حرفه‌ای درباره تاثیرگذاری این دوره‌ها گفت: سه سال پیش در دوره‌های بلند مدت فنی و حرفه‌ای در رشته مد و لباس شرکت کردم و حالا علاوه بر کارگاه اشتغالزایی چند هنرآموز هم دارم.

فاطمه احمدی با بیان اینکه برگزاری این دوره‌ها برای دانش آموختگان بیکار یا حتی افرادی که امکان حضور در دانشگاه را ندارند بسیار موثر است، اضافه کرد: قطعا این موضوع موجب اشتغالزایی و امید به زندگی افراد بیکار خواهد شد.

وی با بیان اینکه بانوان به ویژه در حوزه زیبایی و مد و لباس فرصت بیشتری برای کار دارند، گفت: به عقیده من اگر تعداد این رشته‌ها افزایش یابد به اشتغال تعداد زیادی از بانوان کمک خواهد کرد.

تدوین اسناد حرفه ها برای معرفی و استاندارسازی مشاغل در زنجان انجام شد

سازمان فنی و حرفه‌ای در عمل به این وظیفه خطیر از سال ۱۳۵۹ آغاز به کار کرده و آموزش‌های خود را دو بخش دولتی و غیردولتی ارائه می‌دهد.

سند توسعه، اشتغال و مهارت آموزی با هدف برنامه ریزی و استفاده از ظرفیت های بازار کار، آینده پژوهی، نقشه توسعه راه آموزش‌های مهارتی در سطح استان با توجه به نیازها و ظرفیت‌های اشتغال انجام شده است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان زنجان درباره آموزش‌های ارائه شده توسط این سازمان، گفت: سند توسعه، اشتغال و مهارت آموزی استان با هدف برنامه ریزی و استفاده از ظرفیت های بازار کار، آینده پژوهی و توسعه آموزش‌های مهارتی در سطح استان با توجه به نیازها و ظرفیت‌های اشتغال انجام شده است.

محمدرضا انصاری با بیان اینکه مهارت، ارتباط مستقیم با خلاقیت و نوآوری دارد و افراد با فراگیری مهارت‌های مختلف، احساس اعتماد به نفس را در خود تقویت می‌کنند، افزود: یکی از دستاوردهای مهارت آموزی، ایجاد شکوفایی، اعتماد به نفس و خلاقیت و نوآوری است.

وی با بیان اینکه یکی از رسالت‌های این سازمان فقرزدایی در سطح جامعه با توانمندسازی نیروی انسانی است، اضافه کرد: طرح تدوین اسناد حِرَف برای معرفی مشاغل و استاندارسازی مشاغل از دیگر سیاست های مجموعه فنی و حرفه ای است که در زنجان در مورد رشته معماری و صنعت چاقو انجام شده و نتایج خوبی هم داشته است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان زنجان با یادآوری اینکه فنی و حرفه‌ای پس از برگزاری دوره‌های مهارت‌آموزی در تمامی رشته‌ها، اشتغال را رهگیری می کند، گفت: اشتغال یک فرآیند چند بعدی است و به حمایت‌های سایر دستگاه‌ها نیاز دارد.

وی با بیان اینکه تمامی افراد می‌توانند در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای مهارت آموزی کنند، گفت: مهارت، فرآیندی اکتسابی است و مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای سراسر کشور این آمادگی را دارد تا به تمامی افراد جامعه در حوزه‌های مختلف آموزش دهد و خدمت‌رسانی کند.

بهره مندی قریب به ۲ میلیون نفر از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای

انصاری با بیان اینکه در حدود ۶ ماهه نخست امسال قریب به ۲ میلیون نفر از آموزش‌های دولتی و غیردولتی مراکز فنی و حرفه‌ای استان بهره‌مند شدند، گفت: ۷۵ درصد آموزش‌ها بر اساس استاندارد عملی و ۲۵ درصد تئوری یا همان عمومی بوده است.

انصاری یادآور شد: آموزش‌ها و ارتقای مهارت‌ها بر مبنای نیازهای شغلی در استان اجرا می‌شود و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای علاوه بر مراکز شهرها شامل تیم‌های سیار است که طبق اعلام نیاز داوطلبان در مرکز فنی و حرفه‌ای انجام می‌شود.

رشته‌های برق، الکترونیک، رباتیک، جوشکاری، مکانیک خودرو، کامپیوتر و برق خودرو، صنایع دستی، قلم زنی، صنایع مس، الماس تراشی، طلا و جواهرسازی، دوره‌های تخصصی امنیت شبکه و آینه کاری از جمله دوره‌های پرطرفدار در بین زنجانی‌هاست.

وی با اشاره به گسترش تعداد دوره‌های برگزار شده، گفت: رشته‌های برق، الکترونیک، رباتیک، جوشکاری، مکانیک خودرو، کامپیوتر و برق خودرو، صنایع دستی، قلم زنی، صنایع مس، الماس تراشی، طلا و جواهرسازی، دوره‌های تخصصی امنیت شبکه و آینه کاری از جمله دوره‌های پرطرفدار در بین زنجانی‌هاست.

انصاری در ارتباط با تفکیک جنسیتی دوره‌ها نیز گفت: بخش مراقبت زیبایی و مد و لباس مختص بانوان است، البته بانوان در صنایع چوب، تعمیرات خودرو، رشته های سنگین مکانیک، فناوری اطلاعات و رشته‌های میان رشته ای و کابینت سازی نیز وارد شده اند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان زنجان همچنین از تعریف بالغ بر ۹ هزار و ۵۰۰ استاندارد شغلی و آموزشی بر اساس استاندارهای بین‌المللی خبر داد و گفت: تثبیت شغلی از اهداف برگزاری این دوره‌هاست که خوشبختانه طبق آمار ۵۰ درصد آموزش‌ها به صورت مستقیم موجب ایجاد شغل می‌شود.

آموزش در محیط کار واقعی و پیوند دادن آن با بازار می‌تواند باعث تربیت و اشتغال پایدار برای مهارت‌آموزان شود که اقدامی بسیار ارزنده است و قریب به ۵۰ درصد آموزش دیدگان جذب بازار کار می‌شوند.

وی با اشاره به اجرای طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی و بنگاه‌های اقتصادی در کنار بخش دولتی، گفت: آموزش در محیط کار واقعی و پیوند دادن آن با بازار می‌تواند باعث تربیت و اشتغال پایدار برای مهارت‌آموزان شود که اقدامی بسیار ارزنده است.

انصاری با بیان اینکه برای اجرای هرچه بهتر شغل از طریق آموزش‌های مهارتی مراکز جوار کارگاهی اقدام می شود، گفت: امیدواریم مدیران صنایع و شرکت‌ها نگاه ویژه‌ای به بحث آموزش کارکنان و ارتقای مهارت شاغلان و توانمندسازی نیروهای بومی استان داشته باشند.

براساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، استان زنجان در شاخص های نرخ مشارکت اقتصادی با رقم ۵۰.۹ و نسبت اشتغال با رقم ۴۸.۴ در رتبه نخست بین استان های کشور قرار گرفته است.استان زنجان در شاخص های نرخ مشارکت اقتصادی با رقم ۵۰.۹ رتبه نخست کشوری را دارد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: بالاترین نرخ مشارکت اقتصادی در بین استانهای کشور در استان زنجان محقق شده که این مولفه حاکی از پویایی بازار کار و اشتغال بیشتر افراد در سن کار است.

طیب جعفری اظهار کرد: همچنین براساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، استان زنجان در شاخص های نرخ مشارکت اقتصادی با رقم ۵۰.۹ و نسبت اشتغال با رقم ۴۸.۴ در رتبه نخست بین استان های کشور قرار گرفته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: وضعیت بازار کار استان به جهت مداخلات بسیار هدفمندی که حاکمیت و دولت داشته، بهبود پیدا کرده است.

جعفری اظهار کرد: براساس برنامه ابلاغی در راستای سیاست‌های اشتغالزایی دولت، امسال ایجاد ۱۴ هزار و ۶۴۹ شغل در استان از طریق پرداخت تسهیلات اشتغالزایی هدفگذاری شده است که بخشی از آنها باید با توسعه آموزش های مهارتی محقق شود.

امروزه افزایش نرخ بیکاری در جامعه به ویژه برای قشر جوان و تحصیل کرده به یک معضل جدی تبدیل شده است که باید برنامه ریزی لازم برای کاهش آن انجام شود.

توسعه آموزش های مهارتی یکی از راهکارهای موثر برای مقابله با افزایش نرخ بیکاری در جامعه است چون طبق آمارها ۵۰ درصد از آموزش دیدگان مهارتی جذب بازار کار می‌شوند و از معضل بیکاری و آسیب های اجتماعی در امان می مانند.

منبع:ایرنا

کد خبر 478575

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =