راه های پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو

عضو ستاد پیشگیری از تب کریمه کنگو از افزایش ۳ برابری اقدامات سازمان دامپزشکی کشور برای مقابله با بیماری تب کریمه کنگو خبر داد و آخرین آمار ابتلا و مرگ ناشی از این بیماری طبق گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را اعلام کرد.

به گزارش صدای بورس، ‌امین اسدی، عضو ستاد پیشگیری از تب کریمه کنگو، درباره آخرین وضعیت شیوع تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و اقدامات مقابله با این بیماری، اظهار کرد: در راستای اجرای سیاست‌های مراقبتی و پیشگیری اقدامات نظارتی سازمان دامپزشکی کشور برای مقابله با تب کریمه کنگو سه برابر شده است که نتیجه آن کنترل شدن بیماری است.

وی افزود: در طرح مراقبتی و نظارتی سازمان دامپزشکی اقداماتی از قبیل، سم‌پاشی جایگاه‌های دام و ایجاد حمام‌های ضدکنه دام در دامداری‌های کشور انجام شده است.

اسدی با بیان اینکه تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو در کشور مهیا است، اظهار کرد: با اقدامات سازمان دامپزشکی کشور در هر نقطه‌ای از کشور امکان انتقال نمونه و تشخیص نهایی بیماری وجود دارد.

این عضو ستاد پیشگیری از تب کریمه کنگو با تأکید بر اهمیت نقش مردم در کنترل بیماری تب کریمه کنگو، یادآور شد: بیماری تب کریمه کنگو میان انسان و دام مشترک است و در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی، انسان مبتلا به این بیماری خطرناک خواهد شد اما، این بیماری با رعایت چند اصول ساده بهداشتی قابل کنترل است.


بیشتر بخوانید: تایید ابتلای ۳ نفر در کشور به تب کریمه کنگو


اسدی از جمله این اصول را خرید گوشت از مراکز عرضه معتبر و مجاز، توجه به برچسب و مهر سازمان دامپزشکی بر روی محصولات پروتئینی و خودداری از خرید از کنار جاده‌ها عنوان کرد.

وی ادامه داد: به مردم توصیه می‌شود، لاشه تازه دام قبل از مصرف را به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت و جگر را به مدت ۴۸ در یخچال نگهداری کنند.

مشاور رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین به دامداران به عنوان گروهی که در اربتاط مستقیم با دام هستند، توصیه کرد: اقداماتی از جمله حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی، حمام دادن دام‌ها و سمپاشی و ضدعفونی نمودن دامداری‌ها، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن با ترشحات و خون دام، خودداری از کشتار دام در محل‌های غیر مجاز برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو ضروری اهمیت زیادی دارد.

اسدی علاوه بر این توصیه‌ها از مردم، دامدران و شاغلین در کشتارگاه‌ها خواست؛ روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان همچون پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک، عینک را مد نظر قرار دهند.

وی خاطر نشان کرد: ویروس تب کریمه کنگو در برابر حرارت حساس است و از این رو پختن کامل گوشت موجب از بین رفتن آن می‌شود و به همین دلیل اجتناب از مصرف گوشت و جگر نیمه پز و آبدار ضروری است.

به گزارش اقتصادآنلاین ،این عضو ستاد ملی پیشگیری از تب کریمه کنگو درباره آخرین آمار ابتلا و مرگ ناشی از تب کریمه کنگو، گفت: بر اساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعداد مبتلایان تا به امروز ۶۷ نفر و فوتی ها به ۷ نفر رسیده است.

کد خبر 458160

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • هشدار وزارت بهداشت؛تب کنگو در کمین ایرانی ها

    هشدار وزارت بهداشت؛تب کنگو در کمین ایرانی ها

    سازمان دامپزشکی با درخواست از هموطنان برای رعایت نکات بهداشتی در رابطه با تب کریمه کنگو اعلام کردکه از ابتدای سال جاری تا کنون ۵۱ نفر بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو شناسایی شده‌اند.

  • ساعت فعالیت جایگاه‌های عرضه بهداشتی دام تهران

    ساعت فعالیت جایگاه‌های عرضه بهداشتی دام تهران

    مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران، با بیان اینکه دام مورد نیاز شهروندان برای انجام هر چه بهتر و باشکوه‌تر مراسم قربانی در جایگاه‌ های عرضه بهداشتی دام فراهم شده، گفت: از روز شنبه هفته آینده مراکز عرضه بهداشتی دام در خدمت شهروندان است.

  • استخوان‌فروشی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای/ مجوز فروش دارند؟

    استخوان‌فروشی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای/ مجوز فروش دارند؟

     به تازگی در فضای مجازی فیلمی از عرضه استخوان راسته گوسفندی، در یکی فروشگاه های زنجیره ای در بسته بندی‌های با مجوز سازمان دامپزشکی، در حال دست به دست شدن است. این فیلم با واکنش های زیادی از سوی مردم مواجه شده است و برخی دلیل اصلی آن را شرایط نامساعد اقتصادی عنوان می‌کنند. اما، کارشناسان، فروش استخوان را پدیده تازه نمی‌دانند و معتقدند عرضه استخوان دامی به عنوان بخشی از آلایش قابل مصرف دام، پیش از این نیز وجود داشته و اکنون شکل عرضه بهداشتی‌ آن بیشتر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 9 =