تسهیلات ساخت مسکن باید ۴ برابر شود

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: اگر قیمت مسکن کنترل شود تورم نیز کاهش می‌یابد، ساخت گسترده مسکن می‌تواند بر کاهش تورم نیز اثرگذار باشد و باید با همکاری مجلس برای آن فکری کرد.

به گزارش صدای بورس، محمود محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی صبح امروز در هشتمین همایش سالیانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «مسکن؛ پیشران تولید»در بیان اقدامات انجام شده پیرامون ساخت مسکن در ماهه گذشته اظهارداشت: اگر در سال یک میلیون واحد مسکن ساخته شود، تامین حداقل هزینه ساخت و خدمات آن بدون هزینه زمین، حدود ۸۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه، بیش از ۳۲۰ هزار میلیارد تومان ارزش اقتصادی ساخت چهار میلیون مسکن در این پروژه است، گفت: بر این اساس بیش از ۸۰ درصد نقدینگی کل کشور، چرخه مالی این پروژه و محل هزینه است. بنابراین به لحاظ نبودن بازار هدف کافی برای نقدینگی موجود و تخریبی که به سیستم وارد می‌کند به‌طور طبیعی این پروژه بستر مناسبی برای این هجمه می‌تواند باشد.

وی در تشریح این مسئله که ۷۰ درصد هزینه ساخت مسکن مربوط به مصالح ساختمانی است که در مفهوم غیرمستقیم باعث تقویت تولید و افزایش خطوط تولید و افزایش بهره وری تولید صنعتی کشور است، افزود: هم‌اکنون حدود ۵۵۰ هزار مهندس در حوزه ساختمان در کشور داریم که در سازمان نظام مهندسی فعال هستند. کل فعالیت‌های موجود تا قبل از این پروژه برای ۲۰ درصد مهندسان کفایت می‌کرد؛ بر این اساس اکنون بخش خدمات در ذیل نهضت ملی مسکن می‌تواند فعالیت ویژه‌ای داشته باشد.

محمودزاده با اشاره به میزان ایجاد اشتغال ساخت مسکن اظهار داشت: هر واحد مسکونی ۲.۴ اشتغال مستقیم یا غیرمستقیم ایجاد و حفظ می‌کند. بنابراین مجموع این چهار میلیون مسکن حدود ۹.۶ میلیون اشتغال ایجاد و حفظ می‌کند. پس اهمیت این بخش برای کل اقتصاد بسیار بوده و این حوزه واقعا پیشران است. اما علاوه بر پیشران اقتصاد، باید در موضوعات فرهنگی و اجتماعی هم به آن پرداخت، زیرا تاثیرات ماهیتی مهمی دارد.


بیشتر بخوانید:

۴۵۰ هزار نفر، آمار دریافت‌کنندگان وام ودیعه مسکن


معاون وزیر راه و شهرسازی در تاکید بر اینکه تدوین برنامه اجرایی ساخت چهار میلیون واحد مسکن با راهبرد نزدیک کردن توان خانوار به قیمت تمام شده طراجی شده است، گفت: برای نخستین بار در طرح‌های حمایتی کشور میزان تسهیلات و کارمزد تسهیلات متفاوت و بر اساس دهک درآمدی است. در این طرح تنوعی در سود تسهیلات و مبلغ که ناشی از کمک دولت به خانوار است در نظر گرفته شده است. مطالعات ما در راستای کمک به دهک‌های پایین و حمایت دولت است که بیشترین کمک به دهک اول تا سوم است.

وی ۶ راهبرد وزارت راه و شهرسازی در این پروژه را تشریح کرد و گفت: نخستین راهبرد «توسعه و تقویت تولید مسکن توسط بخش خصوصی» است. در مسکن شهری معمولا در سال ساخت حدود ۳۰۰ هزار واحد داشتیم اما سیاست‌های دولت باعث شده در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ پیشرفت‌های زیادی در حوزه تکمیل واحدهای مسکونی و صدور پروانه داشته باشیم.

این مقام مسئول ادامه داد: از ساخت حدود ۳۶۰ هزار واحد در سال ۹۸ به ۴۰۸ هزار واحد در سال ۹۹ و پیش بینی بالای ۵۲۰ هزار واحد در سال ۱۴۰۰خواهیم رسید که نویدبخش بازگشت به سال‌های پر رونق ساخت و ساز کشور است.

محمودزاده گفت: در سال ۱۴۰۰ و در دوازدهمین ماه سال، به‌میزان ساخت و ساز و تکمیل پروژه ساختمانی در سال ۹۴ می‌رسیم که بیش از ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در سال است و این نشان می‌دهد سیر نزولی ساخت و ساز از ۹۴ به طرف پایین درحال بازگشت است.

وی افزود: راهبرد دوم بحث بافت فرسوده است که ظرفیت‌های موجود و قابل گسترش را در اختیار قرار می‌دهد. ساخت و ساز مسکن در استطاعت برای دهک‌های اول تا سوم، سومین راهبرد وزارت راه در این زمینه است. راهبرد چهارم ساخت مسکن در استطاعت برای سایر دهک‌های هفت‌گانه است.

تسهیلات ساخت مسکن باید ۴ برابر شود

در ادامه این نشست محمود شایان، مدیرعامل بانک مسکن گفت: حوزه مسکن با افزایش اشتغال و کمک به رشد اقتصادی کشور باید از منظر اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گیرد چرا که این بخش با پتانسیل بالا می‌تواند با پیوندهای پسینی و پیشینی که دارد به اقتصاد کمک کند.

به گزارش فارس، شایان سهم بخش مسکن از تولید ناخالص داخلی کشور را به طور مستقیم ۵ درصد و به طور غیرمستقیم ۱۰ الی ۱۲ درصد عنوان کرد و افزود: یکی از بحث های مهم این بخش نحوه تامین مالی مسکن است. امیدواریم بتوانیم علاوه بر ظرفیت‌های مختلف نظام بانکی، از ظرفیت تامین منابع خارجی نیز برای بخش مسکن استفاده کنیم. در بانک مسکن برنامه‌ای برای ارائه انواع مختلفی از روش‌های تامین مالی مسکن شامل گواهی اوراق حق تقدم، تسهیلات بدون سپرده از محل منابع داخلی و محل انتشار اوراق رهنی و… در دستور کار است.

کد خبر 447225

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =