۱۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۱
چرا قیمت گوشت بالا رفت؟

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده گفت: برخی افراد سوءاستفاده‌گر جهت توجیه افزایش قیمت گوشت صادرات را بهانه می‌کنند.

به گزارش صدای بورس، منصور پوریان، رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده در پاسخ به اینکه چرا صادرات دام متوقف شده است؟ گفت:همیشه برنامه‌های راهبردی جهت حمایت از تولید در مقابل بازار کم می‌آورد و اخیرا هم به دلیل فضای روانی ایجاد شده توسط بازار صادرات دام زنده نیز متوقف شد.

وی ادامه داد: وقتی قرار شد صادرات دام صورت بگیرد دام دامداران با قیمت هر کیلو ۶۲ هزار تومان خریداری شد و این دام‌ها جهت صادرات به قرنطینه فرستاده شدند. قطعا توقف صادرات ضربه جبران ناپذیری به صادرکنندگان و حتی دامداران خواهد زد، زیرا این دام‌ها به دامداران باز می‌گردد.

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده اضافه کرد: کشور در بهار، تابستان و پاییز خشکسالی‌های بسیاری را تجربه کرد. همین امر باعث شد دام سبک آسیب بسیاری ببیند. در مناطقی مانند خوزستان، ایلام، بخشی از فارس، لرستان و کرمانشاه که خشکسالی و کم آبی بسیاری داشتند دام‌ها آسیب بسیاری دیده‌اند. از طرفی به دلیل انباشت دام و عدم کشش بازار دولت تصمیم گرفت که اجازه صادرات بخشی از دام‌های سبک یعنی حدودیک درصد از آنها را بدهد.


بیشتر بخوانید:

دام زنده کیلویی چند به عراق صادر می‌شود؟


وی تصریح کرد: کمبودی در بازار گوشت وجود ندارد. کمبودی در عرضه دام وجود ندارد چون عرضه از تقاضا بیشتر است. میزان زایش‌های پاییزه بسیار عالی است. ذخایر گوشتی هم در بخش دولتی بالا است. جمعیت دام هم بالا است و بهانه‌ای برای گرانی وجود ندارد اما شاهد این هستیم که برخی افراد سوءاستفاده‌گر جهت توجیه افزایش قیمت گوشت صادرات را بهانه می‌کنند.

پوریان در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود صادرات منجر به افزایش قیمت دام و سپس گوشت شده است، گفت: قیمت دام زنده نسبت به هزینه تولید آن پایین‌تر است. قیمت تمام شده هر کیلو دام زنده حدود ۷۵ هزار تومان است این در حالی است که در حال حاضر قیمت آن در بازار ۵۵ هزار تومان است. همچنین قیمت بره نیز در میادین عمده کیلویی ۵۸ هزار تومان است. یعنی در لاشه و دام افزایش قیمتی نداشتیم ولی مشخص نیست چرا قیمت گوشت گران شده است.

وی با بیان اینکه دو نوع جهش قیمت داریم، گفت: یک جهش قیمتی مربوط به وقتی است که تمام اقلام حرکت رو به جلو دارند و قیمت آنها افزایش می‌یابد اما نوع دیگر آن به گونه‌ای است که با ایجاد جو روانی قیمت یک کالا تحریک می‌شود.

به گزارش ایسنا، این فعال بخش خصوصی عنوان کرد: با کاهش ۵۰ درصدی مصرف گوشت در بازار مواجهیم و قدرت خرید مردم کاهش یافته است و این افزایش قیمت‌ها قدرت خرید را باز هم کمتر می‌کند.

کد خبر 444483

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 13 =