فرق طرح ملی مسکن و جهش مسکن چیست؟/ چند خانه قرار است ساخته شود؟

ثبت نام کنندگان در طرح اقدام ملی مسکن یک قرارداد دارند و بر اساس آن، تعهدات دولت قبل به دولت جدید واگذار می‌شود.

به گزارش صدای بورس،نهضت ملی مسکن (قانون جهش تولید مسکن) توسط مجلس تصویب و به دولت ابلاغ شده است. بر اساس آن متقاضیان مسکن با رعایت چهارشرطِ عدم تاهل یا سرپرست خانوار بودن،عدم مالکیت بخش خصوصی، استفاده نکردن از امکانات دولتی از ابتدای انقلاب در بخش زمین و مسکن و ۵ سال سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا، امکان ثبت‌نام را در سامانه دارند.

بعد از پایش اولیه و احراز شرایط، پذیرفته‌شدگان برای مراحل دیگر پایش به ادارات کل راه و شهرسازی استان برای بررسی سابقه ۵ سال سکونت معرفی می‌شوند و در نهایت با تایید نهایی، برای دریافت تسهیلات و همچنین باز کردن حساب مسدودی به نام خود نزد بانک تسهیلات دهنده معرفی خواهند شد.ثبت نام در قانون جهش تولید مسکن از ۲۸ مهرماه امسال آغاز شده و تا روز جمعه ۲۸ آبان ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت.


بیشتر بخوانید:


فخرالدین زاوه کارشناس و تحلیلگر بازار مسکن در گفت‌و گو با صدای بورس اظهار کرد:  طرح اقدام ملی مسکن اواخر دولت روحانی و بعد از تغییر وزیر مسکن و شهرسازی مطرح شد. بر اساس این طرح قرار شد سالانه 400 هزار مسکن ساخته شود. 

وی در ارتباط با تفاوت طرح اقدام ملی مسکن و طرح جهش مسکن بیان کرد: طرح اقدام ملی مسکن توسط دولت روحانی و طرح جهش تولید مسکن در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با این عقیده که باید سالی یک میلیون مسکن ساخته شود، این طرح را تبدیل به قانون کردند و در قالب یک قانون به دولت تکلیف کردند.

این کارشناس بازار مسکن در پاسخ به این پرسش مخاطبان صدای بورس مبنی بر اینکه تکلیف کسانی که در طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام کرده‌اند چه می‌شود، گفت: علی القاعده ثبت نام کنندگان در طرح اقدام ملی مسکن یک قرارداد دارند و بر اساس آن، تعهدات دولت قبل به دولت جدید واگذار می‌شود. در حقیقت ساخت مسکن در قالب طرح اقدام ملی مسکن در قالب قانون جهش تولید مسکن هم قابل اجرایی شدن است و منافاتی با آن ندارد.

وی در ادامه گفت: مداخله دولت در بازار مسکن ضروری است، زیرا در کلیه اقتصادها افرادی هستند که نمی‌توانند از سازوکار بازار مسکن تامین کنند. برای این مداخله راه های مختلفی وجود دارد، باید دید کدام رویکرد بهینه است و کدام موثرتر جواب می‌دهد.

زاوه تصریح کرد: تجربه دنیا نشان می‌دهد دولت در بسیاری از کشورها برای تامین مسکن اقشار کم درآمد دخالت کند، متاسفانه ما در دهه‌های گذشته در این حوزه خوب عمل نکرده‌ایم. به علاوه، با نگاهی به تجربه دنیا به نظر میرسد حمایت از سمت تقاضای مسکن موثرترین و کارامدترین روش برای شکل غالب مداخله دولت در بازار مسکن باشد. در این رویکرد میتوان  با شناسایی واجدان شرایط و گروههای هدف  به اشکال مختلف به طور مستقیم یارانه به ایشان پرداخت و بسیاری از بخش های دیگر فعالیت تامین مسکن را به سایر ذی نفعان سپرد.

وی افزود: اگر به شرایط کشور نگاه کنیم براساس امار رسمی 15 سال است درامد واقعی و قدرت خرید خانوارهای ما به طور متوسط و در مجموع کاهشی بوده است. به نظر میرسد اولویت اصلی در این شرایط، حمایت از سمت تقاضا باشد. در این راستا علاوه بر موضوع پرداخت یارانه به گروههای هدف، مساله مهم دیگر اصلاح ساختار اقتصادی است که باید در کشور با جدیت دنبال شود. با این اصلاح ساختاری، درآمد خانوارها افزایش می یابد. گام مهم بعدی که در طرح جهش تولید مسکن هم مورد توجه قرار گرفته، توسعه بازار مالی مسکن در ابعاد مختلف است.

تولید مسکن در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با این عقیده که باید سالی یک میلیون مسکن ساخته شود، این طرح را تبدیل به قانون کردند و در قالب یک قانون به دولت تکلیف کردند.

در نهضت ملی مسکن (قانون جهش تولید مسکن) بر اساس آن متقاضیان مسکن با رعایت چهارشرطِ عدم تاهل یا سرپرست خانوار بودن،عدم مالکیت بخش خصوصی، استفاده نکردن از امکانات دولتی از ابتدای انقلاب در بخش زمین و مسکن و ۵ سال سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا، امکان ثبت‌نام را در سامانه دارند.

نشانی ثبت‌نام طرح جهش تولید مسکن

متقاضیان برای ثبت‌نام در طرح جهش تولید مسکن باید به سامانه saman.mrud.ir مراجعه و نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند. امکان ثبت‌نام ازهر مکانی و وسیله‌ای به به اینترنت متصل باشد، فراهم است. ثبت نام از روز چهارشنبه ۲۸ مهرماه آغاز شده است و تا ۲۸ آبان ادامه دارد.

شرایط احراز شرایط متقاضیان

احراز شرایط متقاضیان بر اساس ماده (۱) آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن انجام می‌شود. بر اساس آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، افراد باید شرایط زیر را دارا باشند:

  • متقاضی و افراد تحت تکفل، فاقد زمین مسکونی یا واحد مسکونی از اول فرودین ۱۳۸۴ بوده و ازتاریخ ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ از هیچ‌یک از امکانات نهادهای عمومی غیردولتی مربوط به تأمین مسکن شامل زمین، واحد مسکونی و یا تسهیلات یارانه‌ای خرید و یا ساخت واحد مسکونی استفاده نکرده باشد. به عبارتی سبز بودن فرم ‹‹ج›› در استعلام از سامانه مربوطه (موضوع ماده یک آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی عرضه و تأمین مسکن).
  • متقاضی متأهل و یا سرپرست خانوار باشد.
  • زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن حائز شرایط برای ثبت‌نام هستند. متقاضیان زن متاهل می‌توانند با ارایه تعهدنامه محضری از طرف همسر، مبنی بر پذیرش شرط واگذاری به همسر و به شرط تکمیل اطلاعات فرم ج به نام متقاضی و همسر با احراز سایر شرایط قانونی مندرج در شیوه‌نامه از مزایا و امکانات این برنامه برخوردار شوند.
  • دارای حداقل ۵ سال سابقه سکونت در پنج سال اخیر در شهرموردتقاضا
  • عدم دریافت تسهیلات ساخت یا خرید مسکن از سیستم بانکی از ابتدای سال ۱۳۸۴ تا کنون.
  • همچنین متقاضیان واجدان شرایط تایید شده در سامانه باید برای استفاده از واحدهای مسکونی این برنامه حائز این شرایط نیز باشند: نداشتن منع قانونی برای دریافت تسهیلات بانکی (نظیر چک برگشتی، تسهیلات معوقه و ...)، و توانایی تأمین هزینه ساخت مسکن مازاد بر تسهیلات بانکی بر اساس قیمت تمام‌شده طی مراحل ساخت.

مدارک موردنیاز برای ثبت‌نام متقاضیان در سامانه ثمن

۱. بارگذاری تصویر کارت ملی متقاضی

۲. بارگذاری تصویر شناسنامه متقاضی و و افراد تحت تکفل

۳. بارگذاری تصویر گواهی سرپرستی در صورت ضرورت

۴. بارگذاری تصویر گواهی سابقه سکونت در شهر محل تقاضا در پنج سال اخیربه شرح موارد زیر:

۵. گواهی تحصیل فرزندان

۶. مدارک مربوط به محل تولد متقاضی یا همسر یا فرزندان

۷. جواز کسب شاغلین صنوف برای متقاضی یا همسر

۸. سابقه پرداخت بیمه برای متقاضی یا همسر

۹. گواهی اشتغال به کار از دوایر دولتی برای متقاضی یا همسر

۱۰. گواهی مبنی بر پرداخت مستمری بگیران و بازنشستگان)

۱۱. بارگذاری تصویر سند مالکیت برای متقاضیان دارای زمین

مراحل پایش و اطلاع‌رسانی متقاضیان ثبت‌نام مسکن در طرح جهش تولید مسکن

متقاضی پس از ثبت‌نام نهایی و می‌تواند وضعیت تمامی مراحل کار خود را از طریق بخش «مشاهده و پیگیری درخواست» در سامانه طرح های حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی به آدرس tem.mrud.ir پیگیری کند.

بررسی عدم دریافت زمین، مسکن و تسهیلات یارانه‌ای توسط متقاضی از طریق سامانه فرم «ج» وزارت راه و شهرسازی انجام می‌شود. همچنین، بررسی سابقه مالکیت از طریق سیستم ثبت اسناد و سامانه تسهیلات شبکه بانکی انجام می‌شود.

کد خبر 440525

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۲:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
    0 0
    عالی
  • مهدی . م. ح IR ۱۷:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۵
    0 0
    یعنی طرح ملی مسکن با نهضت ملی مسکن فرقی ندارد؟ چون مقدار وام و درصد سود و بازپرداخت وام این دو متفاوت است ظاهراً. با تشکر از سایت شما

    پاسخ سایت: طرح ملی مسکن با جهش تولید مسکن فرق داره

  • برزگر IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
    0 1
    قابل توجه وزیر محترم راه و مسکن و شهرسازی ، عنایت فرمائید مجموعه تسهیلات و اقدامات حمایتی اقدام ملی مسکن را با نهضت تولید مسکن یکی کنید چون ما اشتباها در طرح قبلی ثبت نام کرده بودیم که تسهیلات آن بسیار کمتر از طرح نهضت مسکن است .