آغاز بهره برداری از طرح انتقال آب خلیج فارس به چادرملو

آیین بهره برداری از قطعه سوم پروژه عظیم طرح شیرین سازی و انتقال آب خلیج فارس به مجتمع صنعتی چارملو در شهرستان اردکان با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور برگزار شد.

به گزارش صدای بورس، در مراسمی که به همین مناسبت در محل مخازن آبگیری مجتمع صنعتی چادرملو برگزار گردید،  ناصر تقی زاده ضمن تشکر از مقامات، در گزارشی به تشریح تأثیرات مهم این طرح در استان یزد و صنایع این منطقه گفت:  شرکت چادرملو به عنوان یکی از سه سهامدار عمده ابرپروژه انتقال آب خلیج‌فارس و یکی از متولیان اصلی طرح، نقش اثرگذاری در نیل به این دستاورد بزرگ داشته است .

تقی زاده افزود: شرکت چادرملو که طرح ها و برنامه های بزرگی در جهت توسعه و اکتشاف در دست اقدام دارد نیازمند بهره گیری از منابع پایدار اب میباشد چرا که آب یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های  بزرگ  شرکت‌های صنعتی و معدنی است.

 وی  پروژه انتقال آب خلیج‌فارس را فرصت مغتنمی برای مشگل‌گشایی دانست و گفت : با همین هدف 3 شرکت بزرگ معدنی و صنعتی چادرملو ، گل گهر و مس سرچشمه تصمیم بزرگی را اتخاذ کردند که در تاریخ این سرزمین بی سابقه بود .
مدیر عامل چادرملو گفت: قطعه سوم خط 1 که امروز افتتاح شد، از مجتمع مس سرچشمه کرمان تا صنایع فولادی در منطقه اردکان استان یزد در حدود 370 کیلومتر می باشد که انشعابی هم  به مجتمع معدنی چادرملو  به طول 150 کیلومتر کشیده می شود.


وی تصریح کرد: دبی آب انتقالی به این منطقه  2 مترمکعب بر ثانیه از طریق لوله هایی به قطر 1000تا 1200   میلیمتر می باشد و 7 مخزن 110 هزار مترمکعبی نیز برای ذخیره سازی آب احداث شده است که برای سالها تامین کننده آب پایدار برای صنایع خواهد بود .


 تقی زاده در ادامه از مرحوم پاشایی فام؛ مدیرعامل وقت بانک سپه ، محمد جلال مآب،مدیرعامل وقت گل‌گهر، محمود نوریان مدیر عامل وقت شرکت چادرملو  و آقایان مرادعلی زاده ، بنی‌اسدی و دکتر یاری مدیرعامل شرکت تامین و انتقال آب خلیج‌فارس بعنوان انسان‌های شجاعی که جسارت به خرج دادند و گام های اول را برای این  پروژه ملی برداشتند تقدیر و تشکر کرد. 
وی همچنین با اشاره به اینکه ، بسیاری معتقد بودند این پروژه توجیه اقتصادی ندارد. اما با ایمان و باور و جسارتی که در بین بنیانگذاران این طرح وجود داشت، این ریسک بزرگ انجام شد  افزود : نباید فراموش کنیم این پروژه عظیم در اوج تحریمها محقق شد . موفقیت این پروژه تنها به انتقال آب شیرین به فلات ایران و شرق کشور خلاصه نمی شود بلکه موضوع مهم که از دستاوردهای  این طرح عظیم است و باید به آن توجه داشت، انتقال فناوری است. نزدیک به 190 شرکت سازنده و پیمانکار توانمندی های خودشون رو به منصه ظهور رساندند و اکنون ما صاحب توان فوق العادهای برای ساخت قطعات مورد نیاز از جمله ابر پمپها هستیم و انشالله در نظر داریم ساخت ممبران های آب شیرین را هم داخلی سازی کنیم که مقدمات آن در حال اجراست .
ناصر تقی زاده همچنین در این مراسم گفت: امروز بسیار خرسندم که خطوط دوم و سوم این طرح هم با حمایت های دولت محترم و شخص رئیس جمهور و جناب آقای رزم حسینی که  تصمیم شجاعانه برای تداوم این طرح بزرگ ملی برای انتقال آب به فلات مرکزی و شرق کشور گرفتند  تشکر کنم و ما کاملاً  از آن حمایت میکنیم، چرا که معتقدیم اکنون این توانمندی در کشور به اثبات رسیده که می توان با سرمایه گذاری شرکت های بزرگ سود آور و بخش خصوصی، نه تنها به عمران و آبادانی کشور سرعت ببخشیم بلکه باری از روی دوش دولتها نیز می توانیم برداریم .
این پروژه عملاً ثابت کرد که اگر نظام به این نتیجه برسد که توسعه را از حالت دولتی خارج کند و این مهم را به شرکت‌های خصوصی محول کند امری شدنی و مثمر ثمر برای کشورخواهد بود.

کد خبر 430201

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =