رونق بورس در فروردین و اردیبهشت/ سهامداران صبر کنند

کارشناس بازار سرمایه عرضه های روزهای پایانی سال را فرصت ورود به سهام ارزنده دانست و ماههای نخست سال ۱۴۰۰ بورس را پُررونق ارزیابی کرد.

به گزارش صدای بورس، یاسر شریعت؛کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تغییر فاز بازار از روز گذشته و ادامه دار بودن یا نبودن این روند گفت: از نظر بنده بسیاری از سهام دارای ارزندگی و در محدوده جذاب برای خرید هستند، اما ادامه دار بودن روند بازار به میزان عرضه و تقاضا بستگی دارد.
وی احتمال وجود برخی عرضه ها را در روزهای پایانی سال محتمل دانست و افزود: برخی حقوقی ها برای تامین مالی نیاز به فروش دارند و با توجه به این مساله می توان گفت که روزهای پایانی اسفند می تواند فرصت خرید مناسبی برای سرمایه گذران باشد.

عرضه های روزهای پایانی؛ فرصت ورود؟
شریعت با اشاره به روند معاملات در اسفندماه سال گذشته بیان کرد: چنانچه به خاطر داشته باشید روزهای پایانی اسفند سال ۹۹ نیز بازار با عرضه مواجه بود. بنابراین اگر عرضه ای نیز در روزهای پایانی سال رخ دهد طبیعی است.
وی در خصوص امکان تکرار روند معاملات فروردین و اردیبهشت سال گذشته در ماههای نخست سال ۱۴۰۰ گفت: شاید نتوان گفت که رشد بازار در این دوره مشابه سال گذشته باشد، اما امسال نیز فروردین و اردیبهشت خوبی برای بورس در پیش خواهیم داشت.

حال خوب بازار مرهون حقیقی ها؟
کارشناس بازار سرمایه تغییر فاز بازار را به دلیل سیگنال مناسب "الزام خرید صندوق ها" ارزیابی کرد و گفت: شاید خریدهای واقعی صندوق ها آن چنان زیاد نباشد، اما سیگنال خرید آنها باعث ورود تقاضای بالقوه به بازار می شود.
وی شکل گیری تقاضای بالقوه را بهترین محرّک ورود حقیقی ها به بازار خواند و یادآور شد: این که صندوق ها دست به خرید بزنند، یعنی سهام به قیمت های مطلوب خرید رسیده و بیش تر از این انتظار اصلاح از قیمت سهام وجود ندارد.در حال حاضر بازار در اغلب گروهها به این مساله رسیده است و پتانسیل مطلوبی برای خرید ایجاد شده است.

کدام گروهها مستعد رُشدند؟
شریعت تورم و نقدینگی فعلی را سبب عدم اِعمال سیاست های انقباضی در سال آینده پیش بینی کرد و گفت: این تورم در سال آینده نیز با روند رو به رشد ادامه می یابد و تاثیر خود را نیز بر صنایع و شرکت های بورسی خواهد گذاشت.
وی با بررسی دو سناریوی پیش روی بازار با توجه به ریسک های موجود گفت: بحث توافق سیاسی و کاهش نرخ ارز سبب بهبود وضعیت گروههای خودرویی و بانکی می شود. اما چنانچه توافقی صورت نگیرد، با افزایش نرخ ارز و تورم افزایشی روبرو خواهیم بود که بهبود روند سهام شرکت های صادراتی همچون شرکت های پالایشی، معدنی و فلزی و ...به همراه خواهد داشت.

تکلیف سهامداران در دوراهی توافق و تحریم چیست؟
کارشناس بازار سرمایه احتمال تحقق هر یک از این سناریوها را دور از انتظار ندانست و گفت: در این شرایط یک سرمایه گذار ناچار به انتخاب یک پورتفوی ترکیبی از این سهام است؛ البته به دلیل عدم قطعیت در شرایط پیش رو و وجود ریسک های سیاسی باید پوشش ریسک را در نظر بگیرد. یعنی اقدام به خرید سهام نقدشونده کند تا این ریسک را از پورتفوی خود بردارد.
وی با تاکید بر انتخاب سهام بنیادی ارزنده برای ورود یادآور شد: سرمایه گذاران باید سهام دارای P/E پایین تر را انتخاب کنند.ضمن این که با توجه به نزدیک بودن به فصل مجامع شرکت هایی که پیش بینی سود تقسیمی خواهند داشت نیز گزینه های مناسبی برای سرمایه گذاری هستند و می توانند در سبد سهامداران جای بگیرند.

منبع: همفکران

کد خبر 429892

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • چشم انداز بهار ۱۴۰۰

    یادداشت

    چشم انداز بهار ۱۴۰۰

    مصوبه سازمان برای صندوق های درآمد ثابت، جهت اضافه کردن ۳درصد به سرمایه گذاری در بخش سهام تا آخر اسفند، موجب ورود پول به صنایع با سود تقسیمی بالا و نسبت پی به ای پایین نظیر پتروشیمی ها، فلزی ها و معدنی ها شد.

  • زمان آغاز به فعالیت بازار سرمایه

    زمان آغاز به فعالیت بازار سرمایه

    بازار سرمایه از ۷ فروردین ماه سال ۱۴۰۰ کار خود را در سال جدید آغاز می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =