به گزارش صدای بورس، راسل دیوید (راس) رابرتس روز ۱۹ سپتامبر ۱۹۵۴ در شهر ممفیس ایالت تنسی به دنیا آمد. این محقق اقتصادی در موسسه هوور دانشگاه استنفورد مشغول فعالیت است. رابرتس شهرت خود را مدیون ارائه ایدههای اقتصادی به زبان قابل درک و میزبانی برنامه رادیویی EconTalk است. او با اشاره به باورهای خود میگوید: من به نوعی یک لیبرتاریان (طرفدار آزادی فردی و اختیارگرایی) هستم، هرچند این اصطلاح معانی متعدد و گیجکنندهای با خود دارد.
مدارک و تجارب
رابرتس مدرک کارشناسی خود در رشته اقتصاد را در سال ۱۹۷۵ از دانشگاه کارولینای شمالی دریافت کرد. سپس در سال ۱۹۸۱ موفق به دریافت مدرک دکترای اقتصاد از دانشگاه شیکاگو شد. تز دکترای او درباره برنامههای انتقال پول دولت (بازتوزیع درآمد و ثروت به دست دولت) بود. رابرتس پیش از این با سمت پروفسور اقتصاد در دانشگاه جورج میسون، دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیز، دانشگاه روچستر، دانشگاه استنفورد و دانشگاه کالیفرنیا مشغول فعالیت بود. در دانشگاه واشنگتن، او مرکزی تحت عنوان «مرکز یادگیری تجربی» راهاندازی کرد. در حال حاضر، رابرتس به عنوان مفسر اقتصادی، پای ثابت برنامه رادیویی Morning Edition است. او همچنین مقالاتی برای روزنامههای نیویورک تایمز و وال استریت ژورنال مینویسد.
تمرکز بر تنوع اطلاع رسانی
راس رابرتس میزبان پادکست هفتگی EconTalk است. در این برنامه که به بررسی مسائل اقتصادی اختصاص دارد، با دعوت از اقتصاددانان یا کارشناسان اقتصادی، با آنها درباره مسائل مختلف اقتصادی به گفتوگو میپردازد. این برنامه از محبوبیت زیادی برخوردار است. علاوه بر اینها، رابرتس ویدئوهایی درباره مسائل اقتصادی تولید و منتشر میکند که برخی از آنها میلیونها بار دیده شدهاند. یکی از این ویدئوها که به شدت مورد توجه قرار گرفت، ویدئوی «هراس از رونق و رکود» یا دعوای بین دو اقتصاددان بزرگ سده بیستم یعنی جان مینارد کینز و فردریش فونهایک بود. رابرتس عموما مخالف اقتصاد کینزی (به ویژه، ایده تحریک اقتصاد از طریق اعمال سیاستهای پولی و مالی) است و میگوید: نمیتوان به طور منطقی استدلال کرد که هزینه کردن غیرعقلانی پول (سیاست انبساط پولی) راهی برای کسب ثروت است.
مخالفت با سیاستهای کینزی
همچنین در اکتبر ۲۰۱۱ رابرتس برنامه زندهای درباره کارآمدی سیاستهای کینزی با برنده جایزه نوبل، پل کروگمن برگزار کرد. او گفت: کروگمن یک اقتصاددان کینزی است چون خواهان دولت بزرگتر است. من ضدکینزی هستم چون دولت کوچکتر میخواهم. کروگمن در پاسخ به این اظهارات گفت: اقتصاد کینزی هرگز به دنبال دولت بزرگتر نبوده و نیست. امروزه اقتصاددانان محافظهکاری هستند که معتقد به دیدگاههای کینزی درباره سیاست تثبیت مالی یا اقتصادی هستند.
علی دانیال
منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۳۸۷
نظر شما