افزایش ثروت و دارایی سهامداران «دسبحان»

رتبه اول کشوری از لحاظ حجم تولید داروهای اعصاب و روان به سبحان دارو اختصاص دارد

سبحان دارو یکی از معتبرترین شرکت‌ها در زمینه تولید داروهای اعصاب و روان بوده و رتبه اول کشوری از لحاظ حجم تولید را به خود اختصاص داده است. با توجه به بالا بودن توان تولید و همچنین قدمت و سرمایه انسانی متخصص و مجرب سبحان دارو، در شرایط خاص حال حاضر با تمام توان در حال تأمین نیازهای دارویی بازار کشور بوده و در بسیاری از محصولات، سهم اول بازار را به خود اختصاص داده است. از سوی دیگر این شرکت هر ساله داروهایی جدید به منظور افزایش رفاه حال بیماران و در راستای ایفای مسئولیت‌های اجتماعی به سبد محصولات خود اضافه می‌کند. فرصتی کوتاه پیش آمد تا در خصوص شفاف سازی برخی شاخص‌های «دسبحان»، ازجمله وضعیت شرکت، سهم بازار، برنامه‌های توسعه‌ای، مطالبات معوق و مشکلات صنعت دارو نظرات علی شریف اعلم، مدیرعامل سبحان دارو را جویا شویم.

  با توجه به مشکلات موجود صنعت دارو، وضعیت عملکردی سبحان دارو را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

از نظرروند فروش، عملکرد شرکت مثبت و رو به رشد بوده، همچنین پیش‌بینی می‌شود نسبت به فروش سال 97 برای روند فروش رشد قابل توجهی به وجود آید.

 با توجه به روند مثبتی که اشاره شد، چه بر آوردی از سود شرکت برای سال جاری و سال‌های آتی دارید و چگونه محقق می‌شود؟

روند سودآوری شرکت مثبت و رو به رشد بوده و با توجه به برنامه ریزی‌های صورت گرفته و عملکرد واقعی 7 ماهه منتهی به 30 مهر 98، سود خالص پیش‌بینی شده محقق خواهد شد.

 در خصوص چالش‌های برجسته صنعت دارو چه نظری دارید؟

بخشی از مهم‌ترین مشکلات عمده،مربوط به تحریم‌های تحمیلی در حوزه بانکی (تخصیص و انتقال ارز) و تخصیص ارز نیمایی برای واردات ماشین آلات و تجهیزات است. این موضوع با توجه به فرسودگی ماشین‌آلات و تجهیزات شرکت‌های داروسازی، بار مالی مضاعفی را به شرکت‌ها تحمیل می‌کند. از طرفی محدودیت قیمت‌گذاری دارو با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه و بسته بندی و نبود چارچوب قیمت‌گذاری برای تولیدکنندگان مواد اولیه داخل کشور به اضافه محدودیت‌های اعمالی توسط بانک مرکزی در رابطه با برگشت ارز حاصل از صادرات با در نظر گرفتن تحریم‌های تحمیلی بر کشور تنها بخشی از مشکلات است.

 نوسانات ارز یکی از واقعیت‌های اقتصادی بوده، این شاخص تأثیری برشرکت شما داشته است؟

بیشترین تأثیر نوسانات نرخ ارز در خریدهای‌های شرکت به ویژه خریدهای داخلی بود.این موضوع ضمن افزایش بهای تمام شده، پیش‌بینی مبلغ خریدهای شرکت را با مشکلاتی مواجه می‌ساخت. در این رابطه با پیش‌بینی‌های قبلی ضمن خرید مواد اولیه برای یک سال آتی، تأثیر تغییرات نرخ ارز به گونه‌ای مدیریت شد.

 در نیم سال ابتدایی تخفیف‌هایی داشتید، این روند نسبت به دوره مشابه با چه تغییری همراه بود؟

میزان تخفیفات فروش در شش ماهه اول سال 98 به میزان 5درصد فروش بوده و نسبت به دوره مشابه سال قبل 6 درصد کاهش داشت.

 وضعیت مطالبات معوق به چه صورت بوده و آیا این میزان کاهش پیدا کرده است؟

در حال حاضر عمده مطالبات معوق شرکت وصول شده و برای موارد باقی‌مانده ضمن اقدام حقوقی، با توجه به اقدامات صورت گرفته منافع شرکت تأمین شده است.

 چه برنامه‌های توسعه‌ای در دستور کار قرار دارد؟

برنامه‌های توسعه‌ای شرکت بیشتر در زمینه افزایش ظرفیت تولید، خطوط جدید (داروهای hazard، داروهای گیاهی و سافت ژل) و حوزه‌های تخصصی (دیابت، اورولوژی و اعصاب و روان، قلب و عروق، MS و...) است.

 برای حمایت از سهامداران، استراتژی چیست؟

در رابطه با سهامداران شرکت، مهم‌ترین استراتژی بهبود عملکرد و سود شرکت (افزایش ثروت و دارایی سهامداران)، رعایت مساوات بین سهامداران در راستای منافع سهامداران عمده، استراتژیک،اقلیت و شفاف سازی اطلاعات است.

 برای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها چه برنامه‌ای دارید؟

در این خصوص بیشتر تمرکز شرکت، افزایش سرمایه از محل سود انباشته، مطالبات حال شده و آورده نقدی است. از طرفی افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها برای سنوات آتی در نظر گرفته خواهد شد.

  • شماره 336 هفته نامه اطلاعات بورس - صفحه 9
کد خبر 410971

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =