ناگهان؛ تعویق عرضه بلوک مدیریتی «وامید»

شرکت بورس تهران درهفته اول خرداد ماه، اطلاعیه لغو عرضه بلوک مدیریتی سهام شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید را صادر کرد.

شرکت بورس تهران درهفته اول خرداد ماه، اطلاعیه لغو عرضه بلوک مدیریتی سهام شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید را صادر کرد.
سید مهدی پارچینی، سرپرست معاونت بازار شرکت بورس تهران در این راستا گفت: به اطلاع فعالان بازار می‌رساند که با عنایت به نامه شماره 9621-98 مورخ 7 خرداد 98، شرکت کارگزاری بانک سپه (سهامی خاص) مبنی بر انصراف عرضه کننده – شرکت بانک سپه از عرضه (50 درصد + یک سهم) از سهام شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید، عرضه فوق در روز یکشنبه 12 خرداد ماه جاری انجام نخواهد شد.

عدم انصراف ازعرضه «وامید»
سید ابراهیم عنایت، مدیرعامل و عضو هیأت مدیره شرکت کارگزاری بانک سپه در خصوص علت لغو عرضه «وامید» در گفت‌وگو با هفته نامه بورس گفت: بانک سپه از عرضه بلوک وامید منصرف نشده؛ همچنین بانک سپه به عنوان یک بانک دولتی، تابع مقررات و قوانین کشور و دستورات هیأت وزیران است. وقتی که به بانک‌ها ابلاغ شد که دارایی‌های زیرمجموعه خود را به فروش برسانند، بانک‌ها موظف شدند که 20 تا 30 درصد را به عنوان حصه نقدی و مابقی را طی اقساط 36 ماهه دریافت کنند.

10 درصد به عنوان حصه نقدی
عنایت با اشاره به اینکه دستورالعمل مذکور شرایط را برای خریداران بالقوه مشکل ساخته بود، افزود: اما هیأت وزیران با پیگیری‌هایی که وزیر اقتصاد انجام داده بود، در 28 اردیبهشت سال جاری بخشنامه‌ای را با هدف رقابتی‌تر کردن فضا برای مشارکت اشخاص حقیقی و حقوقی بیشتری در مزایده واگذاری دارایی‌های بانک‌ها، تصویب و مقرر کردند که هیأت مدیره بانک‌ها این اختیار را دارند که همانند سازمان خصوصی سازی 10 درصد را به عنوان حصه نقدی دریافت کنند و بازپرداخت اقساط تا 8 سال ادامه داشته باشد.

شفاف‌سازی علل تعویق
مدیرعامل کارگزاری بانک سپه تصریح کرد: بانک سپه نیز که خود را تابع دولت دانسته و از دستورات هیأت وزیران پیروی می‌کند،به دلیل اینکه بتواند بازار رقابتی‌تری برای فروش سهام خود ایجاد کند، عرضه مذکور را به عقب انداخت. وی با اعلام این خبر که در جریان این واگذاری، تقاضای رسمی به ما اعلام نشد، گفت: به همین دلیل هیأت مدیره بانک سپه تصمیم گرفتند در راستای تسهیل واگذاری شرکت‌های زیرمجموعه خود، این شرایط را برای همه فراهم کنند.
به گفته عنایت، غیر از مسائل ذکر شده، نکته دیگری هم در میان است؛ طبق مقرراتی که بر بانک‌ها از سوی بانک مرکزی حاکم است، گزارش ارزیابی آنها و شرکت‌های زیرمجموعه‌شان تنها شش ماه اعتبار دارد.
این مقام مسئول اظهار داشت: مهلت اعتبار گزارش ارزیابی که بر مبنای آن سهم وامید عرضه شده بود، تمام شده و به دلیل طولانی بودن پروسه از زمانی که ما درخواست خود را به بورس اعلام کردیم و تا زمانی که آگهی و مهلت داده شد، زمان طولانی سپری شد و در این مدت مهلت اعتبار گزارش ارزیابی به پایان رسید. در نتیجه به دلیل اینکه در آینده مشکلی برای بانک پیش نیاید، درخواست شد که عرضه به تعویق بیفتد.
مدیرعامل کارگزاری بانک سپه خاطرنشان کرد: بنابراین انصرافی در کار نیست و صرفا در راستای رعایت بخشنامه هیأت وزیران که در اردیبهشت ماه صادر شده بود و ارزیابی مجدد دارایی مورد عرضه، انجام این کار به تعویق افتاد.

 

  • شماره ۳۰۸ هفته نامه اطلاعات بورس - صفحه ۱۰
کد خبر 407610

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =