به گزارش صدای بورس، علی صلاحی نژاد، مدیرعامل شرکت بیمه ملت به بیان آخرین وضعیت شرکت پرداخت؛ وی در بخشی از این گفتوگو با اشاره به اینکه بیشتر از پیشبینیهای بودجه، سود محقق کردیم، ابراز امیدواری که بتوان با توسعه شبکه فروش، در سال 98، مجددا میزان سودآوری شرکت از پیشبینیها افزایش یابد.
مشروح این گفتوگو را در ادامه دنبال کنید:
ــ در سیل اخیر، سهم بیمه ملت در پرداخت خسارت به چه میزان بود؟
ما در سیل اخیر پوشش بیمهای خاصی نداشتیم و رقمی بسیار ناچیز را پرداخت کردیم؛ حداکثر سقفی که در کل کشور از جانب خسارات سیل در تعهد ما است، طبق کارشناسیهای ابتدایی، به صورت مستقیم در حدود دو میلیارد تومان بوده و پیشبینی ما این است که در نهایت با یک میلیارد تومان به جمع بندی برسیم. با این حال تاکنون به صورت کامل و دقیق خسارات را کارشناسی نکردیم. اما در بخشی که بررسیها صورت گرفته، حدود 500 میلیون تومان را برآورد کریم که این رقم نیز پرداخت شد.
ــ در بخش اتکایی هم متعهد به پرداخت خسارت هستید؟
ما اتکایی شرکتهای دیگر هم هستیم، چرا که بیمه ملت، یک شرکت بیمهگر اتکایی است؛ پیشبینیها و برآوردهای اولیه ما این است که در بدترین شرایط پنج میلیارد تومان هم در این بخش متعهد به پرداخت باشیم.
ــ یعنی در مجموع هفت میلیارد تومان به صورت مستقیم و اتکایی باید پرداخت کنید؟
بله، البته این برآوردها بسیار بدبینانه است، چرا که شاید با بررسیهای دقیقتر این ارقام کاهش یابد.
ــ در خصوص وضعیت سودآوری شرکت توضیح بفرمایید؛ بیمه ملت برای 12 ماهه چه میزان محقق کرد؟ و پیشبینیهای شما برای سال 98 چه میزان است؟
EPS پیشبینی شده در بودجه سال 97 بیمه ملت در حدود 24 تومان بود، اما خوشبختانه بخشی از آن به لطف تسعیر ارز، افزایش یافت و برآورد ما این است که بین 30 تا 35 تومان سود را محقق کنیم.
برای سال 98 نیز برنامه خوبی را تدارک دیدهایم که بر اساس آن پیشبینی EPS ما 26 تومان است. روند دو ماه اخیر نشان میدهد بر خلاف آن چیزی که تصور میشد، با تمرکز بر فروش بیشتر و همافزایی صورت گرفته بین سهامداران، به نظر میرسد که باز هم بتوانیم بیشتر از پیشبینی را محقق سازیم.
ــ تسعیر ارز شما با چه نرخی بود؟
بر اساس نرخ نیمایی بود.
ــ به نظر شما برای سال 98 این نرخ افزایش پیدا میکند؟ یا اینکه بر همین اساس محاسبه خواهد شد؟
امیدواریم که نرخ ارز در سال 98 نوسان خاصی را نداشته باشد، اما به هر حال نرخ رسمی که بانک مرکزی اعلام کرد، نیمایی است.
ــ در خصوص طرحهای توسعه بیمه ملت توضیح بفرمایید.
ما دو محصول را در دست ارائه داریم؛ اولین محصولی که قول آن را دادهایم به زودی در دسترس جامعه قرار گیرد، «طرح جامع خانواده» است که هم راستا با شعار بیمه ملت باشیم. این محصول در شرکت طراحی شده و درحال پشت سر گذاشتن آزمایشهای اولیه است. امیدواریم که این محصول در آینده نزدیک در دسترس عموم قرار گیرد. طرح جامع خانواده تمام نیازهای بیمهای یک خانواده را تحت پوشش قرار میدهد که شامل بیمه ثالث، بدنه، حوادث، زندگی، مسئولیت و ... میشود.
ــ در واقع یک «بسته بیمهای» است؟
بله، این بسته را در اختیار خانوادهها قرار میدهیم که اگر بخواهند یکی از آنها را انتخاب کنند، بسته به شرایط، آن بسته برای آنها طراحی خواهد شد.
ــ در خصوص دیگر اقدامات بیمه ملت توضیح بفرمایید.
محصول دیگر بیمه ملت، «مکمل مستمری بازنشستگی» است؛ ما تا پیش از این پوشش بیمهای را برای زنان خانه دار ارائه داده بودیم، اما در این محصول جدید، مجوز آن را دریافت کردهایم که بتوانیم برای تمام ایرانیان، مکمل مستمری بازنشستگی را پوشش دهیم.
اقدام دیگری که در دست راهاندازی است، بحث توسعه بیمههای زندگی در شرکت بیمه ملت است. همچنین تقویت و توانمندسازی شبکه فروش را در دستورکار داریم. بر اساس میزان فروشی که در دو ماه گذشته صورت گرفت، رشد خوبی را در این زمینه داشتهایم. بنابراین امیدواریم که با آموزشهای مهارتی که در دستورکار داریم، این مسئله تقویت شود، چرا که بیشترین میزان فروش خرد، از مسیر شبکه فروش حاصل میشود. علت این مسئله هم ماندگاری بالا و قیمت تمام شده پایین است. بر همین اساس درصدد هستیم که روی فروش بیمههای خرد بیشتر فعال شویم.
ــ آیا برنامهای برای افزایش سرمایه دارید؟
بله، طرحی را برای افزایش سرمایه از محل سود انباشته داریم، که اگر این مسئله در مجمع به جمعبندی برسد، آن را انجام خواهیم داد.
ــ محل صرف این افزایش سرمایه کجا خواهد بود؟
به دلیل اینکه ما مجوز بیمه اتکایی داریم و نیز برای توسعه فعالیتهای بیمهای شرکت خصوصا بیمه زندگی، این افزایش سرمایه را صرف خواهیم کرد.
ــ برنامه وزارت رفاه برای همکاری هرچه بیشتر با بیمه ملت به چه صورت است؟
با توجه به این که سه کرسی هیئت مدیره در اختیار وزارت رفاه است، قاعدتا باید حمایت بیشتری از بیمه ملت داشته باشند. چرا که سهامدار عمده شرکت وزارت رفاه است. با این حال کمکهای بسیار خوبی از سوی وزارت خانه صورت گرفته و شرکت از سوی آنها مورد حمایت قرار میگیرد.
ــ در خصوص زمین کیش چه برنامهای دارید؟
مشکلات زمین کیش به تازگی حل شده، به همین دلیل باید برای آن برنامهریزی کنیم؛ یا در قالب مشارکت در ساخت پیش خواهیم رفت، یا اینکه خود شرکت وارد ساخت آن خواهد شد و یا در نهایت اقدام به فروش آن زمین خواهیم کرد. اما در مجموع به دلیل اینکه تمام تلاش ما بر رفع مشکلات با منطقه آزاد کیش قرار داشت، برنامه خاصی درحال حاضر برای این زمین نداریم.
ــ کدام برنامه محتملتر است؟
باید با توجه به آئین نامههای بیمه مرکزی و نظر سهامداران، ببینیم که اجازه ورود به کدام بخش را داریم؛ شاید برخی از آئیننامههای بیمه مرکزی این اجازه را به ما ندهد که وارد حوزه ساخت و ساز شویم. اما در مجموع باید در این خصوص بررسی صورت گیرد تا با نظر سهامداران به جمعبندی نهایی دست یابیم.
ــ کاربری این زمین چیست؟
تجاری، اداری، گردشگری و خدماتی است.
نظر شما