تولید سالانه ۱۰.۴ میلیون تن متان در پالایشگاه بیدبلند

طرح شرکت پالایش گاز بیدبلند برای تولید سالیانه ۱۰.۴ میلیون تن متان، ۱.۵ میلیون اکتان، یک میلیون تن پروپان، ۰.۵ میلیون تن بوتان، ۰.۶ میلیون تن کاندنسیت و ۰.۹ میلیون تن گاز اسیدی به خوراکی معادل ۱۳.۵ میلیون تن در سال، گاز ترش از ان جی ال‌های ۹۰۰ هزار و هم‌چنین ۲.۲۵ میلیون تن در سال گاز شیرین از ان جی ال‌های ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار صدای بورس ، در نشست خبری تشریح اقدامات پالایشگاه بیدبلند، محمود امین‌نژاد، مدیرعامل این مجموعه با بیان اینکه از ابتدای فعالیت این پالایشگاه با توجه به محدودیت‌های بین المللی و سختگیری های مالی این پالایشگاه توانسته 18 درصد پیشرفت داشته داشته باشد.

 امین نژاد گفت: سال 94 از سوی وزارت نفت تصمیم گرفته شد صنایع بالادست و پایین دست تحت یک مدیریت واحد قرار بگیرند؛ بنابراین ما با تصمیم وزارت نفت برای تکمیل ان جی ال 1200، 1300، 900 و 1000 که خوراک را تامین می‌کنند ورود کردیم.

بید بلند با ظرفیت 65درصد در حال فعالیت است

این مقام مسئول در خصوص اینکه پالایشگاه بیدبلند با ظرفیت 63 تا 65 درصد در حال فعالیت است، تشریح کرد: هدف شرکت استفاده حداکثری از ذخایر راهبردی نفت و گاز کشور و تاکید بر حفظ و توسعه ظرفیت تولید این دو محصول با هدف افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش  است. در این راستا پالایشگاه بیدبلند پس از17 سال توقف، اقدام به تکمیل این طرح ملی با راهبری هلدینگ خلیج فارس کرده است.

وی افزود: طرح شرکت پالایش گاز بیدبلند برای تولید سالیانه ۱۰.۴ میلیون تن متان، ۱.۵ میلیون اکتان، یک میلیون تن پروپان، ۰.۵ میلیون تن بوتان، ۰.۶ میلیون تن کاندنسیت و ۰.۹ میلیون تن گاز اسیدی به خوراکی معادل ۱۳.۵ میلیون تن در سال، گاز ترش از ان جی ال‌های ۹۰۰ هزار و هم‌چنین ۲.۲۵ میلیون تن در سال گاز شیرین از ان جی ال‌های ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ نیاز دارد.

امین نژاد ادامه داد: ازسوم آذرماه سال ۱۳۹۵شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس ۲.۲ میلیارد دلار با اتکا به منابع مالی تامین شده از صندوق توسعه ملی و مشارکت سندیکایی از بانک‌های ایرانی، با رهبری بانک سپه و با هدف اولویت دادن به تولید محصولات، خدمات داخلی و انتقال تکنولوژی ساخت تجهیزات به سازندگان داخلی و ایجاد مشارکت داخلی در قراردادهای خارجی خود، گام‌های متعددی در شکوفایی صنایع برداشته است، طی ۲۲ روز کاری یک میلیارد دلار از این اعتبارات گشایش یافت و در عرض ۱۵ روز پس از این گشایش توانستیم ۲۵ میلیون یورو پول از ال سی برداشت کنیم.

برنامه تامین مالی پروژه

مدیرعامل پالایشگاه بیدبلند در ادامه با اشاره به تامین مالی پروژه تصریح کرد: سال گذشته یک و نیم میلیارد دلار در هلدینگ خلیج فارس سرمایه‌گذاری شده که 1.2 میلیارد دلار آن مربوط به بیدبلند است.

وی درباره فایناس پروژه نیز بیان کرد: 2.2 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی 270 میلیون یورو از فاینانس هلدینگ و 270 میلیون یورو از ژاپن جذب شده و مابقی آورده هلدینگ است.

وی با اشاره به روند پیشرفت پروژه طی دو سال اخیر خاطرنشان کرد: از بهمن 95 تا بهمن 97 به پیشرفت 92 درصدی رسیده‌ایم اما نکته حائز اهمیت این است که هر یک درصد پیشرفت، رقمی معادل 30 میلیون دلار هزینه داشته است.

گازهای شیرین و ترش در مسیر آغاجاری

وی رسالت پالایشگاه بیدبلند را حذف آلایندگی و ایجاد ارزش افزوده برای گازهای همراه نفت عنوان کرد و افزود: طی قراردادی که با شرکت ملی نفت امضا کردیم 65 میلیون یورو هزینه کردیم که گاز اسیدی با گاز شیرین ترکیب شده و به سمت آغاجری برای تزریق به چاه‌های نفت ارسال شود.

فعالیت پالایشگاه در حد دوفاز پارس جنوبی و پتروشیمی پارس

وی با بیان اینکه به لحاظ تولید گاز، فعالیت پالایش بیدلند در حد دو فاز پارس جنوبی و پتروشیمی پارس است، افزود: از نظر کاندلسیت نیز به اندازه 4 حوزه پارس جنوبی ظرفیت تولید داریم. با راه‌اندازی این پروژه روزانه 48 مترمکعب گاز شیرین متان به شبکه تزریق خواهد شد.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند با بیان این‌که پروژه سال ۱۳۹۴ واگذار شد، توضیح داد: نقل و انتقال مالکیت این پروژه یک سال زمان برد و از اوایل تیرماه سال ۱۳۹۵، کارهای خرید و مهندسی آغاز شد، اما نحوه‌ی تأمین منابع مالی مشخص نبود از طرفی تسهیلات صندوق توسعه ملی متوقف شده بود و شرکت‌هایی که پیش‌پرداخت داشتند، مانند شرکت زیمنس مشارکت خود را قطع کرد.

65درصد سهم پیمانکاران ایرانی در پروژه

امین نژاد درباره سهم سازندگان و پیمانکاران ایرانی در این پروژه توضیح داد: گلوگاهی وجود دارد که اگر هم بخواهیم نمی‌توانیم بیش از این رقم از کالای غیرایرانی استفاده کنیم.

افتتاح پروژه بید بلند در سال 98

امین‌نژاد در ادامه هم‌چنین درباره تأمین آب پالایشگاه بیدبلند گفت: تأمین آب این پالایشگاه از رودخانه مارون و تصفیه‌خانه بهبهان صورت می‌گیرد که در حال حاضر، پسابی از پالایشگاه بیرون نمی‌رود. هم‌چنین مناقصه‌ای برگزار خواهیم کرد که آب‌های دورریز را به مجموعه بازگردانیم. این پالایشگاه ۱۷ هزار مترمکعب آب در شبانه‌روز مصرف می‌کند.

به گفته مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند این پروژه سال ۱۳۹۸ افتتاح خواهد شد.

افتتاح خط لوله اتان از گچساران به بندر امام

 او هم‌چنین از تأسیس یک خط لوله اتان خبر داد و گفت: یک طرف این خط لوله به بندر امام و طرف دیگر به سمت گچساران است. نیمه اول سال آینده این پروژه افتتاح و به بهره برداری می رسد.

وی افزود: توسعه شرکت های زیرمجموعه به دلیل نبود نقدینگی کافی انجام نشده بود و به همین دلیل ۱۶ سال این توسعه زمان برد، این در حالی است که اکنون با جمع آوری گازهای فلر قصد داریم تا علاوه بر بهره برداری پروژه کنونی، به پروژه های ان جی ال ورود کنیم.

مدیرعامل پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس گفت: اصلی ترین تجهیز این پالایشگاه، کمپرسورهاست و ۲۰ کمپرسور از شرکت زیمنس آلمان تهیه شد.

2.7 میلیارد دلار هزینه پروژه شده است

امین نژاد تمام پیمانکاران این پروژه را ایرانی اعلام کرد و افزود: برخی از تجهیزات مانند کُلدباکس از فرانسه تهیه شده اند اما در مقابل در حوزه لوله های مورد نیاز خط انتقال گاز با وجود آنکه نمونه خارجی آن ۳۰ درصد ارزان تر از نمونه داخلی بود، اما اولویت را به ساخت داخل دادیم و اوراق فولاد آن را از فولادسازی های داخلی تهیه کرده و ساخت آن نیز در لوله سازی های داخلی انجام شد.

به گفته وی، تاکنون ۲.۷ میلیارد دلار در این پروژه هزینه شده است و ۱۹۸ سازنده ایرانی در آن فعالیت دارند. جمع آوری گازهای فلر ضمن اینکه از آلودگی هوا جلوگیری می کند، حدود ۹ میلیون متر مکعب در روز گاز تصفیه شده در این پالایشگاه را به منظور تزریق به چاه ها در اختیار میدان آغاجاری قرار می دهیم.

کد خبر 403555

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =