۱۴۱۰ میلیارد تومان افزایش سرمایه «قشرین»  تایید  نشد

شرکت قند شیرین خراسان در حالی ۳۰ دی ماه جاری به استقبال مجمع عمومی پایان سال مالی می‌رود که ادعای مدیریت جدید این شرکت در گزارش تفسیری مبنی بر افزایش سرمایه سنگین ۱۴۱۰ میلیارد تومانی از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها توسط حسابرس و بازرس قانونی تاحدود زیادی مورد تایید قرار نگرفت.

شرکت قند شیرین خراسان در حالی 30 دی ماه جاری  به استقبال مجمع عمومی پایان سال مالی می‌رود که ادعای مدیریت جدید این شرکت در گزارش تفسیری مبنی بر افزایش سرمایه سنگین 1410 میلیارد تومانی از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها توسط حسابرس و بازرس قانونی تاحدود زیادی مورد تایید قرار نگرفت. اگرچه در گزارش تفسیری مدیران شرکت ادعای مبلغ مازاد تجدید ارزیابی زمین‌های شرکت ، دارایی‌های ثابت و ساختمان‌ها را 1410 میلیارد عنوان کرده بودند، اما حسابرس تنها مبلغ 451 میلیارد تومان آن را قابل تجدید ارزیابی تشخیص داد.

گزارش مشروط 21 بندی حسابرس

موسسه حسابرسی دایا رهیافت به عنوان حسابرس و بازرس قانونی شرکت قند شیرین خراسان نسبت به گزارش صورت‌های مالی این شرکت در حالی نظر مشروط اعلام کرد که این گزارش شامل 21 بند است که به برخی از آنها اشاره می‌شود.

  •   این شرکت دارای 32.4 میلیارد ریال اقلام راکد و سنواتی در حساب‌های دریافتنی و پیش پرداخت‌ها است که پیگیری جهت وصول و تعیین وضعیت آنها به نتیجه مشخصی نرسیده است.
  •  پیگیری وصول مطالبات 31.2 میلیارد ریالی از شرکت "تجارت پایه روژین" نیز به نتیجه مشخصی نرسیده است.

238 میلیارد زیان انباشته ،50 میلیارد سرمایه ثبتی !

قابل ذکر است که شرکت قند شیرین خراسان طبق آخرین گزارشات حسابرسی شده دارای سرمایه ثبتی 50 میلیارد ریال و زیان انباشته 238 میلیارد ریال است. همچنین همه سود ۲۶میلیارد ریالی محقق شده در سال مالی گذشته (۵۲۲ ریال برای هر سهم) غیر عملیاتی و از فروش سرمایه گذاری‌ها بوده است.

 نبود هیچ‌گونه دلیل مستند و موارد قابل توجه

همچنین در بخش دیگری از اظهار نظر حسابرس آمده است:

  •  مبلغ 7.7 میلیارد ریال از طرف شرکت قند شیرین به اشخاص حقیقی پرداخت شده است که فاقد قرارداد و توافق نامه است (مبلغ  4.2 میلیارد ریال مانده)
  •   همچنین در بخش مطالب خاص اظهارنظر حسابرس به برگزاری جلسات هیأت مدیره شرکت با حضور 4 عضو از 7 عضو هیأت مدیره و عدم امضای صورت‌های مالی و گزارش تفسیری توسط 3 عضو غایب اشاره شده است که شرکت هیچگونه دلیل مستند برای این موضوع اعلام نکرده است.
  •   در بند 17 نیز آمده است؛ ملاحظات مربوط به معاملات مشمول ماده 129 اصلاحیه قانون تجارت توسط شرکت قند شیرین رعایت نشده است.
  •  البته در این روند ،عدم رعایت بسیاری از مواد دستورالعمل اجرای افشای اطلاعات ناشران و عدم تعریف سیستم مالی و کنترل داخلی در شرکت، عدم ارائه گزارش کنترل داخلی به حسابرس و همچنین عدم تشکیل کمیته حسابرسی و واحد حسابرسی داخلی قابل توجه است .

علت کاهش شدید مبلغ تجدید ارزیابی

همچنین بررسی‌ها و پیگیری‌های هفته نامه بورس از حسابرس درباره علت رد درخواست تجدید ارزیابی زمین‌های شرکت (در حالی که هیأت کارشناسان رسمی دادگستری ارزش آنها را حدود 1000 میلیارد تومان برآورد کرده اند)، عدم وجود مستندات کافی مطابق استانداردهای حسابداری عنوان شد.

پیگیری و تایید از طریق آستان قدس

این در حالی است که ظاهرا مالکیت این زمین‌ها متعلق به آستان قدس رضوی بوده که تنها برای کشاورزی در اختیار شرکت قند شیرین خراسان قرار داد شده و قند شرین خراسان امکان فروش یا تجدید ارزیابی آنها را ندارد. ضمن اینکه پیگیری و تایید این موضوع از طریق آستان قدس نیز صورت گرفته است.

افزایش سرمایه داستان جداگانه ای دارد

ضمن اینکه مشخص نیست آیا همه این مبلغ درخواست شده (451 میلیارد تومان) مورد تایید سازمان بورس قرار بگیرد، چرا که احتمال رد شدن ارزشیابی حلقه چاه‌های شرکت و درخواست افزایش سرمایه از آن وجود دارد. همچنین آثار مالیاتی این افزایش سرمایه، تاثیر یا عدم تاثیر آن بر سودآوری سهام و وضعیت عملیاتی شرکت و ارزشگذاری سهام بعد از افزایش سرمایه نیز داستان جداگانه ای دارد که در شماره آتی هفته نامه بورس به بررسی آن می‌پردازیم.

یاد آوری چالش‌های یکی از سهام‌های حاشیه ساز

بر اساس این گزارش ، در فرآیند افزایش قیمت بیش از 10 برابری سهام "قشرین" در طی دو سال اخیر ، شایعات ، حاشیه‌ها ، دلایل آن،  همچنین عملکرد و هدف مدیران جدید ابهاماتی وجود دارد که این فرآیند ، یادآوری چالش‌های یکی از سهام‌های حاشیه ساز در سال‌های اخیر را به ذهن متبادر می‌سازد ، سهامی که خاطره بد آن سال‌ها در ذهن سهامداران بازارسرمایه باقی خواهد ماند.

ضرورت ارائه برنامه عملیاتی برای سودآوری

اما امیدواریم مدیران "قشرین" با پاسخ به هفته نامه بورس ، شفاف سازی وضعیت شرکت در جهت تنویر اذهان سهامداران را مد نظر داشته  و ثابت کنند که واقعا برنامه عملیاتی برای سودآوری و توسعه این شرکت زیان ده دارند.

 

  • شماره ۲۸۷ هفته نامه اطلاعات بورس - صفحه۶
کد خبر 403386

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =