۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۳
عملکرد موفق "هرمز" در سال ۹۶

شرکت فولاد هرمزگان جنوب که در سال ۹۵ با سرمایه ۱۵ هزار میلیارد ریالی (۱۱۰) ریال زیان به ازای هر سهم محقق کرده بود و برای سال ۹۶ برآورد کرده بود بتواند ۲۰۴ ریال سود به ازای هر سهم محقق سازد، در پایان سال ۹۶ توانست فراتر از این پیش بینی عمل کند و این سال را با ۲۵۲ ریال سود به ازای هر سهم به پایان رساند.

از مهمترین عوامل تحقق سود بیش از پیش بینی شرکت در سال مالی ۹۶ می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • در حالیکه شرکت پیش بینی کرده بود در سال ۹۶ سود ناخالص ۳٫۸۲ هزار میلیارد ریالی داشته باشد، تحقق ۱۰۸ درصدی مبلغ فروش پیش بینی شده در کنار پوشش ۱۰۷ درصدی بهای تمام شده موجب شده شرکت در سال ۹۶ سود ناخالص ۴٫۴ هزار میلیارد ریالی داشته باشد.

از مهمترین عوامل افزایش سود شرکت در سال مالی ۹۶ می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • در حالیکه شرکت در سال ۹۵ زیان ناخالص (۰٫۲۷) هزار میلیارد ریالی داشته است، رشد ۸۰ درصدی مبلغ فروش در مقابل افزایش ۴۸ درصدی بهای تمام شده موجب شده شرکت در سال ۹۶ سود ناخالص ۴٫۴ هزار میلیارد ریالی داشته باشد.

تولید :

محصول اصلی تولیدی شرکت اسلب است که در طی سال ۹۶ هرمز تولید آن را نسبت به سال ۹۵ با رشد ۲۳ درصدی به ۱٫۴۴ میلیون تن (۱۴ درصد از تولید کشور) افزایش داده است. محصول دیگر شرکت که به عنوان محصول میانی جهت تولید اسلب مصرف می کند، آهن اسفنجی است. شرکت در سال ۹۶ تولید این محصول را با افزایش ۱۹ درصدی نسبت به سال ۹۵ به ۱٫۵۲ میلیون تن (۶ درصد از تولید کشور) رسانده است.

فروش :

در سال ۹۶ هرمز موفق شده مبلغ فروش خود را که تماما به اسلب اختصاص دارد، با افزایش ۸۰ درصدی نسبت به سال ۹۵ به ۲۷٫۵ هزار میلیارد ریال برساند که این مبلغ نسبت به آنچه در بودجه پیش بینی شده بود ۸ درصد بیشتر است. در نمودار زیر ترکیب مبلغ فروش شرکت برای سال ۹۶ نشان داده شده است :

هرمز مقدار فروش اسلب خود در سال 96 را با رشد 24 درصدی نسبت به سال 95 به 1.6 میلیون تن رسانده که این مقدار 100 هزار تن از آنچه در بودجه پیش بینی شده بیشتر است. در حالیکه مقدار فروش صادراتی اسلب در سال 96 با افزایش 10 درصدی نسبت به سال 95 از مرز 1.1 میلیون تن گذشته است، مقدار فروش این محصول در داخل با رشد 68 درصدی به 508 هزار تن افزایش یافته است.

افزایش قیمت جهانی فولاد در کنار رشد نرخ دلار موجب گردیده میانگین نرخ فروش اسلب هرمز در بازار داخل و صادراتی برای سال 96 به ترتیب با افزایش 32 و 50 درصدی تسبت به سال 95 همراه گردد. در جدول زیر، وضعیت فروش محصولات مهم شرکت در سال 96 با آنچه در بودجه پیش بینی شده بود و عملکرد سال 95 مقایسه شده است :

بهای تمام شده :

نمودار زیر ترکیب بهای تمام شده شرکت برای سال 96 را به تفکیک نشان میدهد :

نمودار زیر ترکیب هزینه مواد مستقیم مصرفی شرکت برای سال 96 را به تفکیک نشان میدهد :

در سال 95 میانگین نرخ مصرف گندله هرمز برای تولید هر تن آهن اسفنجی 1.39 تن بود که در سال 96 این نسبت به 1.44 افزایش یافته است. میانگین نرخ مصرف هر تن گندله نیز براساس 21.5 درصد نرخ فروش شمش فولاد خوزستان تعیین می شود که در سال 96 با رشد 49 درصدی نسبت به سال 95 به 3.99 میلیون ریال افزایش یافته است. در نمودار زیر میانگین نرخ فروش شمش فولاد خوزستان در بورس کالا از سال 95 نشان داده شده است : ( ارقام هزار ریال به تن)

هزینه سربار هم در سال 96 با رشد 15 درصدی نسبت به سال 95 به 9.28 هزار میلیارد ریال افزایش یافته است. در نمودار زیر هزینه سربار سال 96 به تفکیک نشان داده شده است :

هزینه عمومی و اداری :

هزینه های عمومی و اداری هرمز در سال 96 با رشد 2.3 برابری نسبت به سال 95 به (592) میلیارد ریال افزایش یافته است که این مبلغ 8 درصد بیشتر از آنچه در بودجه پیش بینی شده بود است. این افزایش ناشی از رشد هزینه های صادراتی و تعرفه های گمرکی بوده است.

سایر درآمد های عملیاتی :

در سال 95 شرکت از این محل تنها 37 میلیارد ریال درآمد داشت که برای سال 96 به 872 میلیارد ریال افزایش یافته است. سود فروش ضایعات با مبلغ 491 میلیارد ریال و سود تسعیر ارز دارایی و بدهی ها با مبلغ 367 میلیارد ریال مهمترین اقلام این سرفصل از درآمد در سال 96 بوده است.

هزینه های مالی :

درحالیکه مبلغ فروش شرکت در سال 96 نسبت به سال 95 رشد 80 درصدی را تجربه کرده، مانده دریافتنی های تجاری شرکت در پایان اسفند سال 96 با رشد 47 درصدی به 3.27 هزار میلیارد ریال افزایش یافته است. همچنین مانده تسهیلات مالی جاری هرمز در پایان اسفند 96 نسبت به سال 95 با افت 32 درصدی به 2.68 هزار میلیارد ریال و مانده تسهیلات مالی بلندمدت در مدت مذکور با افت 43 درصدی به 609 میلیارد ریال رسیده است. در نتیجه، در سال 96 هزینه مالی هرمز نسبت به سال 95 با افت 35 درصدی به (714) میلیارد ریال کاهش یافته که این مبلغ 1 درصد کمتر از آنچه در بودجه پیش بینی شده بود است.

نتیجه گیری :

افزایش مقدار و نرخ فروش اسلب در سال 96 در کنار کنترل بهای تمام شده موجب شده هرمز بر خلاف سال 95، بتواند به سود ناخالص دست یابد.سودآوری هرمز در سال 96 موجب شده است مانده زیان انباشته (3.4) هزار میلیارد ریالی این شرکت در سال 95 به 316 میلیارد ریال سود انباسته در پایان اسفند 96 تبدیل گردد. پیش بینی تثبیت و احتمال افزایش نرخ مجدد فولاد در بازار جهانی از یکسو و رشد نرخ دلار از سوی دیگر موجب شده پیش بینی عبور مبلغ فروش شرکت از مرز 30 هزار میلیارد ریال برای سال 97 دور از ذهن نباشد.

با این حال در بهای تمام شده نباید از مسائلی مانند دسترسی به الکترود گرافیتی، نحوه تامین قطعات و رشد نرخ دلار غافل بود. اتمام موجودی ارزان قیمت الکترود گرافیتی در سال گذشته و افزایش قیمت شدید این ماده اولیه در سال جاری، بر بهای تمام شده شرکت اثر پر رنگ تری خواهد داشت. همچنین خروج آمریکا از برجام از یکسو موجب تقویت نرخ دلار شده و از سوی دیگر ممکن است بر تامین این ماده اولیه وارداتی تاثیرگذار باشد. اتفاق مهم دیگر سال 96 هرمز کنترل هزینه های مالی است که به نظر می رسد در سال 97 با توجه به بهبود وضعیت نقدینگی شرکت این روند ادامه داشته باشد.

 

  • منبع: کارگزاری آبان
کد خبر 392633

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =