نوسان بازارهای جهانی تشدید خواهند شد

یادداشت/ مرجان فتاحی، تحلیلگر بازارهای جهانی آوای آگاه؛برگزاری نشست داووس، گردهمایی مقامات فدرال رزرو، انتشار تعدادی از آمارهای اقتصادی آمریکا و سخنرانی سالانه رئیس‌جمهور این کشور در دوهفته گذشته، نوسانات بسیار زیادی را به بازارهای جهانی تحمیل کردند.

نشست داووس یکی از اجلاس‌های بین‌المللی است که به صورت سالانه و با حضور سران عالی‌رتبه کشورهای مختلف جهان و مدیران شرکت‌های بزرگ برگزار می‌شود. در سال‌جاری بزرگانی همچون دونالد ترامپ، منوچین (وزیر خزانه‌داری آمریکا)، ترزا می ‌(نخست وزیر بریتانیا)، ماکرون (رئیس‌جمهور فرانسه)، آنگلا مرکل (صدراعظم آلمان)، نخست وزیر هند و رئیس صندوق‌بین‌المللی پول در این نشست شرکت داشته و نظرات خود را راجع به اقتصاد جهانی و وضعیت اقتصادی کشورهای خود ارائه کردند. در این بین سخنان دو تن از این بزرگان نوساناتی با دامنه بسیار گسترده‌ای را برای بازارهای مالی ایجاد کرد. منوچین در این نشست ابراز داشت که نسبت به تضعیف ارزش دلار آمریکا نگران نیست. با مشخص شدن جهت فکری وزیر خزانه‌داری آمریکا راجع به دلار، فشار عرضه بسیار زیادی بر شاخص دلار تحمیل شد و قیمت جهانی طلا با افزایش زیادی همراه شد. اما چیزی از سخنانِ حمایت‌کننده او از کاهش ارزش دلار نگذشته بود که دونالد ترامپ اشاره کرد: «منوچین سخن خود را به اشتباه انتقال داده است».

رئیس‌جمهور آمریکا اذعان کرد که شاخص دلار در میان‌مدت تقویت خواهد شد و آمریکا به دنبال قوی‌تر شدن ارزش ارز محلی خود است. بدین‌ترتیب یکبار دیگر شاخص دلار با سخنان دونالد ترامپ با حمایت و قیمت جهانی طلا با کاهش همراه شد. شایان ذکر است که در این نشست آقای سوروس (سرمایه‌گذار بزرگ آمریکایی) احتمال ایجاد جنگ هسته‌ای آمریکا با کره شمالی را بالا ارزیابی کرد و برخی از بزرگان حاضر در جمع نسبت به سیاست‌های انزوا‌گرایانه ترامپ انتقاد کرده و آن را مانعی برای فرآیند یکپارچه‌سازی جهانی دانستند.

لازم به ذکر است که دونالد ترامپ در بامداد چهارشنبه گذشته هم، سخنرانی سالانه خود را در واشنگتن به انجام رساند. او در این سخنرانی کره شمالی را هم بی‌نصیب نگذاشت و سخنان تحریک‌کننده‌ای را علیه این کشور ارائه داد. این درحالی بود که کره شمالی در حال مذاکره با کره جنوبی (برای برگزاری المپیک 2018) قرار داشت و از سطح تنش‌های میان این دو کشور اندکی کاسته شده بود. او ضمن فاسد خواندن دولت پیونگ‌یانگ، آن را تهدیدی برای آمریکا قلمداد کرد.

ترامپ در این سخنرانی بازهم بر روی ساخت دیوار مرزی با مکزیک، تعیین و تکلیف وضعیت مهاجرت و افزایش هزینه‌های دولت در بخش زیرساخت‌ها (تا سطح 1.5 تریلیون دلار) و سایر اهدافش تاکید بسیاری ورزید. اما راجع به قانون داکا، که مرکز حساسیت دموکرات‌هاست، هیچ سخنی ارائه نداد. نکته حائزاهمیت آنجاست که دولت باید بتواند تا تاریخ 8 فوریه (پنجشنبه جاری)، رضایت دموکرات‌ها را به هر نحوی جلب کند؛ چراکه در غیر اینصورت، دموکرات‌ها هم رای کافی برای تمدید تامین مالی و افزایش سقف بدهی دولت را تامین نخواهند کرد و یکبار دیگر دولت آمریکا در مرز تعطیلی و ورشکستگی قرار خواهند گرفت. بنابراین احتمالا در روزهای پایانی هفته جاری بازارهای جهانی نوسان بسیار بیشتری را متحمل خواهد شد. انتشار آمارهای صنعتی در کشورهای بزرگ جهان نیز طی هفته پیش‌رو، تاثیر نسبتا زیادی در افزایش نوسانات بازار جفت ارزها و طلا خواهند داشت.

 

  • شماره ۲۳۵ هفته نامه بورس - صفحه ۶
کد خبر 391039

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =